homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Interpretare papanicolau

#1 2012-03-04 16:23:54

pearl11
New member
Inregistrat: 2011-02-10

interpretare papanicolau

Diagnostic colpita
Examen citologic 2 frotiuri
Microscopic: celule epiteliale scuamoase superficiale si intermediare etalate in placarde si izolat; cateva celule epiteliale scuamoase intermediare cu nucleul usor marit in volum, hipercrom, desen cromatinian regulat, celule epiteliale metaplazice de tip scuamos matur, granulocite neutrofile in numar redus, histiocite, citoliza moderata, flora lactobacilitara abundenta, coci banali putini
Concluzie: CIII ASCUS, posibil modificari reactive epiteliale.

Puteti sa-mi spuneti si mie ce inseamna asta. Doar saptamana viitoare am programare la dr pt. interpretare. Multumesc!

#2 2012-03-04 16:38:04

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

Re: interpretare papanicolau

ASCUS inseamna anumite modificari la nivelul celulelor care de obicei sunt provocate de HPV, deci probabil ca medicul iti va recomanda un test HPV si o colposcopie

#3 2012-03-06 08:58:58

pearl11
New member

Dr. mi-a recomandat polygynol si eficef 10 zile. Dupa tratament repetarea testului papanicolau. Poate fi doar o inflamatie severa care trece cu antibioticele mentionate? Totusi CIII ASCUS pare destul de grav. Nu mi-a spus nimic despre test HPV sau colposcopie. Oare sa nu repet testul Papanicolau si la un alt laborator? Nici despre analize secretie nu mi-a spus nimic.
Multumesc mult pentru raspuns Heimdall.

Ultima oara a fost editat de pearl11 (2012-03-06 09:03:38)

#4 2012-03-06 11:10:05

heimdall
Diamond member

pai nu inteleg pe baza a ce ti-a dat antibiotic ? ai facut si vreo cultura cu antibiograma ?
eu as merge si la alt medic

#5 2012-03-06 12:19:14

pearl11
New member

nu mi-a facut antibiograma. tot ce e in test am scris aici. asa gandeam si eu ca ar mai fi trebuit sa faca ceva investigatii pentru a vedea daca inflamatia nu se datoreaza vreunei infectii gen candida... Sau poate daca ar fi fost asa trebuia sa apara in test. Dr. mi-a spus ca daca s-ar fi solicitat test HPV sau colposcopie ar fi scris in buletinul de analiza. Dupa concluzie scrie doar "Rog repetare test dupa tratament." Poate n-o fi asa de grav!?  Nu stiu, dar sunt foarte suparata...

Publicitate

loading...

#6 2012-03-06 12:24:15

heimdall
Diamond member

nu vreau sa te sperii, dar CIII nu e de stat totusi
eu as face macar culturi din col + antibiograma, colposcopie si tipaj hpv

#7 2012-03-06 12:36:36

pearl11
New member

Multumesc mult.

#8 2012-03-28 21:08:56

Cristina2012
Membru
Inregistrat: 2012-03-28

Buna seara! Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema. Am facut testul Papanicolau si rezultatul a fost urmatorul:
-tip II- III Babes- Papanicolau
-Frotiu satisfacator, hormonal compatibil cu varsta;
-PMN frecvente
-hematii foarte frecvente
-celule cu metaplazie imatura relativ frecvente
-celule metaplaziate atipice frecvente( lama 2)
-celule intermediare cu diskarioze usoare frecvente( lama 2)
-celule intermediare cu diskarioze moderate relativ frecvente( lama 2)
-celule superficiale si intermediare cu aspect normal foarte frecvente
-TBS: L SIL
Va rog din suflet sa-mi spuneti daca este foarte grav si ce trebuie sa fac in continuare.
Va multumesc!

#9 2012-03-29 11:43:10

anca90
Platinum member
Inregistrat: 2008-07-16

ai o rana pe col. fa o colposcopie si urmeaza sfatul medicului care o face.

#10 2012-03-29 16:56:15

AndreeaHer
Membru
Inregistrat: 2012-03-29

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu o interpretare pentru rezultatul testului Papanicolau in mediu lichid:
- Frotiul comporta celule malphigiene superficiale si intermediare cu modificari reactive citoplasmatice - vacuole, granule, minime modificari nucleare si numeroase polimorfonucleare asociate cu o inflamatie nespecifica.
Concluzie: modificari reactive non-neoplazice asociate cu inflamatie.
Recomandari: evaluare colposcopica dupa tratament antiinflamator.

Am o dispareunie de ani de zile, aparent fara nicio problema medicala si cu PAP perfect, fara nicio rana pe col (cel putin asa mi s-a spus) pana mi-a recomandat un medic PAP in mediu lichid si pt prima oara nu am un rezultat perfect. Mi-am facut o programare la doctor, dar abia spre sfarsitul saptamanii viitoare.

As vrea sa stiu pana atunci daca ar trebui sa ma ingrijoreze acest rezultat?

Va multumesc din suflet!

#11 2012-03-29 17:03:05

anca90
Platinum member
Inregistrat: 2008-07-16

mie nu-mi pare complet rezultatul. ai o inflamatie, atat inteleg. nu vad sa scrie nimic de rana.

