homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Ovare polichistice

#1 2012-03-14 17:21:39

kingutza
Membru
Inregistrat: 2010-10-26

ovare polichistice

buna.in urma cu o luna mi sa spus ca am un chist la ovarul drept si ca trebuie sa iau anticonceptionale 2luni si o sa treaca.ieri am fost la control la un al medic care mia spus ca nu am un chist ci am ovar polichistic si ca nu este tratament pt asta,doar cu anticonceptionale se poate controla putin.dar sincer eu nu as vrea sa iau prea mult timp anticonceptionale,as prefera un tramanet naturist sau ceva de genu,am auzit de branca ursului dar nu stiu daca este bine sa iau daca eu am ovar polichistic.daca este cineva in situatia mea m-as bucura mult sa primesc sfaturi sau pareri.am 23de ani,in doresc un bebe si ma cam sperie diagnosticul asta.va multumesc

#2 2012-03-15 15:18:48

eph
Hero member
Inregistrat: 2011-04-06

Re: ovare polichistice

ia anticonceptionale, ambii medici au spus asta. de ce nu vrei sa iei "prea mult timp"? este tratamentul de care ai nevoie si rau nu-ti face. branca ursului, ce o fii aia ca tot aud de ea la toata babele nu o sa-ti ia chistul sau microchisturile cu mana... dupa ce rezolvi problema cu ovarul o sa poti sa te gandesti si la bebe. anticonceptionalele nu o sa afecteze asta.

#3 2012-03-15 16:16:18

anca90
Platinum member
Inregistrat: 2008-07-16

kingutza, la chisturile mici pot sa functioneze tratamentele naturiste. de branca ursului am auzit si bune si rele; personal, mi se pare un produs cu risc. poti incerca supozitoare carpicon si extractele din muguri de zmeur si de coacaz sau vitex fruit. nu iti ofera insa nicio garantie. cu anticonceptionale ai mai multe sanse sa scapi de microchisturi, dar fiind tratament hormonal, eu una nu-l prefer pt o problema atat de mica. plus ca dupa ce lasi AC, deci peste 2 luni, ai toate sansele sa revii la starea actuala.

ai facut ecografia la ginecolog? daca persoana nu se pricepe, poate confunda ft usor foliculii ovarieni perfect normali cu microchisturi.

#4 2012-03-15 16:27:45

kingutza
Membru

eu stiam ca am un chist pe ovarul drept dupa o ecografie abdominala.marti cand am fost la un alt medic mi sa facut ecografie intravaginala si mi-a spus ca multi medici confunda lucrurile si ca eu defapt nu am un chist ovarian ci am ovar polichistic,mi-a aratat imaginile si mi-a explicat cam ce se vede acolo.am cautat pe net imagini cu ovare polichistice si ceva de genu se vedea si la mine.nu cred ca sunt foarte mari chisturile incat nu mi-a spus medicul ca e ceva foarte grav sau ca sunt foarte mari.poate sunt eu demodata dar nu prea imi place ideea de a lui anticonceptionale ani de zile,am o menstruatie foarte neregulata, si pt asta am mai luat 3luni AC si mai mult rau mi-au facut decat bine,dupa ce leam lasat am revenit la cum eram inainte sa le iau.ms mult pt raspuns

#5 2012-03-15 16:37:28

eph
Hero member
Inregistrat: 2011-04-06

kingutza a scris:

eu stiam ca am un chist pe ovarul drept dupa o ecografie abdominala.marti cand am fost la un alt medic mi sa facut ecografie intravaginala si mi-a spus ca multi medici confunda lucrurile si ca eu defapt nu am un chist ovarian ci am ovar polichistic,mi-a aratat imaginile si mi-a explicat cam ce se vede acolo.am cautat pe net imagini cu ovare polichistice si ceva de genu se vedea si la mine.nu cred ca sunt foarte mari chisturile incat nu mi-a spus medicul ca e ceva foarte grav sau ca sunt foarte mari.poate sunt eu demodata dar nu prea imi place ideea de a lui anticonceptionale ani de zile,am o menstruatie foarte neregulata, si pt asta am mai luat 3luni AC si mai mult rau mi-au facut decat bine,dupa ce leam lasat am revenit la cum eram inainte sa le iau.ms mult pt raspuns

logic ca odata ce le-ai intrerupt, ai revenit la normalul tau... te tin sub control cu menstra cat le iei, dar ideea e sa miscoseze chistul (daca e varinate primului medic). nu ti-au facut nici un "mai rau", esti doar neinformata cum trebuie, din pacate. bine ca ti-a dat ac fara explicatii... iar menstruatia neregulata este data de chistul ala, sau chistuletele.

