Analize complete BTS (?)
- alex_kadir
- Membru
- Inregistrat: 2012-03-01
Analize complete BTS (?)
Buna ziua. As vrea, in masura in care puteti, sa ma ajutati cu o informatie. Acum 3 ani, prietena mea a avut relatii sexuale neprotejate cu un barbat, de meserie stripper. La momentul respectiv nu am stiut, deci am continuat sa fac si eu sex neprotejat cu ea. Acum ca am aflat, as vrea sa imi fac analizele, pentru a fi sigur ca nu am fost infectat cu nici o boala cu transmitere sexuala. Nu stiu insa ce analize trebuie sa fac. Ma gandeam sa nu ma mai duc la un consult, avand in vedere faptul ca in ultimii ani nu am avut simptome ciudate, care sa ma faca sa suspectez ceva. M-ati putea indruma putin, cam ce analize ar trebui sa fac? (eu ma gandeam la testul HIV, sifilis, Hepatite B si C) Va multumesc mult.
- gargarita
- Moderator
- Inregistrat: 2008-01-27
Re: Analize complete BTS (?)
HIV, VDRL, antigen HBs, anticorpi anti HCv
si din secretie uretrala: examen microscopic, culturi cu antibiograma/ antifungigrama daca este cazul, michoplasma+ ureaplasma, antigen chlamydia.
cam astea ar fi. daca am scapat ceva mai asteptam completari.
sanatate!
- anca90
- Platinum member
- Inregistrat: 2008-07-16
garga, pt recoltarea de secretie uretrala e nevoie de urolog? sau poate recolta si o asistenta, cum se procedeaza?
- gargarita
- Moderator
poate recolta si o asistenta daca la acel laborator se fac recoltari de secretii genitale. trebuie intrebat inainte.
- alex_kadir
- Membru
multumesc mult pentru raspunsuri. din pacate, la clinicile private, nu cred ca se pot face recoltari de secretii fara un consult de la un medic urolog. Am sunat la Regina Maria, si mi-au spus ca acolo pot sa imi faca numai analizele de sange. Am auzit insa si de Institutul Cantacuzino. aveti idee, acolo se pot face si analizele de sange si secretiile? Sau ar fi mai bine sa mai incerc totusi la o clinica privata?
- alex_kadir
- Membru
ok, gargarita, iti multumesc mult pentru informatii.
- daniel.ok
- New member
- Inregistrat: 2012-06-03
Am si eu o intrebare legata de niste analize cat mai complexe pentru boli cu transmitere sexuala. Avand in vedere ca nu mi-am facut niciodata astfel de
analize as dori sa mi le fac si as vrea sa fie cat mai complete, asa ca: ma intereseaza in primul rand analize din secretie dar nu stiu ce sa imi fac
mai exact. Am citit ca Analiza din Cultura Uretrala poate sa descopere aproape tot si costa vreo 45RON ... atunci ce rost mai are sa dau si pentru
Antigen Chlamydia 65RON ... acelasi lucru si pentru Neisseria gonorrhoeae, Trichomonas etc ... vreau sa stiu mai exact ce diferenta este intre analiza
Culturii Uretrale la barbati cu antibiograma daca e cazul si restul analizelor facute separat pentru fiecare in parte (Antigen ... Chlamydia, Neisseria
gonorrhoeae, Trichomonas, michoplasma, ureaplasma etc ...)
- gargarita
- Moderator
iti raspund aici, cred ca putem purta un dialog si pe forum, mess-ul nu-mi este prea la indemana.
ar fi asa: - examen secretie uretrala ( asa numita "lama") - este un examen microscopic. poate identifica trichomonas, gonococul, candida si alte lighioane despre care nu se poate spune exact ce sunt doar prin analiza la microscop, eventual doar banui. pentru gonococ (Neisseria gonorrhoeae) si trichomonas in mod normal ar trebui sa fie suficient examenul asta simplu pentru identificare, dar daca vrei o siguranta mai mare si daca laboratorul face, poti cere culturi pentru fiecare dintre ele sau antigenul in cazul gonococului.