#12 2012-03-29 17:19:40

AndreeaHer
Membru
Inregistrat: 2012-03-29

Tot rezultatul este:
Examenul citologic a fost realizat dupa recoltare in mediu lichid, etalare in monostrat si colorare prin metoda Papanicolaou. Frotiu citologic recoltat in ziua 9 a ciclului menstrual. Analiza efectuata pentru suspiciune macroscopica.
Calitatea frotuiului satisfacatoare pentru interpretare.
Frotiul comporta celule malphigiene superficiale si intermediare cu modificari reactive citoplasmatice - vacuole, granule, minime modificari nucleare si numeroase polimorfonucleare asociate cu o inflamatie nespecifica.
Sunt prezente celule cilindrice endocervicale si metaplazice normale
Concluzie: Frotiu negativ pentru o leziune intraepiteliala sau maligna. Modificari reactive non-neoplazice asociate cu inflamatia.
Recomandari: Tinand cont de contextul clinic si aspectul frotiului actual, recomandam completarea investigatiilor cu evaluare colposcopica dupa tratament antiinflamator. In absenta unor anormlaitati colposcopice semnificative, inainte de reintrarea in ritmul de supraveghere citologica anuala de rutina, recomandam mentinrea monitorizarii colului uterin, cu reevaluarea citologica peste 4-6 luni.

Stiu ca examenul este mult mai scurt decat il primeam cand il faceam la alte clinici, m-a surprins si pe mine, dar asta este tot.  neutral

Mersi!

#13 2012-03-29 17:30:48

heimdall
Diamond member

ai o inflamatie, ar fi trebuit sa faci si examen de secretie si eventual culturi ca sa vezi ce o provoaca si sa o tratezi

#14 2012-05-06 16:23:00

qtpissy
Full member
Inregistrat: 2008-09-26

buna

am facut ex papanicolau si a iesit urmatorul rez:
trichomonas vaginalis NU , CANDIDA NU , COCOBACILI DA, Gardnerell NU, Actinomicete NU,virus Herpes simplex Nu

alte modificari nonneoplazice: modificari celulare reactive asociate cu : inflamatia DA, DIU NU, atrofie NU, Celule glandulare post Histeroctomie NU

anomalii ale celulelor epiteliate NU

cel.scuamoase:
cel scuamoase atipice de semnificatie nedeterminata: ASC-US NU
cel scuamoase ati[pice care nu pot exclude o leziune intraepiteliata de grad inalt-ASC-H NU
leziune intraepiteliata scuamoasa de grad scazut-LGSIL NU-cu atipii HPV NU
leziune intraepiteliata scuamoasa de grad inalt: HGSIL NU-cu suspiciune invazie NU
carcinom cu celule scuamoase NU

celulele glandulare -a iesit la toate NU

descriere citologica : MODERAT FOND INFLAMATOR ACUT .ALTERARI CELULARE DE NATURA INFLAMATORIE
concluzie : frotiu de tip inflamator

cand am fost la interpretare am facut si o consulatie deoarece in concediul de 1 mai in Bg , m'am ales cu o usoara candidoza pe care am tratat'o cu gynozol-3 ovule de 400 mg , si clotrimazol tot 3 ovule
imediat dupa ce am luat clotrimazolul am observat sangerari pe chilot . ceea ce nu avusesem pana atunci .
la control mi-a spus ca am o rana pe col ( ceea ce mi-au spus cam toti doctorii care m'au consultat de cand merg eu la controale , insa in urma unei colposcopii facute anul trecut in decembrie a reiesit col fara leziuni cu epitelii sangerande la atingere... adica am o sensibilitate foartemare cand baga speculele alea in mine , mai ales fara gel fara nimic )
i-am spus dr ca nu am rana ci doar colul rosiatic , asa cum a reiesit din colposcopie
dupa fiecare control am sangerat, dar doar o zi .

mi-a recomandat sa fac cultura de col, secretii vaginale ,tipajul hpv si tg th ch ( ceea ce nu stiu ce inseamna)

mi-a dat un tratament cu cervucid si cam atat

m'a cam speriat cu tipajul ala hpv .
daca la papanicolau nu a iesit hpv de ce trebuie facut??

iar sangerarile respective inca nu s'au oprit. nu sunt abundente, insa au si bucati de endometru in ele din cate am observat si deja le am de 5 zile .

interpretarea papanicolaului mi s'a parut destul de superficiala de aceea am decis sa va scriu aici pentru a afla mai multe amanunte.
iar sangerarea respectiva e posibil sa fie de la clotrimazol ??mentionez ca am usoare usturimi in zona genitala

ms si astept raspunsurile voastre

aaa . inca ceva : in perioada asta avem voie sa avem contacte sexuale ??

ms frumos

Ultima oara a fost editat de qtpissy (2012-05-06 16:27:40)

#15 2012-05-07 13:30:34

qtpissy
Full member
Inregistrat: 2008-09-26

chiar nu stie nimeni sa-mi raspunda si mie ?
ce inseamna tg th ch ?
ms

#16 2012-06-07 12:57:19

sandyb3ll3
New member
Inregistrat: 2009-09-03

ma puteti ajuta si p mn cu interpretarea unui papanicolau?

frontiu- satisfacator
anomalii ale celullor epiteliale: ASCH , LSIL, HPV
clasa C III
din pacate nu inteleg tot ce scrie, dar o sa incerc sa transcriu ct mai mult...
frotiu cu fondul incarcat () continand celule scuamoase cu nuclei mariti de volum, hipercromi, focal binucleat, cu haloperinuclear, celule metaplazate scuamoase imature si intermediate cu anomalii de diferentiere () . sunt prezente celule de talie mica cu nuclei hipercromi si raport nucleocitoplasmatic inversat, izolate si grupate.. se recomanda examen colposcopic

(sper ca nu am scris vreo prostie)
va multumesc..

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.