homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Perioda fertila sau sterila?

#1 2012-03-24 14:40:30

gratzia83
New member
Inregistrat: 2009-04-10

perioda fertila sau sterila?

Nici nu tu cum sa incep acest nou topic, dar voi incerca.

I luna octombrie anul trecut am renuntat la anticonceotionale si doar prima  luna mi-a venit menstruatia normal pe data asteptata, apoi cu intarzieri. In decembrie am fost la ginecolog si mi-am facut Papanicolau, cultura din col, ecografie transvaginala si nu am nimic in neregula. Azi se implinesc 2 luni de cand nu mi-a mai venit menstruatia si deja sunt ingrijorata. Acum 3 saptamani am facut un test si a iesit negativ, insa sambata trecut am calcat pe bec cu sotul meu. Cel mai aiurea e ca nu stiu in ce fel de perioada sunt si din cauza asta, ma vad nevoita sa ii spun sotului meu sa asteptam pana cand mi se regleaza ciclul. Nu suportam prezervativul, ca l-am folosi. Acum imi e teama sa nu raman insarcinata in urma  contactului de sambata.

Pot stii in ce perioada sunt? Pot sa imi declansez cumva menstruatia?

Multumesc,

#2 2012-03-24 14:48:54

eph
Hero member
Inregistrat: 2011-04-06

Re: perioda fertila sau sterila?

cand nu ai ciclu regulat nu poti stii si nici cand este regulat nu este 100% sigur. nu exista perioada sterila, ci perioada mai putin fertila, cu mai putine sanse sa ramai, dar poti foarte bine sa ramai chiar si la menstruatie. exista si alte metode contraceptive. de ce ai renuntat la ac? dupa intrerupere e normala o dereglare daca din octombrie pana acum parca e mai mult, chisturi spui ca nu ai... dupa inca 2 saptmani poti face un test pt. cel de sambata.

#3 2012-03-24 14:57:22

gratzia83
New member

eph a scris:

cand nu ai ciclu regulat nu poti stii si nici cand este regulat nu este 100% sigur. nu exista perioada sterila, ci perioada mai putin fertila, cu mai putine sanse sa ramai, dar poti foarte bine sa ramai chiar si la menstruatie. exista si alte metode contraceptive. de ce ai renuntat la ac? dupa intrerupere e normala o dereglare daca din octombrie pana acum parca e mai mult, chisturi spui ca nu ai... dupa inca 2 saptmani poti face un test pt. cel de sambata.

Ms de raspuns.

Am renuntat la AC pt  ca am vrut o pauza, iar sotul meu vrea un bebe, eu nu sunt la fel de convinsa ca vreu atat de mult ca el. Am doua luni de intarziere, pe 24 ianuarie mi-a venit ultima oara, dar tot e perioada destul de lunga...O sa repet testul iar...

#4 2012-03-24 15:00:42

eph
Hero member

ai o luna de intarziere, daca pe 24 ian a fost ultima, trebuia sa vina in febr pe la sfarsitul lunii si este martie. un test e valabil la 3 saptamani de la contact sau la o saptamana de la intarziere, daca poate ai avut contacte dupa testul ala sau inainte de el, dar nu suficient de inainte incat sa se vada. poti face hcg din sange ca sa aflii acum.

#5 2012-03-24 15:33:43

gratzia83
New member

si am uitat sa mentionez ca la contactul de sambata trecuta sotul meu nu a terminat in mine, deci ar fi sanse minime sa raman,,,dar cine poate stii....
O sa incep sa beau ceai de coada soricelului pentru ca am inteles ca este f bun pentru cazuri de genul celui pe care il am eu.
Analiza asta cine o face, mediculde fam sau ginecologul?

Ms.

Publicitate

loading...

#6 2012-03-24 15:52:59

eph
Hero member

te poti duce direct la laborator sa-l ceri sau mai intai la medic, la ginecologie nu stiu sigur daca iti pot face si analize la sange, chiar daca e vorba de HCG.

#7 2012-03-24 18:32:54

moksha
Hero member
Inregistrat: 2009-12-19

gratzia83 a scris:

si am uitat sa mentionez ca la contactul de sambata trecuta sotul meu nu a terminat in mine, deci ar fi sanse minime sa raman,,,dar cine poate stii....
.

eu nu cred ca sunt neaparat sanse minime. in cazul unei dereglari si mai ales dupa ce ai luat anticonceptionale pentru o perioada mai lunga, nu ai de unde sa stii cand ovulezi si cand nu, astfel ca de principiu e bine sa folosesti o metoda de contraceptie daca nu vrei sa te expui unor sanse pe care eu una nu le consider neaparat mici.

daca singura ta metoda de protectie este metoda calendarului, dupa cum deduc din ce scrii, chiar ai sanse destule sa ramai insarcinata, deci poate ar fi bine sa iei in considerare una din toate cele n+n totul la patrat metode de contraceptie pe care le ai la dispozitie in anul 2012.

succes!

#8 2012-03-25 11:12:13

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

pana la urma multele metode de contraceptie disponibile in zilele noastre sunt prezervativul si cele hormonale
eu as vrea sa renunt la AC si m-as regasi exact in situatia gratziei, prezervativul iesind din discutie... cateva luni ar trebui sa nu fac sex deloc daca m-as incumeta dupa aceea la metoda calendarului
si eu traiam cu impresia ca am alternative, dar nu e chiar asa  neutral

#9 2012-03-25 21:35:31

moksha
Hero member
Inregistrat: 2009-12-19

eu cred ca sunt destul de multe. dintre cele hormonale exista variante si acum exista si nuvaringul, exista si sterilet, si diafragma, chiar si spermicidele decat deloc. si nu mi se par deloc putine.

totusi, chiar daca ar fi una si aia ar fi prezervativul, tot mi se pare de ales decat sa facem salturi la trapez sperand ca nu o sa ramanem insarcinate. sincer nu inteleg de ce atat de multe persoane spun ca prezevativul iese din discutie, dar evident asta e o optiune personala.

fiecare face ce crede.

#10 2012-04-20 14:23:14

eph
Hero member

pentru ca multi barbati sunt "alerici" la asa ceva... adica, preferand fara ca e placerea mai mare, se forteaza psihic sa le pice cu el rotfl2 idio... ma abtin. nu zic ca e cazul lui heimdall, dar in cazurile mele asa a fost.
heim, dar de ce nu iei in considerare steriletul (cel dar de bariera fara hormoni)? e la nivel cu prez. si pastile/ inel etc. la capitolul eficienta.
sau spermicide plus diafragma plus calendar, nu doar calendar.

Ultima oara a fost editat de eph (2012-04-20 14:24:55)

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.