homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Pastila uitata de Mercilon


#1 2012-03-02 12:56:29

andreea.eli
Membru
Inregistrat: 2012-03-02
Mesaje: 2

Pastila uitata de Mercilon

Buna. Am o mica problema si as vrea sa va cer parerea. Folosesc anticonceptionalele Mercilon la recomandarea medicului de vreo 5-6 luni de zile. Problema este ca la ultimul blister am uitat sa iau o pastiluta din saptamana a doua si am luat-o a doua zi, conform indicatiilor. Peste vreo 2 zile am inceput sa sangerez, nu mult, nu ca la menstruatia normala. Nu am stiut exact ce sa fac si sperand ca se va opri am continuat sa iau pastilele ramase din blister. Mai erau vreo 9. Le-am luat si dupa ce le-am terminat am observat ca sangerarea a devenit mai abundenta, ca la menstruatie. De aproape doua zile s-a oprit. Nu am reusit sa ajung la ginecologul meu pentru ca lucreaza in policlinica si greu dau de ea.
As dori sa intreb daca i s-a mai intamplat cuiva asa ceva si daca credeti ca este o problema foarte mare. Oare as putea sa continui sa iau anticonceptionalele? Marti sper sa ajung la doamna ginecolog, dar teoretic duminica ar trebui sa iau prima pastila din urmatorul blister si nu prea stiu ce sa fac.
Va multumesc pentru timpul acordat.

Offline

 #2 2012-03-03 11:29:35

eph
Hero member
Inregistrat: 2011-04-06
Mesaje: 3124

Re: Pastila uitata de Mercilon

da, poti sa continui, cateodata cand uiti o pastila sau mai multe apare spotting-ul (tinand cont ca iei pastile ar trebui sa stii ce este si cand poate sa apara) care este o scurgere maronie ca la sfarsit de menstruatie dar nu este tot una cu ea. practic, ai avut spotting pana ti-a venit menstruatia (sangerarea aia mai abundenta chiar a fost menstruatia ta). este normal si ok, si ai facut exact cum trebuia, lunad pastila uitata a doua zi si continuand blisterul. sper ca te-ai protejat cu prezervativ 7 zile dupa uitare, 7 zile in care ai luat consecutiv pastile, pentru ca protectia s-a diminuat sau pierdut, daca nu ai apucat sa iei 7 pastile pana sa se termine folia, nu esti protejata nici in pauza si vei fii abia dupa primele 7 pastile din blisterul pe care il vei incepe.

Offline

 

#3 2012-03-03 13:01:39

andreea.eli
Membru
Inregistrat: 2012-03-02
Mesaje: 2

Re: Pastila uitata de Mercilon

stiam ce este spotting-ul, a aparut la mine in prima luna cand a durat cam 9 zile dupa menstruatie, doar ca atunci chiar era putintel sange, acum a fost ceva mai mult, dar totusi nu ca la o menstruatie. nu eram foarte sigura cat de normal este sa apara spotting-ul la cateva luni dupa ce am inceput cu AC, mai ales ca mi-am mai intrebat niste prietene si lor nu li s-a intamplat sa sangereze daca au uitat o pastila. presupun ca depinde de organismul fiecareia. nu se pune problema de protectie ca nah... momentan nu mai am cu cine lol dar oricum, apreciez ca ai adus vorba si de asta. m-as fi protejat ca am citit pe prospectul de la mercilon ca trebuie extra protectie in cazuri de genul asta.
iti multumesc mult pentru raspuns, m-am mai linistit oarecum.

Offline

 

#4 2012-03-04 09:51:05

camysh
Moderator
Inregistrat: 2007-12-08
Mesaje: 37772

Re: Pastila uitata de Mercilon

andreea, spottingul a aparut pt ca a scazut protectia.
tu incepe normal folia urmatoare de anticonceptionale.
eu zic ca deocamdata nu e nevoie sa mergi la medic deoarece spottingul a aparut cu un motiv.

Offline

 

 Acum   

Footer-ul board-ului© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.