homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Contact inainte de inceperea tratamentului cu antibiotic - riscuri?

• Index
  •  » Vreau sa aflu
  •  » Contact inainte de inceperea tratamentului cu antibiotic - riscuri?

#1 2012-04-23 21:50:35

LittleMe
Membru
Inregistrat: 2012-04-23

Contact inainte de inceperea tratamentului cu antibiotic - riscuri?

Salutare,

Datele problemei care ma framanta sunt:
-luam anticonceptionale (de ex, Yasmin)
-avem contact
-la scurt timp dupa contact suntem nevoite sa incepem tratament cu antibiotic (de exemplu, la o zi dupa)

Cat de ingrijorata ar trebui sa fiu la inceperea tratamentului cu antibiotic, prin prisma contactului recent? Nu ma intereseaza partea cu protectia pe durata tratamentului + 7 zile (sau pastile consecutive) dupa, lucrurile acestea au  fost discutate si ras-discutate, sunt un fel de litera de lege pentru cine nu vrea sa isi asume riscuri.

Ma intereseaza insa ce ne facem cu contactul de dinainte de tratament?

Da, am mai vazut scris pe forum ca nu se iau in calcul contactele de dinaintea antibioticului. Si sunt constienta ca antibioticul scade eficienta anticonceptionalului, nu o elimina complet (cu atat mai mult instantaneu), precum si ca organismul fiecarei femei in parte e diferit.

Si totusi..daca spermatozoizii pot trai in corpul nostru o vreme dupa contact (48 de ore a fost intervalul citat de penultimul medic ginecolog la care am fost), nu e nicio problema cu inceperea tratamentului cu antibiotic, la mai putin de 48 de ore?

Bineinteles ca am mai intrebat acest lucru in cadrul vizitelor la ginecolog, si raspunsurile au fost dintre cele mai variate:
-mi s-a spus ca daca vreau sa fiu 100% linistita, sa astept cele 48 de ore de la contact, inainte de a incepe sa iau antibioticul
-mi s-a spus ca nu are nicio importanta faptul ca am avut contact in ziua precedenta
-mi s-a spus ca e nevoie de protectie pe durata tratamentului si un anumit interval dupa
-mi s-a spus ca antibioticul (Nolicin, in cazul respectiv) nu influenteaza deloc anticonceptionalul, si ca nu am nevoie nici de protectie ulterioara, deloc; si ca doar antiinflamatoarele influenteaza anticonceptionalul

Acestea de mai sus sunt lucruri pe care le-am auzit de la medici ginecologi diferiti, si in unele cazuri chiar am intrebat de doua ori ca sa fiu sigura ca inteleg bine, de tare ce m-au bulversat opiniile astea contradictorii.

Ok, oricum partea cu protectie pe durata tratamentului + 7 zile dupa le iau ca si subintelese, si nici nu ma gandesc sa renunt la ele.

Insa in mintea mea tot mai exista o indoiala legata de riscurile antibioticului daca a existat un contact recent, inaintea inceperii tratamentului cu antibiotic.

Idei? sad

PS. Da, am citit regulile, si am mai vazut acest subiect atins in treacat in posturi cu alte subiecte. As vrea sa il deschid aici mai pe larg si de sine statator, din moment ce majoritatea acelor posturi au mai degraba legatura cu protectia de *dupa* inceperea tratamentului, si nu cu teama de a incepe tratamentul din cauza unui contact recent. (Daca subiectul acesta exista deja de sine statator, imi cer scuze)

#2 2012-05-02 13:28:26

eph
Hero member
Inregistrat: 2011-04-06

Re: Contact inainte de inceperea tratamentului cu antibiotic - riscuri?

intre pastiluta aia de ac si pastiluta prima de antibiotic trebuia sa fie niste ore, macar 12, preferabil o zi completa adica 24, si esti protejata, nu pune probleme. numai sa nu o fi luat la nu stiu, 3-4 ore dupa ac. numai in cazul asta putea sa interactioneze. din cate inteleg ai procedat bine. puss

Acum

• Index
  •  » Vreau sa aflu
  •  » Contact inainte de inceperea tratamentului cu antibiotic - riscuri?

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.