homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Infectata sau nu cu chlamidia??i

#1 2012-03-29 17:33:59

blondina_33
New member
Inregistrat: 2010-01-05

infectata sau nu cu chlamidia??i

Am si eu o mica mare nelamurire... am facut test pap, examen microscopic, culturi din col, cultura secretie vaginala, antibiograma, determinare grup streptococ si vine rezultatul :
- Cultura secretie col: nu s-a dezv flora patogena, nu s-au izolat colonii candida spp, nu s-a dezv streptococ
- microscopie: celule epiteliale poligonale relativ frecvente , celule epiteliale rotunde rare, celule clue cell-absente, leucocite rare, hematii absente, trichomonas vaginalis absent, levuri absente, bacili gram pozitiv, polimorfi relativ frecventi, mucus relativ frecvent
- Papanicolau:- Exocol fond fibrino-mucoid hematic, celule superf si intermed, densitate celulara redusa, polimorfonucleaze ++, citoliza +, rar hiperkeratoze, parakeratoza+, rari nuclei mariti de volum pe CI, celule endocervicale aspect normal fiziologic, lactobacili
                   - endoloc :fond fibrino-mucoid, polimorfonucleare ++, celule endocervicale aspect normal, celule metaplaziate mature aspect metabolic activ, frecvente celule endocervicale sau celule metaplaziate cu vacuole intracitoplasmatice(infectie chlamidia?), flora: idem
Acum vin si va intreb in urma culturilor de secretie col nu se evidentia aceasta infectie cu chlamidia dc era??? Sau trebuie sa mai fac o alta investigatie medicala suplimentara pentru depistarea infectiei?

#2 2012-03-29 17:44:12

wild_wind
Platinum member
De la: tara nimanui
Inregistrat: 2008-08-14

Re: infectata sau nu cu chlamidia??i

eu stiu ca este o analiza separata pentru chlamydia si nu din cea din secretia din col.

VA ROG NU MA CITATI CAND SPUN TAMPENII!!!

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.