homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Gradele de pericol ale E-urilor: ar tbui sa fim mai atenti ce cumparam

• Index
  •  » Discutii diverse
  •  » Gradele de pericol ale E-urilor: ar tbui sa fim mai atenti ce cumparam

#1 2012-04-19 15:48:16

jeannie
Addicted member
Inregistrat: 2010-07-13

Gradele de pericol ale E-urilor: ar tbui sa fim mai atenti ce cumparam

timo a scris:

http://www.controleuri.ro/aditivi-alimente/cozonac-stafide-vel-pitar-500g-276884.html

M-a lasat masca sa vad ca exista alimente de uz curent care au in ele un ingredient care "Se utilizeaza si ca antigel in radiatoarele motoarelor, dar si la fabricarea pastelor de dinti, creme, cosmetice, guma de mestecat, ciocolaterie. Produce stari depresive ale sistemului nervos central, este neurotoxic, cardiotoxic. In contact cu pielea produce dermatite."

Suna foarte rau descrierea ingredientelor care au triunghi rosu cu semnul exclamarii ("Consumul nu este recomandat"!), acelea sunt cele mai periculoase din cate observ. Auzisem ca ar fi ok Vel Pitar, dar vad ca produsul din link-ul citat ar trebui evitat si, de asemenea, ar trebui sa verificam mai atent tot ceea ce mancam. Triunghiul portocaliu cu semnul exclamarii reprezinta ingrediente la care "Consumul frecvent nu este recomandat".

Iarasi, faimosul Nurofen Express capsule moi, are un indulcitor si un colorant care sunt cu triunghi rosu! De ce oare indulcitor si colorant la o pastila de durere?! yikes  signof10 (aici nici macar nu erau necesare neutral ) : http://www.controleuri.ro/aditivi-alime … 77480.html . Acelasi indulcitor E1520 Propylene glycol, ca si la cozonacul cu stafide Vel Pitar de mai sus. Plus colorantul, care "Poate declansa sindromul de hiperactivitate si deficienta de concentrare (ADHD). Potential cancerigen."

Inghetata Joe la vafa (http://www.controleuri.ro/aditivi-alime … 77194.html) contine multe ingrediente cu triunghi portocaliu cu semnul exclamarii, dintre care mi-a atras atentia E407, care "Nu poate fi digerat in tractusul tubului digestiv uneori limitat. La sobolani, produsii lui de degradare produc cancer de colon, fiind si imunosupresor. Impiedica asimilarea mineralelor si unor grasimi. Poate avea actiune laxativa. In unele cazuri poate provoca alergii. S-a demonstrat ca aditivul caragenan nativ, poate fi degradat, limitat in intestin manifestant efect toxic, putand provoca ulcer si cancer." signof10

Ultima oara a fost editat de jeannie (2012-04-20 02:29:07)

#2 2012-04-19 23:30:15

kathrynn
Hero member
Inregistrat: 2009-08-24

Re: Gradele de pericol ale E-urilor: ar tbui sa fim mai atenti ce cumparam

Jeannie, dar de ce te mira asa de tare?
Pana acum n-ai citit niciodata etichetele produselor? Adica nu e de o zi doua ca se baga toate chimicalele in mancare ...

Shorty, we can switch positions
From the couch to the counters in my kitchen

#3 2012-04-19 23:35:02

timo
Hero member
Inregistrat: 2011-02-13

Cred ca nu stia ce e defapt E-ul de il vede pe eticheta, din ce e si bolile asociate. Totusi la cate E-uri sunt ne-ar cam trebui o carte asemanatoare cu DEX-ul. Si nu cred ca se astepta ca si in alimentele care par mai "usor" de produs sau care sunt menite sa ne ajute sa fie ceva atat de nociv.

#4 2012-04-19 23:53:30

kathrynn
Hero member

Este undeva pe net o lista destul de lunga, dar nu chiar cat o carte cu principalele E-uri si gradul de toxicitate al lor. Iar unul dintre cele mai toxice si mai cancerigene este E 330, adica acidul citric, care se gaseste in 90% din sucuri, incepand cu cola si pepsi si terminand cu unele "naturale". Si nu doar in sucuri, ci intr-o gramada de preparate.

In Nurofen se pun chestiile alea ca sa-l poata face usor de inghitit, nu amar si gretos cum ar fi daca ar contine doar ingredientele necesare. Acuma daca iei un Nurofen o data la cateva luni, nu e tragedie. Daca bei o sticla de 2L de cola pe zi, nu-i chiar in regula.

Cred ca foarte mult sta in moderatie, in timp ce excesul de orice face rau. O pizza cu salam si/sau sunca n-a omorat pe nimeni. In schimb daca mananci in fiecare zi mezeluri, branza topita, margarina si pui capac cu un pahar de cola, poti sa te astepti la tot soiul de probleme. Normal ca un pahar de cola baut din Pasti in Craciun n-o sa te omoare.

