homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Menstruatie neregulata!

#1 2012-02-13 10:58:00

duku17
Membru
Inregistrat: 2012-02-13

Menstruatie neregulata!

Buna ziua! Am o ingrijorare! Prietena mea are menstruatie neregulata! Ia venit ciclul de pe 22-28 noiembrie 2011 si apoi 2-9 ianuarie 2012. A avut dureri ingrozitoare si a pierdut mult sange. Acum, incepand de vineri 10 februarie a inceput o sangerare usoara si pana azi(luni) nu a luat-o durerile doar scurgeri din cand in cand(nici nu si-a pus absorbant) dar gaseste pete rosii pe slip. De ce este diferenta asta asa de mare si de ce apare ciclul la distanta de 35 de zile? Este posibil sa fi ramas insarcinata?
Mentionez ca nu am avut contact sexual, doar petting!

#2 2012-02-13 11:18:43

alinda
Diamond member
Inregistrat: 2008-01-07

Re: Menstruatie neregulata!

cel mai bine este sa mearga la o consultatie la ginecolog. noi nu putem sti ce este exact, poate ea are in general menstra mai abundenta. la fel, unele femei au menstra la mai mult/mai putin de 28 de zile, nici asta nu este in principiu un motiv de ingrijorare.

"I am the Lizard King, I can do anything."- Jim Morrison

#3 2012-02-13 20:05:52

irina17
Full member
Inregistrat: 2009-11-03

pentru a se linisti poate face un test de sarcina care se cumpara de la orice farmacie si sa il face cu urina de dimineata..dar daca zici ca a fost doar petting..si nu aveati nimic pe maini..etc..sau nu v-ati atins.nu are de ce sa isi faca probleme..oricum..cel mai bine e sa mearaga la un control ginecologic ..o problema exista acolo din moment ce in luna decembrie nu a avut menstra.Sanatate

Pe cel care astazi il indepartezi ranindu-l, maine il vei regreta, simtind lipsa imbratisarii lui.hjarta

#4 2012-02-14 13:20:08

duku17
Membru
Inregistrat: 2012-02-13

Multumesc pentru raspunsuri! Se pare ca acum e intr-adevar la ciclu! ieri (luni) a inceput! Inseamna ca e imposibil sa fie insarcinata, nu-i asa? Calculasem noi ca 35 de zile urmau sa se implineasca duminica; vineri si sambata a avut sangerari usoare, dar luni a inceput ciclul, chestia e ca nu a mai fost asa abundent si fara dureri, de asta ne-am speriat noi!

#5 2012-02-14 20:30:22

Vx2
Full member
Inregistrat: 2011-10-02

duku17, de ramas gravida nu se ramane asa, din aer. Daca ati facut doar petting, fara ca lichidul pre-ejaculator (de dupa  o ejaculare anterioara)/ sperma ta sa fi ajuns pe langa organele ei sexuale... eu zic sa nu va mai faceti atatea griji.
Nu ne-ai spus ce varsta are prietena ta, de cand are ciclu... Conteaza foarte mult. Unele tipe au ciclul regulat din prima luna, la altele dureaza ani pana cand se "regleaza".

Oricum, sfatul meu este sa mergeti frumos la ginecolog (daca ea este virgina sa nu se sperie ca nu o sa ii faca un consult.. "ca la carte"). Asa vedeti si ce se intampla de sangereaza atat de mult (sa nu fie un chist ovarian daca acuza si dureri atat de puternice). De asemenea, daca sunteti acolo (si planuiti sa va incepeti viata sexuala) intrebati si de metode contraceptive. Poate ca anticonceptionalele ar ajuta-o si in privinta protectiei si a diminuarii fluxului menstrei (dar repet, asta numai un doctor va poate spune, nu va apucati sa luati voi la recomandarea oricui sau de capul vostru anticonceptionale/alte pastile sau mai stiu eu ce).

Succes.

" Some women choose to follow men, and some women choose to follow their dreams. If you're wondering which way to go, remember that your career will never wake up and tell you that it doesn't love you anymore."

Publicitate

loading...

#6 2012-02-22 09:02:12

moncsi
New member
Inregistrat: 2006-11-03

Buna ziua. Problema mea este legata de menstruatie, de aceea am ales sa scriu la topicul acesta. Iau AC Novynette de cativa ani; vara trecuta n-am mai gasit in farmacii, si am fost sfatuita de medicul ginecolog sa iau in continuare Mercilon, avand aceeasi compozitie. Am luat Mercilon 2-3 luni, dar am observat o schimbare la menstruatie. Tinea 3 zile, dupa care se oprea total, iar  din ziua in care am inceput folia urmatoare de AC a revenit o scurgere maronie, la inceput mai inchisa, apoi mai deschisa, care dura inca vreo 5-6 zile. Intre timp m-am dus la alt medic - nu din acest motiv - si i-am spus si lui problema, el m-a sfatuit sa revin la Novynette, care a reaparut in farmacii, si se va rezolva problema. Insa nu s-a rezolvat, si incepe sa ma dispere. Practic menstruatia mea dureaza vreo 10-12 zile! Nu cred ca e ceva normal. Care ar putea fi cauza? Multumesc.

#7 2012-02-22 11:28:54

camysh
Moderator
Inregistrat: 2007-12-08

banuiesc ca e vb de un spotting, acea prelungire a menstruatiei
e posibil sa nu ti se mai potriveasca aceste anticonceptionale si sa trebuiasca sa le schimbi. eu te sfatuiesc sa mergi la medic

#8 2012-02-22 14:33:07

moncsi
New member
Inregistrat: 2006-11-03

Multumesc!

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.