- culturi secretie uretrala- bacterine si fungi; se fac insamantari pe medii de cultura ca sa se vada daca se dezvolta diverse bacterii sau fungi. in cazul asta se vede exact despre ce lighioana este vorba si daca este cazul se face si antibiograma/ antifungigrama pentru a sti la ce este sensibila.
- antigen chlamydia, culturi ureaplasma+ michoplasma- nu se identifica la microscop si nici nu cresc pe mediile de cultura obisnuite; deci trebuie facute analize speciale pentru ele.
-la fel de importante sunt si cele din sange: Hiv, VDRL (sifilis), hepatitele (ag HBs, ac. anti HCv)
daca mai ai intrebari, voi incerca sa-ti raspund, in masura in care cunosc.
- daniel.ok
- New member
In primul rand iti multumesc pentru raspuns. Voi face o sinteza din ce am aflat si eu, si te rog sa completezi daca am sarit peste ceva, astfel:
A. Analize de sange pt: HIV, Sifilis, Hep. B (ag HBs), pt. Chlamydia (anticorpi anti-Chlamydia IgA, IgG ... exista si IgM ?? ) Hep. C (ac. anti HCv) - legat de hepatite nu trebuie sa fac doar TGO, TGP, si hemoleucograma completa?
B. Analize din secretie: culturi secretie uretrala - bacteriene si fungi, antigen chlamydia, antigen Neisseria gonorrhoeae, culturi ureaplasma+ michoplasma-
Nu am mentionat nimic despre Herpesi sau HPV pt. ca despre ei stiu ce analize trebuie.
Acum sa te intreb unele chestii punctual:
1. Este nevoie si de analize de sange si de secretie pt Chlamydia, daca nu care din cele doua ese mai exacta. 2. Dupa analizele facute la pct. B, mai este nevoie si de urocultura, sau asta e cu totul altceva? 3. Examen secretie uretrala (lama) si Cultura secretie uretrala ... spune cam acelasi lucru doar ca ce-a din urma este mai precisa? 4. Analiza Cultura secretie uretrala - poate diagnostica (decat identifica) tot ce tine de secretii mai putin Chlamydia pt. care trebuie Antigen? Intreb pt. ca am gasit pe net ca Analiza Cultura Secretie Uretrala poate identifica si Chlamydia ... sau nu este asa, Antigen Chlamydia este ceva diferit de Chlamydia simplu? 5. Ce reprezinta + si - dupa ureaplasma+ michoplasma- ? 6. Este gresit cand zic ca Analiza Cultura Uretrala este ceva ALL IN ONE dar nu foarte precis, daca vrei mai precis faci antigenuri & stuff? (adica poate identifica si Gonoreea, Si trichomonas, si Chlamydia si Candida ... tot mai putin cele din ureaplasma+ michoplasma- care sunt altceva ...) Si daca ar fi asa DE CE ar mai da cineva vreo 200-300 RON pt fiecare separat cand poate da 45 RON pt Analiza Cultura Secretie Uretrala????
Sper ca ai rabdare sa imi raspunzi si iti multumesc inca o data pt. ajutor!
Ultima oara a fost editat de daniel.ok (2012-06-03 18:57:12)
- gargarita
- Moderator
A. Analize de sange pt: HIV, Sifilis, Hep. B (ag HBs), pt. Chlamydia (anticorpi anti-Chlamydia IgA, IgG ... exista si IgM ?? smile )
exista si IgM dar nu fac toate laboratoarele, n-am idee de ce. insa, pentru Chlamydia, analiza de sange (dozarea anticorpilor) are un procent mare de eroare. cea mai sigura varianta este Chlamydia real time PCR care este o analiza genetica, se face din secretie sau urina. dezavantajul este ca e scumpa. o varianta acceptabila si ca siguranta si ca pret este antigen din secretie.
Hep. C (ac. anti HCv) - legat de hepatite nu trebuie sa fac doar TGO, TGP, si hemoleucograma completa?
nu este suficient, ce ai enumerat tu poate fi doar orientativ.
B. Analize din secretie: culturi secretie uretrala - bacteriene si fungi, antigen chlamydia, antigen Neisseria gonorrhoeae, culturi ureaplasma+ michoplasma-
antigen Neisseria gonorrhoeae doar daca vrei tu in mod deosebit, altfel este suficient examenul microscopic.
