homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Posibil cancer la san?

#1 2012-04-05 19:59:54

fadeaway
New member
Inregistrat: 2009-01-02

Posibil cancer la san?

Doamnelor, apelez din nou la ajutorul dumneavoastra, de data aceasta cu o problema a matusii mele.

Matusa mea are dureri de sani de cateva luni. Nu sunt dureri puternice, nici localizate intr-o zona anume. Ea sustine ca ar simti ca "fierbe" in jurul sfarcurilor. Ingrijorata, a fost la medicul sau ginecolog, de unde a fost trimisa la Filantropia sa isi faca mamografie. Mamografia a fost facuta de catre Dr. Mirela Florea, iar pe rezultat erau notate urmatoarele:

"In cadrul superior intern al sanului stang - opacitate nodulara de 3,5cm, neomogena, relativ delimitata - BIRADS 4" (asta daca am putut eu sa inteleg bine scrisul).

I s-a recomandat atunci sa isi faca si o ecografie si astazi am insotit-o la Fundatia Renasterea, la dna Dr. Aldea, care i-a spus ca nu are niciun motiv de ingrijorare, ca isi poate face operatie daca doreste, dar ca dumneaei ar recomanda sa nu, si sa revina la control peste 3 luni.
Mentionez ca astazi i s-a facut si ecografia (printr-o coincidenta amuzanta, tot de catre dna Dr. Mirela Florea), iar pe rezultat avea specificate urmatoarele:

"San Stang - cu structura fibrogranulara - in CSI (ora 10:00), la aprox 3cm de mamelon, imagine predominant hipereagena (sper ca am inteles bine) de aprox 34/10/28 mm, bine delimitata, neomogena, cu axul mare paralel cu tegumentul si caractere ecografice de benignitate (probabil hematom).
Axila Stanga si Dreapta - fara adenopatii
San Drept - cu structura fibrogranulara - fara formatiuni inlocuitoare de spatii si fara ectazii ductate.
"

Nelamurirea mea este urmatoarea: nu ma pricep la termeni medicali, asadar as dori sa imi impartasiti o parere cu privire la raspunsul primit astazi de catre medic. Este un motiv de ingrijirare? Este ok faptul ca a trimis-o acasa fara sa ii dea niciun tratament? Nici macar un unguent pentru durere? Imi este frica de faptul ca acum am putea sa ne lasam pe o ureche, crezand ca totul este bine, dar ulterior, dupa 3 luni, sa avem in soc cand revenim la consultatie. Ce parere aveti, ar trebui sa mergem si la un alt medic, pentru o alta opinie? Daca da, ne puteti recomanda un medic anume, eventual o persoana cinstita, care sa ajute fara sa aiba pretentii sa primeasca "cadouas"? Matusa mea este foarte speriata, pentru ca crede ca ar avea cancer, dar este si mai panicata de faptul ca nu are un venit financiar mare, si ca nu isi permite tratament pt ceva atat de serios.

Orice sfat si orice recomandare in situatia asta ne-ar prinde foarte bine!
Multumesc anticipat!

#2 2012-04-06 09:48:55

wild_wind
Platinum member
De la: tara nimanui
Inregistrat: 2008-08-14

Re: Posibil cancer la san?

nustiu  un raspuns...

VA ROG NU MA CITATI CAND SPUN TAMPENII!!!

#3 2012-04-06 10:27:27

anca90
Platinum member
Inregistrat: 2008-07-16

pai are doar un hematom la sanul stang (probabil a suferit o lovitura), in rest nimic. nici vorba de cancer sau de motiv de ingrijorare. cancerul nu doare, asta trebuie sa stie matusa ta in primul rand, poate o ajuta sa se linisteasca. in legatura cu durerile de sani, poate face o consultatie la un medic senolog, sa afle de ce o dor si ce ar putea sa ia pentru asta.

#4 2012-04-06 13:18:33

Melita
Hero member
Inregistrat: 2011-01-07

Cancerul nu doare. Ca sa fie sigura ca nu e nimic ar putea sa-si faca o biopsile sa se stabileasca daca nodulul e malign sau beningn si ulterior trebuie tinut sub observatie, astfel daca se transforma in unul cu potential benign sa stie din timp. Majoritatea pacientilor care descopera ca au cancer afla asta dupa ce boala e consumata 80% si tocmai pt ca nu doare. Daca ar durea, nu ar mai muri atatia oameni de cancer.

