homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Casatoria-2

#20 2012-03-27 01:58:03

my_aa
Insomniac member
Inregistrat: 2007-10-29

Re: Casatoria

BTW, i-am spus ca dupa parerea mea mutatul impreuna mai poate astepta, i-am mai spus ca nu e nici o graba, ca mi-a lasat impresia ca e foarte nesigur si ca nu stie ce vrea, nu e nici o problema, dar asta inseamna ca nu a venit momentul potrivit sa facem pasul acesta, la care a replicat ca el se referea mai mult la faptul ca e o persoana destul de dificila uneori si ca poate nu o sa il pot suporta eu... Dar eu raman la parerea mea, nu e nici o graba.

In plus de asta nu as vrea sa le creez neplaceri parintilor mei, sa plec de acasa, pentru ca ei mai mult ca sigur nu ar fi de acord, si peste cateva luni sa ma introc inapoi lol

„Dă tot ce ai mai bun în tine, întrucât totul din viaţa ta îţi aparţine numai ţie.”

#21 2012-03-27 08:29:52

Loveable
Diamond member
Participant la intalnirea nationala
Inregistrat: 2008-02-12

cum sa nu fie de acord la 25 de ani sa pleci de acasa? hmm
de ce? e vreun motiv anume?

hjarta

#22 2012-03-27 09:03:23

alexia
Addicted member
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-01-14

kathrynn a scris:

Si ca sa raspund si la asta:

va spun eu care n-am convietuit, ca dupa casatorie am vrut sa plec de acasa de 3 ori. si daca eram in concubinaj, dupa prima plecare nu m-as mai fi intors niciodata. dar legandu-ma "ceva" am dat mult mai mult de la mine sa nu ma despart, si sotul la fel. si suntem o familie fericita acum.

Nimic mai fals, dpmdv. Noi locuim cam de un an jumatate, in care am vrut sa plec nu de 3 ori ci poate de vreo 10 (o data am si plecat). Si m-am razgandit (intors) pt ca nu un act ne leaga sau ne dezleaga, ci mult mai mult de atat. Si daca o fi sa avem un act, crede-ma ca nu o sa ma agat de el in caz de nefericire.

subscriu. Si eu am vrut sa plec de mai multe ori, dar am stat si am facut tot posibilul sa fie bine. Si macar acum stiu ca stau pentru el, pentru noi, nu pentru ca ma simt obligata. Nu renunti deloc mai usor atunci cand nu esti casatorit. Singura diferenta este ca atunci cand lupti, stii exact pentru ce lupti, insa daca esti casatorit nu vei stii niciodata daca lupti de dragul celuilalt sau pentru ca n-ai chef sa divortezi.

Cat despre concubinaj... care-i problema?
CONCUBIN?J, concubinaje, s.n. Conviețuire a unui bărbat cu o femeie fără ?ndeplinirea formelor legale de căsătorie; căsătorie nelegitimă. - Din fr. concubinage.
Sursa : DEX '98

#23 2012-03-27 10:06:23

denorah00
Insomniac member
Inregistrat: 2012-02-07

alexia, kathrynn, n-am vrut sa dau in cap la nimeni!

e clar ca vorbim din 2 perspective foaaaarte diferite. eu casatorita, voi nu. normal ca eu vorbesc din experienta pe care o am, si voi din a voastra, de aceea parerile nu pot sa fie la fel.
poate suntem noi o exceptie, dar eu m-am casatorit la 22 si al meu la 24. si asta dupa 10 luni dupa ce ne-am cunoscut. mai exista si barbati de-astia care stiu devreme ce vor si nu zic ca nu sunt rari, dar eu personal cunosc cativa.

si tot personal cunosc ft multe cazuri care au trait in concubinaj si s-au despartit foarte usor. la fel cunosc cateva cazuri care traiesc in concubinaj si sunt de 20 de ani impreuna.

este doar parerea mea din putina experienta de viata care-o am, ca am 23 de ani lol

Viata mea, desprinsa din povesti hjarta

#24 2012-03-27 14:46:08

_Summer_
Platinum member
Castigatoare a concursului de MissParticipant la intalnirea nationala
Inregistrat: 2010-01-27

E tinerel my_aa dar si eu stiu barbati care la 25-26 de ani se gandesc sau au si facut pasul deci nu sunt un specimen atat de greu de gasit. Pur si simplu datorita faptului ca sunt destuli de siguri de sentimentele lor si de faptul ca persoana cu care sunt e persoana potrivita aleg sa faca pasul asta: mutat/ casatorie fara a face din asta ceva wow sau scarry.

Publicitate

loading...

#25 2012-03-27 15:04:05

roseblue
New member
Inregistrat: 2012-03-27

Eu cred ca omul a fost sincer si are dreptate.Si tu la randul tau,ti-ai putea da seama,daca este intr-adevar EL,barbatul vietii tale.Nu stiu de ce te-ai fi simtit mai linistita,daca iti spunea sa va mutati impreuna si sa va casatoriti peste zece ani,din moment ce nimeni nu stie ce va fi in viitor smile.Eu prefer sa traiesc clipa,sa ma bucur alaturi de cel de langa mine ,sa ne bucuram impreuna.Eu sunt casatorita,dar nu mi-am propus vreodata sa ma marit la varsta X,cu persoana Y.Lucrurile au venit de la sine,dupa cateva luni de convetuire si vreau sa mentionez ca inainte de a ne muta impreuna,nu am vorbit despre subiect .Suntem doi oameni foarte ocupati,ne-am mutat impreuna pentru a profita de fiecare minut .Intr-o zi cand ii calcam o camasa,gata imbracata sa plec la munca ,m-a cerut de sotie,pur si simplu.Nu stiu ce-a fost in mintea lui in acel moment,nu a fost in nici un caz foarte romantic,dar a fost foarte surprinzator lol.

