homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Ajutor interpretare eco endovaginala va rog!

#1 2012-04-10 15:50:08

gyanyna
Membru
Inregistrat: 2012-01-17

ajutor interpretare eco endovaginala va rog!

Buna! Problema mea sta in felul urmator...in urma cu 2 sapt m-am dus la medicul ginecolog fiindca aveam dureri in zona ovarului stang si niste scurgeri specifice candidozei. In urma consultatiei am primit trat pt candida si m-a trimis la alta doctorita pt ecografie. Mentionez ca in ziua ecografiei eram cam cu 2 zile inainte de menstruatie...si dna doctor s-a strambat si mi-a zis ca doar varsta mea o impiedica sa nu ma duca direct la operatie...  sad

Pe foaia anexata ecografiei mi-a scris asa:

UTER
- pozitie AVF, contur regulat,
-dimensiuni: longitudinal 57,94 mm; antero-posterior 33,26 mm, trasnvers 43,22 mm, col 28,83 mm
- endometru: grosime 8,07 mm; structura tristratificat
- miometru: omogen

OVAR DREPT
-dimensiuni: 32,8/16,8 mm
structura: cu 10 foliculi cavitari, cel mai mare cu dimens 8mm
-aspect micropolichistic

OVAR STANG
- dimensiuni: pe aria de proiectie a anexei stangi formatiune cu continut mixt, transonic alternand cu hipoecogen (chist hemetic) cu dimens 59,1/45,6

Dupa ecografie mi-a recomandat niste analize: cultura col, ex secretie, sumar urina, urocultura si mycoplasma ureaplasma...si mi-a spus sa mai vin la o alta ecografie dupa menstruatie ca poate mai scade chistul... sad si bineinteles a tinut sa-mi zica sa vin la cabinetul dansei cu analizele...

Ce sa fac intre timp? Stau pur si simplu? Nu e chistul meu prea mare? nu risca sa se sparga, nu se trateaza cu AC?
Nici nu stiu la care doctor sa mai merg... Va rog, cateva pareri de la cineva care a trecut prin asta sau stie despre ce e vb....multumesc

#2 2012-04-12 10:16:01

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

Re: ajutor interpretare eco endovaginala va rog!

nu e prea mare....poti sta linistita.
nu te stresa

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#3 2012-04-14 15:12:06

gyanyna
Membru
Inregistrat: 2012-01-17

Multumesc frumos pt raspuns! Voi merge imediat dupa sarbatori pentru o alta ecografie, eventual la un alt doctor...
Un Paste fericit si linistit tuturor! puss

#4 2013-07-23 12:46:15

Johanne
Platinum member
Inregistrat: 2012-01-12

buna,
am o nelamurire,cand am facut eco transvaginala medicul mi-a zis de mucoasa ca este subtire,menstra mea fusese de pe 27 iunire pana pe 30 si la medic am fost pe 3 iulie si tot atunci am lasat si anticonceptionalele

ma intereseaza de mucoasa,pentru ca vreau sa stiu daca era aproape ovulatia sau nu,in contextul in care mi-a spus ca e foarte subtire..
multumesc

Two souls don't find each other by simple accident

#5 2013-07-23 21:49:04

gargarita
Moderator
Inregistrat: 2008-01-27

este normal sa fi fost subtire, abia se terminase menstra. era prea devreme ca sa poti avea indicii privind ovulatia.

Publicitate

loading...

#6 2013-07-23 21:57:26

Johanne
Platinum member
Inregistrat: 2012-01-12

multumescc din tot sufletul gargarita..ma gandeam ca daca renuntasem la ac o sa am ovulatii aiurea

Two souls don't find each other by simple accident

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.