#5 2012-04-20 00:04:06

*joy*
Insomniac member
Inregistrat: 2011-02-09

Pe mine nu prea mă miră smile
Am renunţat de mult să mai citesc etichetele şi să-mi fac rău psihic şi să mai am episoade de depresie din cauza faptului că nu găseam ?ntr-un magazin ceva COMESTIBIL şi ?mi venea să ?mi smulg părul din cap.
Aşa că prefer să scap de etichete ?nainte de a m?nca ceva. Poate nu e cea mai sănătoasă metodă,dar ... smile

Publicitate

loading...

#6 2012-04-20 00:05:11

timo
Hero member

Eu nu sunt adeptul "vai, sa ne ferim de E-uri ca murim!". F*ck it. Sunt altele gramada care imi fac rau pe langa astea.. Eu doar citesc depre chestiile aste din dorinta de cunoastere/informare.

Lista-i lunga iar pe site e si o aplicatie cu care sa scanezi codul de bare al produsului si sa vezi cat de safe e. (asta ca sa nu iei lista cu tine) Dar sa ma apuc sa scanez fiecare produs pe care vreau sa-l iau si sa tot scanez pana gasesc unu "safe" mi se pare hilar. Iar in ziua de azi cred ca e un pic greu de evitat sa nu faci exces de un anumit E. Gasesti acelasi E in 2-3produse pe care le mananci la o masa, cantitatea periculoasa se aduna si o dai in benga (cred)

Mancarea bio, nu e pentru oricine iar pt aia cu adevarat bio, trebuie sa te muti la tara sa le plantezi tu cu manuta ta.

Vad ca fiecare E are cate o limita in aliment. Dar oare studiile astea n-ar trebui refacute? La cat de mult mananca mare parte din populatie si cum, cred ca limita asta mai trebuie injumatatita (altfel nu mai se facea atata caz ca tot sunt periculoase E-urile)

Zic si eu..e o opinie smile

Ultima oara a fost editat de timo (2012-04-20 00:05:25)

#7 2012-04-20 00:18:10

jeannie
Addicted member

kathrynn a scris:

Jeannie, dar de ce te mira asa de tare?
Pana acum n-ai citit niciodata etichetele produselor? Adica nu e de o zi doua ca se baga toate chimicalele in mancare ...

stiam ca se baga E-uri in produse, dar nu stiam ca unele sunt mai putin periculoase, iar altele mai mult periculoase.
ziceam ok, sunt chimicale, dar nu am realizat ca ele chiar sunt nocive dumbom . eu credeam ca sunt doar speculatii ca ar da boli, nu ca exista dovezi clare ale raului pe care il pot face respectivele ingrediente.
nu stiam ca, de exemplu, produc cancer la sobolanii testati. dar, in legatura cu asta, mi-a zis cineva azi ca, de fapt, se dau sobolanilor niste cantitati mari din acel ingredient de ei ajung sa dezvolte cancer.

Ultima oara a fost editat de jeannie (2012-04-20 03:35:24)

#8 2012-04-20 00:24:31

timo
Hero member

lemme guess! si dupa ce fac aia cancer, testeaza cate un leac(vaccin) sa-i vindece?  hmm  Nu m-ar mira asa tare, dar ca chestie smile

#9 2012-04-20 00:25:32

jeannie
Addicted member

timo a scris:

Eu nu sunt adeptul "vai, sa ne ferim de E-uri ca murim!". F*ck it. Eu doar citesc depre chestiile aste din dorinta de cunoastere/informare.

adevarul despre mine e ca fac excese. de asta m-am alarmat.
mananc biscuiti si napolitane in nestire.

kathrynn a scris:

Cred ca foarte mult sta in moderatie, in timp ce excesul de orice face rau.

big_smile

Ultima oara a fost editat de jeannie (2012-04-20 00:28:21)

#10 2012-04-20 00:28:28

timo
Hero member

rotfl

Jeannie, a young girl passed away, killed by wafers, at the early age of 30y.

Hai maaaaa rotfl  rotfl

Ultima oara a fost editat de timo (2012-04-20 00:29:14)

#11 2012-04-20 00:29:45

kathrynn
Hero member

Eu, fiind gurmanda, nu pot sa-mi elimin complet din alimentatie nimic, ca ma apuca pofta instant. Dar incerc sa reduc cat mai mult din alimentele daunatoare. In primul rand am redus f mult mezelurile (prefer sa mananc un carnat de porc de casa chiar daca e mai gras, macar e natural, decat un salam de magazin sau o sunca de pui care e roz de la coloranti), margarina am inlocuit-o cu unt, inclusiv in prajituri & co , am invatat sa fac pateu de casa, nu mai mananc branza topita, in schimb fac eu pasta de branza de vaci cu tot felul de condimente, iau telemea din piata de la tarani, sucuri chimice n-am baut niciodata prea multe, deci nu sufar dupa ele.
Nu mananc muesli cu fructe uscate pt ca fructele alea au toate chimicalele lumii, inghetata din comert destul de rar (o sa invat sa fac si de aia vara asta), dulciuri destul de putine din magazin (bomboane, napolitane, biscuiti cu creme), mai bine o prajitura de la cofetarie. Nu iau de la magazin produse conservate din care am acasa (zacusca, gemuri, compoturi, cu exceptia celui de ananas), folosesc miere in loc de zahar unde se poate.