Publicitate

loading...

#6 2012-03-15 16:53:26

kingutza
Membru

eph nu te supara dar nu cred ca poti sa sti cum mam simtit eu dupa si in timpul tratamentului.si la ce ma ajuta sa iau AC nu stiu cati ani si dupa ce le las in 2-3luni sunt la fel?si faptul ca te interesezi de problemele tale si incerci sa gasesti solutii nu cred ca e ceva rau.iar in ceea ce priveste "bine ca ti-a dat AC fara explicatii" eu cred ca un medic adevarat trebuie sa iti dea toate explicatiile de care ai nevoie si pana intelegi exact ce probleme ai si cum se rezolva.ms oricum pt raspun

#7 2012-03-15 17:36:00

anca90
Platinum member

eph a scris:

esti doar neinformata cum trebuie, din pacate.

deci kingutza, data viitoare te rog sa te neinformezi cum trebuie! lol

forgetit glumesc puss

#8 2012-03-22 15:10:41

Alina002
New member
Inregistrat: 2012-03-22

Buna. Am si eu o formatiune chistica de 4,8/ 4,87 cu continut ecogen mixt. Doctorul mi-a prescris un tratament cu Orgametril timp de 21 de zile. Problema e ca eu de 3 ani am relatii sexuale neprotejate cu sotul meu si nu reusesc sa raman insarcinata, iar domnul doctor mi-a spus ca o posibila cauza este endometrioza. Probabil va trebui sa merg la un consult laparoscop...a mai facut cineva? e dureros?
e ciudat faptul ca acum 2 ani nu aveam aceste chisturi..poate sa fie si alta cauza? ar trebui sa fac mai multe analize?

#9 2012-03-22 16:28:57

anca90
Platinum member

deci chistul e endometriozic sau nu s-a putut pronunta? laparoscopia e operatie nu simplu consult. cauta pe net si gasesti informatii. dureroasa nu e ca se face sub anestezie, iar dupa ce te trezesti vei simti o jena pana se vindeca "gaura".
chisturile apar si de la un ciclu la altul, nu e de mirare ca acum 2 ani nu era.

#10 2012-04-03 11:07:44

Alina002
New member

Nu s-a pronuntat, banuieste doar ca e endometrioza fiindca nu am ramas insarcinata de 3 ani. O sa merg luna viitoare sa vada daca au scazut chisturile dupa tratamentul cu Orgametril si apoi probabil ca imi va face alte analize.
Merci pentru raspuns Anca!
Sa auzim de bine!

#11 2012-04-03 11:22:15

anca90
Platinum member

mult succes, Alina, sa nu mai astepti mult! goodluck
cat iei orgametrilul, doar 21 zile? e posibil sa nu vezi mari diferente intr-o luna. sfatul meu e sa mai incerci tratamente (chiar si naturiste, homeopate), sa nu faci imediat laparoscopia. daca chistul nu era acolo acum 2 ani si tu incerci de 3, inseamna ca nu e el (singurul) vinovat. alte investigatii ati mai facut?