#26 2012-03-27 15:08:21

Toriana
Sr. member
Inregistrat: 2010-10-18

Nu mi se pare ca la 25-26 de ani e prea devreme pentru casatorie. Eu zic ca e varsta potrivita pentru pasul asta. Cunosc persoane care s-au casatorit si mai devreme. Eu sper sa fac pasul asta pana in 30 de ani maxim, ca altfel ma deprim. Pana la urma e o realizare personala, dar in ziua de azi gasesti greu persoana de care sa fii complet sigura.  cesafac

Prostia este infinit mai fascinanta decat inteligenta, inteligenta are limitele ei, prostia nu. lol

Mi-ai spus ca ma iubesti, iar prin fapte mi-ai dovedit cat de putin.

#27 2012-03-27 15:11:34

roseblue
New member

Nici eu nu cred ca este mai usor sa te desparti cand traiesti in concubinaj.E greu in orice caz,o despartire lasa urme in orice situatie,pentru ca te desparti de un om pe care l-ai iubit,indiferent de starea civila.Depinde de noi (oamenii) cat putem duce,de obicei plecam cand se umple paharul,cand avem unde pleca,in primul rand.Din pacate sunt multi alti factori care influenteaza momentul despartirii finale,iar certificatul de casatorie este foarte rar unul dintre acestia.

#28 2012-03-27 15:50:40

astera
Full member
Inregistrat: 2007-04-16

Nici eu nu cred ca e prea devreme la 25 de ani sa te casatoresti, sa te gandesti la casatorie, sau de ce nu, sa fii deja casatorit. eu am 24, al meu aproape 25, si in 2013 ne casatorim. si ne-am mai si gandit la treaba asta de acum vreo 2 ani, deci nu ne-a grabit nimic. si fiecare intelege o relatie cum vrea, pentru ca sunt diferite toate. mie nu mi s-a parut nimic deplasat sa ma mut cu el de cand aveam 20 de ani, nu m-am gandit vai doamne stau in concubinaj. Asta cu mutatul impreuna zic eu ca e in functie de cum simti tu. daca nu s-a intamplat acum, poate in viitor, cine stie smile. lucrurile se poit schimba

#29 2012-03-27 20:04:01

my_aa
Insomniac member

Fetelor va multumesc mult pentru ca v-ati facut timp sa imi cititi topicul si sa imi raspundeti!

Nu stiu ce parere aveti voi, dar eu asa vad lucrurile, si nu i-a acceptat propunerea!

Ultima oara a fost editat de my_aa (2012-03-28 16:31:33)

„Dă tot ce ai mai bun în tine, întrucât totul din viaţa ta îţi aparţine numai ţie.”

#30 2012-03-27 23:47:44

roseblue
New member

Sa stii ca imi place ce ai spus referitor la parinti.Am si eu o fata,iar daca va decide sa se mute intr-o zi cu iubitul ei,mi-ar placea sa avem cu totii o discutie inainte.Dar astea sunt vise cred,in zilele noastre nu cred ca mai sunt barbati care ar face chestia asta.Vorbesc ca o baba de moda veche,desi eu cand m-am mutat cu sotul(era iubit pe atunci),nu m-am gandit ca poate si mama mea si-ar fi dorit sa aiba o discutie cu el  rotfl.

#31 2012-03-28 00:29:25

my_aa
Insomniac member

rotfl Chiar mi-ar fi rusine de ai mei sa ma intorc cu bagajul acasa rotfl, peste cativa ani sa o iau iar de la capat cu altul, si tot asa rotfl

Ultima oara a fost editat de my_aa (2012-03-28 16:32:13)

#32 2012-03-28 01:06:35

roseblue
New member

Eu zic sa nu pui raul in fata,sa gandesti pozitiv si sa ai incredere in voi.Ar trebui sa dai o sansa in plus relatiei si sa va mutati impreuna,bineinteles daca iti doresti si tu acest lucru.Uita un moment de casatorie si bucurati-va de ce aveti momentan.Vad ca inca esti putin zdruncinata de esecul din trecut,dar nu esti nici prima si nu vei fi nici ultima care va trece printr-o asemenea suferinta.Cu siguranta ai invatat ceva din relatia trecuta,iar acum poate vezi lucrurile cu alti ochi.Nu stiu ce relatie ai tu cu parintii,dar cu siguranta ,ca orice parinte,te vor sustine in ceea ce vei decide.Sa nu crezi ca este vreo rusine daca,Doamne fereste,nu merge treaba si te intorci acasa.Scriu acum ce simt ca si mama,as prefera de o mie de ori ca fiica mea sa se intoarca acasa,decat sa stea alaturi de cineva care ar face-o sa sufere!

#33 2012-03-28 01:26:45

my_aa
Insomniac member

Daca as avea stabilitate financiara si nu as depinde deloc de ei, altfel ar sta lucrurile, eu am incredere, dar nu stiu daca e suficient sa fie doar din partea mea increderea, odata ce lui ii lipseste...

#34 2012-03-31 19:08:53

Khristall
Insomniac member
De la: Casuta noastra
Inregistrat: 2007-10-08

my_aa... lucrurile se vor rezolva incet, incet. Daca nu esti sigura si nu esti independenta dpdv financiar, mai amina putin momentul.Important este sa fii sigura de ceea ce faci.
Noi de exemplu am sarit peste faza cu mutatul impreuna inainte de casatorie... am trecut direct pe la starea civila si pe la preot, desi mai ramaneam weekendurile impreuna.
Iar faza cu specimenele rare... inseamna ca al meu e un specimen... are 25 de ani... si ne-am casatorit acum 2 ani.

Mamica de strumfulet... bebe 19 iulie 2013 hjarta

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.