”Cata bucurie vi s-ar asterne pe chip, daca v-ati demachia de rautati si invidii...” (Mihaela Radulescu Schwartzenberg)

#5 2012-04-06 13:55:21

olguta0
Membru
Inregistrat: 2012-04-06

Am si eu o problema.
De un an am incetat alaptarea copilului dar de atunci imi tot curge un lichid galbui din sanul stang. Curge numai daca strang. De doua zile a inceput sa ma doara sanul. O durere mica dar continua si am abservat tot de cateva zile ca am un miros urat numai la subratul stang. Sunt foarte speriata.
S-a mai confrunat cineva cu asa ceva?
Ce ma sfatuiti?

Publicitate

loading...

#6 2012-04-16 17:57:59

nutyca
New member
Inregistrat: 2012-04-16

Si eu am nodul la sinul sting ,doare uneori f f tare ,durere care cuprinde partea de sus a miini .Iau tratament de 2 luni ,la eco de saptamina trecuta a reiesit ca a scazut in dimensiune dar a acaparat testul moale si din aspectul rotund cum era  acum e lunguiet.Pina sa iau tratamentul pentru sin nu ma durea capul dar acum am zile cind imi vine sa ma urc pe pereti de durere .Sincer cred ca am dat de o mare belea .....

#7 2012-04-17 10:16:51

anca90
Platinum member

ei belea! ce tratament iei?

#8 2012-04-17 17:08:01

nutyca
New member

am probleme cu coloana si pentru inculpata iau :ketonal ,milgamma ,tiogamma ,agolcamin ,zece zile dupa care inlocuiesc ketonalul cu arcoxia iarasi zece zile dupa care inlocuiesc arcoxia cu movalis 15mg si iarasi ajung la ketonal .Pentru sin iau femicur o cap pe zii ,ii dau cu diclofenac gel 10 zile pe luna un masaj f f usor si cam atit ....

#9 2012-04-17 17:18:17

anca90
Platinum member

hmmm, pai cam multe medicamente, intr-adevar hmm. cat timp trebuie sa faci tratamentele astea? cat e de mare nodulul de la san? scrie pe foaia de la ecograf de ce natura e? (chist / fibroadenom / hematom / ...)

#10 2012-04-17 18:29:57

nutyca
New member

Pentru coloana voi lua toata viata ,iar intrusul de la sin e chist ,are 3,5cm ,a avut 4 cm ,nu e de natura canceroasa asa a iesit la eco4d,nasol nu?

#11 2012-04-17 19:46:31

Lothraine
Insomniac member
De la: Resitza
Inregistrat: 2011-02-27

nutyca, ciudat că ai dureri de cap sub tratament cu ketonal+algocalmin nustiu ce problemă ai la coloană?

Trăiește astăzi. Pentru ieri suntem morți, iar pentru mâine nu ne-am născut încă. http://www.fertilityfriend.com/home/39c73d 33+

#12 2012-04-18 14:07:16

nutyca
New member

In urma unui accident suferit in urma cu 13 ani am ramas cu 3 hernii intraspongioase la nivelul vertebrelor t9 ,t10 ,t11si hernii de disc la nivelul vertebrelor l3,l4,l5,s1 dintre care l5-s1 are atingere radiculara dar cu dureri suportabile pe picior si fara pareze .Mai am si o mostenire genetica in urma careia ma trezesc la anumite incheeturi cu chisturi care dor si care dupa un anumit timp sunt nevoita sa accept operatia .Acestea sunt trimise la anatomia patologica si reies ca sunt chisturi cu lichit sinovial .Durerea de cap o am in anumita perioada a lunii,agolcamin iau numai o pastila pe zii iar ketonalul 2 pastile pe zi.O zii buna!

#13 2012-04-18 16:24:28

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

olguta0 a scris:

Am si eu o problema.
De un an am incetat alaptarea copilului dar de atunci imi tot curge un lichid galbui din sanul stang. Curge numai daca strang. De doua zile a inceput sa ma doara sanul. O durere mica dar continua si am abservat tot de cateva zile ca am un miros urat numai la subratul stang. Sunt foarte speriata.
S-a mai confrunat cineva cu asa ceva?
Ce ma sfatuiti?

olguta, investigheaza problema, daca tot esti speriata. Mergi la medic neaparat

fadeaway
fara nici un fel de grija mergeti pe mina celor 2 doamne doctor. fara teama ca ar putea fi cancer si ca ele nu au spus(habar nu am de ce sa iti inchipui asa ceva)....sunt ferm convinsa ca daca nu aveau 100% certitudinea ca e benigna tumora(deci ca nici vorba de cancer) ar fi recomandat macar investigatii in plus. Tratament nu aveau ce sa dea asa ca nu au dat.
De investigat periodic, asta e conduita corecta in asemenea cazuri

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#14 2012-04-18 17:58:30

anca90
Platinum member

nutyca, nasol e doar ce ai patit la spate (imi pare rau pt asta kram), dar chistul de la san nu e asa o problema mare. e chiar imbucurator ca e lichid, se poate retrage in timp. durererea de cap in anumite zile ale lunii, corelata cu chistul de la san, ma duce cu gandul la niste dezechilibre hormonale. ciclul e regulat, ovarele sunt bine?