Daca vrei sa mananci mai sanatos poti. Complet bio e foarte greu si foarte scump si cum zici tu ar trebui sa-ti platezi tu cam tot ca sa fie sigur, dar de la nesanatos la bio, sunt destul de multe cai de mijloc.

#12 2012-04-20 00:30:02

jeannie
Addicted member

cred ca mananc napolitane Joe zilnic (am pofta de dulce deseori, alterneaza cu pofta de sarat, ideea e ca sunt pus pe rontait va ; chiar si dupa ce sunt super satula dupa masa, am nevoie sa "sting" cu ceva dulce nustiu )...plus ciocolata si biscuiti, sticksuri....si nu m-am gandit niciodata ca ma indop cu toate chimicalele aferente (cu toate riscurile lor pentru organe si buna functionare a organismului). ma gandeam ca imi asum doar riscul de a ma ingrasa. dumbom

acum aaaaaani de zile, beam sucuri colorate si acidulate, insa le-am inlocuit complet cu "apa de masa" si cu ceaiuri naturale. macar atat. dar daca, dupa un ceai natural, bag si un Joe ca nesatula, n-am facut nimic. lol

Ultima oara a fost editat de jeannie (2012-04-20 00:46:07)

#13 2012-04-20 00:34:43

kathrynn
Hero member

Stii ce mananc eu cand mi-e pofta de dulciuri? Gem! Da, am tot timpul gemuri de casa in camara si iau 1-2 lingurite (nu juma de borcan!!!) si-mi trece.
Din fericire, n-am fost invatata de mica cu biscuiti, napolitane & co, asa ca nu-mi trebuie in veci.

#14 2012-04-20 00:34:53

timo
Hero member

Sunt eu ciudat/tampit. Dar decat sa mor cu burta goala si plin de pofta, mai bine ajung cu burta plina si fara pofte 6ft under de la prea multe afectiuni facute din E-uri &co. Cel putin mor mai brusc si nu chinuit lol

#15 2012-04-20 00:35:54

blackberry
Insomniac member
De la: Bucureşti
Inregistrat: 2009-06-23

apropo, e adevarata chestia asta? http://www.vadim.ro/2010/02/codex-alime … nea-titan/
eu am malai in casa pe care scrie codex alimentarius neutral

zic hei oooo, uite cum plutesc in alcooooool, sunt usor acum c-am sufletul gol... n-am nevoie de aripi sa zbor tongue

#16 2012-04-20 00:41:59

timo
Hero member

daca e atat de daunator, nu stiu dar..
http://forum.anticonceptionale.ro/uploads/thumbs/41147_codex.jpg

#17 2012-04-20 00:50:30

jeannie
Addicted member

Eu am luat recent o paine de la Titan, se cheama Hapi Hap, dar scria pe ea ca e fabricata in conformitate cu normele ...... (si erau 4 initiale, pe care nu mi le mai amintesc acum; parca era o firma ungureasca, daca nu ma insel). Anume am verificat sa vad daca e in conformitate cu normele Codex Alimentarium, dar nu am vazut denumirea asta pe eticheta.

Asa am citit si eu pe net, ca daca scrie pe eticheta ceva de Codex Alimentarium, sa evitam nustiu : "Atentia la faina de Titan,MALAI SUPERIOR FAMIGLIA(Lujerului SA),biscuitii Rostar ,mezelurile Aldis,margarina Delma,Taiteii de casa Baneasa si tot ce contine specificatia CODEX ALIMENTARIUS!"; "INTRODUCEREA IN ROMANIA A FUNGICIDULUI INTIUM / ENERVINT PRODUS DE BASF GERMANIA" - text de pe facebook smile .
L.E. Am vazut link aici despre ce este initium-ul (pe site-ul pus de blackberry): http://www.farmacianaturii.ro/index.php … p;Itemid=1 : "un fungicid [...] extraordinar de puternic [...], produsul este toxic pentru organismul uman, este carcinogen, reproductiv şi dezvoltă toxicitate, neurotoxicitate, şi toxicitate acută"; "un gram de INITIUM care este introdus ?n organism are nevoie de un an pentru a fi eliminat. Dacă ?ngurgitarea acestui produs se face zilnic, atunci el nu va mai putea fi eliminat niciodată din organism". neutral

Ultima oara a fost editat de jeannie (2012-04-20 02:42:30)

#18 2012-04-20 00:58:14

timo
Hero member

suna a propaganda ciudata hmm

#19 2012-04-20 01:04:31

kathrynn
Hero member

mie imi suna a teoria conspiratiei ...

PS. Am uitat sa zic de paine. Nu mai poti manca o paine ca lumea ca toate sunt pline de E-uri, amelioratori si alte porcarii.

Ultima oara a fost editat de kathrynn (2012-04-20 01:05:25)

Acum

• Index
  •  » Discutii diverse
  •  » Gradele de pericol ale E-urilor: ar tbui sa fim mai atenti ce cumparam

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.