Nu am mentionat nimic despre Herpesi sau HPV pt. ca despre ei stiu ce analize trebuie.
daca ai avea herpes genital ai sti cu siguranta, parerea mea este ca nu e nevoie de analize. test HPV pentru barbati nu se face din cate stiu.
1. Este nevoie si de analize de sange si de secretie pt Chlamydia, daca nu care din cele doua ese mai exacta.
am raspuns mai sus.
2. Dupa analizele facute la pct. B, mai este nevoie si de urocultura, sau asta e cu totul altceva?
este cu totul altceva. daca nu ai simptome de infectie urinara nu prea are rost sa faci.
3. Examen secretie uretrala (lama) si Cultura secretie uretrala ... spune cam acelasi lucru doar ca ce-a din urma este mai precisa?
nu spun acelasi lucru decat intr-o mica masura si nici despre precizie nu este vorba . se completeaza una pe alta, trebuie facute impreuna. iti dau un exemplu. daca e sa ai candida sa zicem, se vede la microscop ca ai candida dar fara culturi nu ai antifungigrama si risti sa faci un tratament ineficient. pe de alta parte, daca ai un germen anaerob, la culturi nu o sa iasa dar la microscop posibil sa se vada.
4. Analiza Cultura secretie uretrala - poate diagnostica (decat identifica) tot ce tine de secretii mai putin Chlamydia pt. care trebuie Antigen? Intreb pt. ca am gasit pe net ca Analiza Cultura Secretie Uretrala poate identifica si Chlamydia ... sau nu este asa, Antigen Chlamydia este ceva diferit de Chlamydia simplu? smile
'antigen' se refera la metoda de testare. eu nu cunosc sa se faca culturi pentru Chlamydia si in mod sigur nu la culturile obisnuite. culturile nu identifica tot. in principiu se fac insamantari pentru: streptococ, enterococ, stafilococ, enterobacterii, unele laboratoare si pentru gonococ. DAR, nu este regula ca toate laboratoarele sa faca culturi pt X, y si Z. daca vrei sa fii foarte sigur trebuie sa intrebi. majoritatea nici nu scriu pe buletinul de analiza pentru ce au facut insamantari.
5. Ce reprezinta + si - dupa ureaplasma+ michoplasma- ?
pozitiv/ negativ sau prezent/ absent.
6. Este gresit cand zic ca Analiza Cultura Uretrala este ceva ALL IN ONE dar nu foarte precis, daca vrei mai precis faci antigenuri & stuff? (adica poate identifica si Gonoreea, Si trichomonas, si Chlamydia si Candida ... tot mai putin cele din ureaplasma+ michoplasma- care sunt altceva ...)
este gresit. sper ca am clarificat cat de cat prin raspunsurile de mai sus.
sintetizand putin, daca nu esti super-super riguros, este suficient sa faci: examen secretie uretrala, culturi secretie uretrala, antigen chlamydia, ureaplasma+mychoplasma Hiv, VDRL, ag HBs, ac. anti HCv
- daniel.ok
- New member
iti multumesc mult de tot pentru raspunsuri !
- gargarita
- Moderator
cu placere
- daniel.ok
- New member
Garga, am uitat sa te intreb ceva f important, daca nu am nici un fel de secretie uretrala cum poate sa-mi recolteze pt analizele de secretie? .... adica analizele astea se secretie pot fi facute si persoanelor fara simptome, este suficient sa ... iti introduca batzul ... chiar daca nu ai secretie? :-S
- gargarita
- Moderator
da, sigur, se recolteaza si fara sa existe secretie. am mai auzit si eu treaba asta dar nu-i adevarat.
- daniel.ok
- New member
mersi inca o data!
- gargarita
- Moderator
cu placere
- rayuela
- Full member
- De la: dincolo de moarte
- Inregistrat: 2007-06-09
o intrebare. bts se iau prin sex dar cum au aparut ele? de undeva or fi aparut....imi trecea prin cap
iubind dincolo de moarte
- moksha
- Hero member
- Inregistrat: 2009-12-19
rayuela a scris:o intrebare. bts se iau prin sex dar cum au aparut ele? de undeva or fi aparut....imi trecea prin cap
la care dintre ele te referi?
© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului
anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|