Ultima oara a fost editat de anca90 (2012-04-18 17:58:49)

#15 2012-04-18 20:27:03

nutyca
New member

Multumesc mult ,incurajarile imi sunt necesare ,da ciclul e regulat ,ovarele sunt bine dar trompa stinga e mai mereu inflamata ,ma ingrijoreaza faptul ca durerile de cap au aparur dupa 2 sap de la inceperea tratamentului cu femicur.Domnul doctor spune ca tocmai deaceea a prescris acest tratament sa nu fie dezechilibru hormonal .Ce sa fac sa accept operatia daca nu se retrage in 2luni deacum incolo?Ma doare sinul ,durerea cuprinde si mina ,totul devine dificil si....

Ultima oara a fost editat de nutyca (2012-04-18 20:46:21)

#16 2012-04-19 10:31:32

anca90
Platinum member

grija mare cu trompa inflamata daca vrei sa ai copii pe viitor! eu nu inteleg insa cum de se intampla asta cand iei atatea antiinflamatoare hmm. sigur nu e altceva?
da, e posibil sa ai durerile de cap de la femicur. tot hormonal actioneaza si el, chiar daca e pe baza de plante. incearca sa rezisti 3 luni (daca nu apar si alte reactii adverse) si vezi pe urma ce s-a intamplat cu chistul. eu nu iti recomand sa te operezi decat daca durerile sunt ft ft suparatoare. un san operat nu mai e ca inainte. pe langa cicatrice, o taietura iti poate afecta canalele galactofore si poti avea ulterior probleme cand vei vrea sa alaptezi. in plus, daca sanul e predispus sa faca chisturi/noduli, o va face si dupa operatie. deci te operezi acum de chistul asta si peste un timp iti apare altul, deci n-ai facut nimic. e hotararea ta, eu iti spun din prisma cuiva care s-a operat si acum regreta.

#17 2012-04-19 21:08:04

nutyca
New member

Multumesc mult pentru sfat ,promit  ca o sa ma gindesc f f bine la hotarirea pe care o sa o iau ,mai am o spetanta si cred ca bunul dumnezeu nu ma va lasa sa gresesc .Stii  copii am ,dar tot o hotarire grea e ,da voi astepta atit cit va decide domnul doctor .In ceea ce priveste antiinflamatoarele e adevarat iau destule si nu inteleg ce se intimpla ,analizele sunt bune si totusi...O seara buna si mult sanatate

#18 2012-04-23 19:52:09

nutyca
New member

Va rog mult imi mai dati un sfat ;cine e mai indicat in operatia chistului la sin ,medicul ginecolog sau medicul chirurg ?Am nevoie de ajutor in caz de necesitate sa  apelez .....Multumesc mult ,o seara buna !

#19 2012-05-20 16:28:52

nutyca
New member

Stiti citeodata intuitia nu insala chiar am dat de belea .Am facut iarasi eco si pe linga chistul acela a mai aparut doua chistulete ceva mai mari de 5mm si  doua adenopatii auxiliare stingi de 4 respectiv5 mm Marti fac o mamografie si vedem verdictul .Anca 90 cunosti cazuri care au patit la fel ,din analiza CA15-3 iese cancerul la sin sau va trebuii punctie?Stii eu am  avut ciclul regulat la 28 zile ,cu dureri f f mari de burta in special trompa inflamata dar de cind iau femicur nu mai e la fel luna aceasta mia intirziat 17 zile ,in tot acest timp am urlat de burta ,am mers aici la doctor si mia facut o eco spunindu-mi ca nu sunt insarcinata ,am facut 3 zile de dexamitazona si a venit menstra dar ma doare si acum burta de parca nu mia venit .Racita nu sunt fiindca am grija sa ma imbrac cunosc regula cu raceala asa ca ma pazesc ,ce poate sa mi se intimple ?Multumesc mult si scuza-ma daca te-am plictisit cu problemele mele !O zii buna ,multa sanatate

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.