#12 2012-04-03 11:40:03

Alina002
New member

Am inceput si cu extract de mladite de zmeur si muguri de coacaze negru. Am incercat acum ceva vreme si cu branca ursului pt fertilitate dar ficatul meu nu a suportat pastilele asa ca am renuntat. Am facut un test de clamidia si a iesit pozitiv asa ca o sa incep si tratament cu azitrox. Nenorocita asta de clamidia nu mi.a iesit si in sange acum un an cand am facut analizele si nu stiu cum si cand m.am pricopsit cu ea fiindca am avut un singur partener sexual si sotul meu nu a mai avut pe altcineva (inaintea mea sigur, dupa nu am cum sa stiu sigur...cel putin el asa zice big_smile )

#13 2012-04-03 11:49:45

anca90
Platinum member

sa ma tii te rog la curent cum functioneaza tratamentul cu extracte. si eu il fac si am emotii daca da sau nu rezultate cesafac.
cu chlamydia e ceva putred hmm. eu stiu ca e bts, deci nu se ia decat pe cale sexuala. nu vreau sa te superi, dar nu vad alta posibilitate decat ca ori sotul tau a luat-o de la cineva (poate chiar inainte de casatorie), ori analizele sunt gresite. repeta si la alt laborator analiza din secretie si pe cea din sange, sa nu iei antibiotic degeaba.

Ultima oara a fost editat de anca90 (2012-04-03 11:50:43)

#14 2012-04-03 12:12:45

Alina002
New member

Eu zic ca o sa functioneze tratamentul cu extracte, macar autosugestia sa functioneze big_smile . Tin pumnii stransi si pt tine.
Si sotul meu a zis la fel, sa repet analizele la alt laborator, pentru ca din punctul lui de vedere e imposibil sa avem daca doar pe cale sexuala se transmite.
Mi-e groaza sa merg iar, dar nu am ce face. sad
Ai inceput demult tratamentul?Cand trebuie sa mergi la dr?

Ultima oara a fost editat de Alina002 (2012-04-03 13:29:40)

#15 2012-04-03 12:44:46

anca90
Platinum member

multumesc, Alina puss. eu am aproape 2 luni de cand iau extractele. voi repeta ecografia luna viitoare, dupa 3 luni de tratament.

daca ai incredere in sotul tau si stii ca nu ar pune in pericol sanatatea ta si a copilului vostru pentru o minciuna, atunci ai putea sa stai linistita, sa nu mai repeti analiza. pe de alta parte, riscul e prea mare... cred ca cel mai bine ar fi sa o refaci la alt laborator, scapi si tu de un gand. stiu ca e tare neplacut sa tot faci consultatii ginecologice, dar e mai bine asa. multa bafta, sa iasa bine analizele, sa scada si chistul si apoi sa vina bebe curand! goodluck

#16 2012-04-03 13:02:12

Alina002
New member

Doamne ajuta! Merci mult de sfaturi si incurajari! O sa repet analiza si o sa te chem la botez cand vine bebe wink
Am uitat sa te intreb..nu te doare stomacul de la extracte?
Sper sa-mi dai vesti bune luna viitoare! Multa sanatate!

Ultima oara a fost editat de Alina002 (2012-04-03 13:08:37)

#17 2012-04-03 13:19:04

anca90
Platinum member

lol sa dea Domnu' sa ma chemi cat mai repede! wink
nu, nu ma doare stomacul... n-o fi de la altceva la tine? daca ai inceput deja sa iei azitrox-ul, cel mai probabil e de la el. sa il iei cu iaurt sau sa ceri de la farmacie un protector (omez parca).
multumesc pt urari! puss

Ultima oara a fost editat de anca90 (2012-04-03 13:20:50)

#18 2012-04-03 13:27:20

Alina002
New member

Habar n-am. Probleme cu stomacul nu am avut niciodata. Nu am inceput cu antibioticul ca vreau sa repet analiza, dar am inceput sa iau omez. Am mai vorbit cu cineva care a facut tratamentul si mi-a zis ca si ea a avut dureri de stomac. sad Sper sa treaca!

Ultima oara a fost editat de Alina002 (2012-04-03 13:28:49)

#19 2012-04-03 14:14:51

anca90
Platinum member

off, sper sa il poti face pana la capat dar daca te tot supara, mai bine intreaba un medic. eu chiar nu am problema asta nustiu. drept e ca mananc imediat dupa, uneori chiar si la 5 minute, desi e indicat sa stai mai mult. cati ml iei? diluezi extractul cu putina apa?

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.