homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Probleme cu anticonceptionalele si menstruatia

#1 2012-03-18 13:15:21

joshephine
Membru
Inregistrat: 2012-03-18

probleme cu anticonceptionalele si menstruatia

buna ziua,

as dor va rog un ajutor din punctul dumneavoastra de vedere.
povestea mea e in felul urmator:  eu iau anticonceptionale de aproape 10 ani, am facut intreruperi (pauze) acum 2 ani si acum la inceputul acestui an. Eu intre timp am inceput un program de slabit ( lucru important deoarece doamna consultant m-a anuntat ca imi va intarzia). Sapt trecuta am reinceput sa iau aceste pastile in prima zi de menstruatie, bineinteles ca in perioada fara pastile anticonceptionale imi intarzia vreo 2-3 zile si apoi era totul ok. In timp acesta eu am avut relatii sexuale insa am folosit metoda coitului intrerupt.( sper ca am scris bine)                                                                                             
        Luna aceasta insa e ceva mai special pt ca din momentul in care mi-a venit si am luat primele pastile mi-a venit foarte putin,  gheaguri micute maronii si putin sange in aprox 4 zile, lucru straniu deoarece nu mi-a venit niciodata atat de putin, iar simptome nu prea am avut( adica dureri de burta, sani , etc). Ma sperie faptul ca am avut relatii sexuale si din pacate recunosc nu am ascultat indemnul de a folosi o a doua metoda contraceptiva timp de 7 zile din momentul in care am luat pastilele si consider ca a fost cam o inconstienta din partea mea pt ca nu am mai tinut cont de nimic.

In aceasta perioada sunt foarte stresata avand in vedere faptul ca imi dau diploma la facultate si in dimineata acestei zile m-am trezit din nou cu scurgerile acestea mici, nesemnificative, dar sunt. Mi-am dat seama ca am uitat pastila sa o i-au ieri si presupun ca e posibil sa fie acest motiv, plus ca menstruatia mi-a venit pe data de 6 ale acestei luni si eu am luat deja 10 pastile din folie.
Imi puteti spune daca ceea ce mi se intampla e din cauza stresului si pt ca am reinceput pastilele si intr-un fel mi-am intrerupt menstruatia aceasta luna, avand in vedere ca se iau din prima zi de menstruatie, sau sa ma sperii si sa ma gandesc ca poate sunt insarcinata, lucru ca nu mi l-as dori momentan, nu am facut test de sarcina pt ca nu am considerat de cuviinta momentan.
Va multumesc foarte mult.

O zi buna.

#2 2012-03-18 16:03:25

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

Re: probleme cu anticonceptionalele si menstruatia

e normal ce se intampla, din cauza pastilelor ti-a venit mai putin
ai procedat bine, daca le-ai inceput din prima zi de menstruatie ai fost protejata din prima zi, nu era nevoie de protectie suplimentara

#3 2012-03-22 09:20:01

Alexandrapitika
Membru
Inregistrat: 2012-03-22

buna, sunt noua pe acest forum si nu stiu la cine sa apelez. si de aceea am scris unde mi s`a parut mai bun... in luna ianuarie am inceput sa folosesc anticonceptionale yasmin.  le`am intrerupt pentru ca luam pastila si cand mancam imi era rau.. si in luna februarie mi`a venit menstra dintr`o data.. normal mi`a venit bn .. dar inainte ma durea spatele si sanii  acum nu ma mai dor... si  acum de o sapt doar ma insemneaza dar nu mai vine.. pot fi ele de vina? nu vreau sa merg la ginecolog deoarece mi`e frika....  , dar si daca e nevoie sa merg se poate face ecograf ? fara sa fie nevoie sa ma consulte altfel ca nu vreau ... mi`e frika. va multumesc

#4 2012-03-22 10:35:25

yoyolina
Moderator
Inregistrat: 2007-09-04

Alexandrapitika ai warn pt postare multipla, ti-am raspuns dincolo.

citeste regulamentul si respecta-l!

daca vrei sa mori sanatos, trebuie sa mori de foame.

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.