homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Mare(mica) problema!

#1 2012-05-05 13:26:06

Andrada Maria
New member
Inregistrat: 2012-05-05

Mare(mica) problema!

Sunt o fata de 19 ani , studenta in anul 1 la facultatea pe care mi-am dorit-o intotdeauna si am o relatie cu un baiat pe care-l iubesc. DAR... imi dau seama ca nu ma cunosc deloc pe mine si sunt aproape sigura ca nu ma plac pe mine . Am avut o relatie deficitara cu parintii si simt ca trebuie sa umplu golul acela interior si nimic nu e niciodata de ajuns . Ajung mereu si mereu sa fug de mine . Cei din jur nu par sa perceapa asta , aud deseori ca sunt o persoana puternica si ma minunez: pentru mine sunt cea mai slaba persoana! In relatiile amoroase am facut mereu aceeasi greseala : am incercat sa detin controlul ,am fost orgolioasa si m-am autosabotat: am tendinta sa caut un salvator, sa fiu dependenta afectiv... Iarasi , nu reusesc sa mentin relatiile de prietenie : am senzatia ca oamenii renunta usor la mine. Undeva in interior cred ca nu merit sa fiu iubita si ca e chestiune de timp pana ca apropiatii sa vada asta .
In momentul asta nu mai sunt sigura de  nimic , sunt total lipsita  de vlaga si motivatie, iar notele incep sa mearga in jos.
Vreau doar sa recapat veselia de altadata, sa ma maturizez afectiv!
Mi-e greu sa scriu randurile astea , dar simt nevoia unei pareri obiective, din exterior.

#2 2012-05-05 13:31:46

jeannie
Addicted member
Inregistrat: 2010-07-13

Re: Mare(mica) problema!

sunt foarte curioasa de ce nu te placi pe tine. ce a dus la sentimentul asta. ceva din trecut sau ceva din prezent? nustiu

#3 2012-05-05 13:38:29

Andrada Maria
New member

E o convingere/prejudecata din copilarie...mereu mi s-a parut ca sunt slaba si ca trebuie sa fac ceva ca sa contez, parintii mei au fost foarte reci si pretentiosi si am avut multe conflicte urate , cu vorbe aruncate ( nu ma refer la mici dispute) si fapte necugetate, iar acum , astazi,nu am sentimentul de autosuficienta. Imi este foarte greu sa depasesc pragul asta afectiv si sa ma echilibrez emotional .

#4 2012-05-05 13:41:42

jeannie
Addicted member

da, idem, cred ca la mine e un pic mai rau decat la tine.
gandeste-te ca esti frumoasa, poate ca te ajuta sa te placi si sa fii sigura pe tine. bis
stiu insa ca o asemenea senzatie de deficit emotional nu trece cu una - cu doua. incercat doar sa iti sugerez sa vezi partile bune ale vietii tale si sa incerci sa te agati de ele, daca reusesti. smile

#5 2012-05-05 13:55:42

AciDulaSs
Banat
Inregistrat: 2008-10-16

Frumuseta e relativa.Poate un baiat nu te vede frumoasa , altu da.Dupa parerea mea tie iti trebuie in momentul de fata un umar pe care sa "plangi" ... parca spuneai ca ai o relatie cu un baiat pe care il iubesti ? de ce nu vorbesti cu el ... sa te imbarbateze el ... ca el te cunoaste mai bine ca noi (astia de pe forum) ... si plus ca esti la o facultate in anul I la care ai visat .... dupa parerea mea tie iti merge bine ... gandeste-te ca sunt altii in situatii mult mai grave ca tine ... eu zic sa pui binele in fata si nu raul smile ... ca asa e la voi femeile autosugestia asta lucraza foarte bine ... dar nu lucreaza in folosul vostru de multe ori smile ... si apropo daca nu te deranjez la ce facultate esti ? wink

aah si vis-a-vis de conflictele cu parintii crede-ma ca toti am avut ... si in cazul meu eu nu prea pun suflet ... sunt cuvinte aruncate ca nu trebuie sa te afecteze ... pentru ca , crede-ma si ei regreta ca ti le spun dar nu isi cer scuze sau nu iti arata asta ... in cazul meu nici nu trebuie sa isi ceara smile ... in rest capul sus si bafta. smile

Ultima oara a fost editat de AciDulaSs (2012-05-05 13:57:16)

Publicitate

loading...

#6 2012-05-05 14:09:39

Andrada Maria
New member

Nu e o problema legata de aspectul exterior, ci interior.
Am incercat sa discut cu el , dar se simte sufocat de insecuritatea mea continua si isi pierde rabdarea .

#7 2012-05-05 14:12:51

AciDulaSs
Banat

na atunci daca el e asa de "blegoman" smile (scuza`mi expresia) si nu te poate asculta si intelege discuta cu o prietena buna de`a ta ... cred ca ai una.uneia care te intelegi bine cu ea si va spuneti de toate wink

a si inca ceva ... daca el nu este dispus sa te asculta si sa aiba rabdare cu tine ... nu stiu cum de il poti iubi ... poate nu este facult inca pentru o relatie ...cred.... sau mai ii trebuie experienta.poate judec prea dur.

Ultima oara a fost editat de AciDulaSs (2012-05-05 14:14:58)

#8 2012-05-05 14:18:54

jeannie
Addicted member

tindem sa acordam importanta maxima unui lucru care nu ne place in viata noastra, chiar daca e minor (printre multe alte lucruri super ok!).
ca nu iti place cum esti la interior e mai putin grav decat daca nu ti-ar palcea cum esti si la interior si la exterior. tummenupp in plus, interiorul se mai schimba cu timpul, exteriorul e batut in cuie (se va schimba doar cand vei fi baba albert tongue). (ma rog, ca "nimic nu e batut in cuie" - asta deja e o alta discutie.)

Ultima oara a fost editat de jeannie (2012-05-05 14:26:21)

#9 2012-05-05 14:52:31

yoyolina
Moderator
Inregistrat: 2007-09-04

AciDulaSs a scris:

a si inca ceva ... daca el nu este dispus sa te asculta si sa aiba rabdare cu tine ... nu stiu cum de il poti iubi ... poate nu este facult inca pentru o relatie ...cred.... sau mai ii trebuie experienta.poate judec prea dur.

eu zic ca da, judeci prea dur; tu probabil nu stii cum e ca partenerul tau sa fie o persoana care nu are incredere in ea, care pune raul inainte, o persoana pe care trebuie s-o consiliezi, sa-i fii alaturi non stop, sa ii spui tot timpul ca e puternica (desi nici tu nu crezi asta), sa aiba incredere in ea, sa nu cedeze, sa mearga mai departe, sa ii insiri toate calitatile, sa...sa...sa... e o munca titanica, si nu exagerez deloc; cand vezi ca din relatia respectiva tu nu te prea alegi cu nimic, iti cam vine sa iti bagi piciorul.

andrada, nu stiu ce raspunsuri astepti de la noi... tu stii ce asteptari ai de la viata, cum vrei sa fii, ce vrei sa devii; spui ca nu iti gasesti motivatia: ce motivatie mai buna decat sa fii puternica, pe picioarele tale ai putea gasi?
da, stiu cum e sa se astepte prea mult de la tine, stiu cum e sa vrei sa-i controlezi pe cei din jurul tau, stiu cum e sa ai o relatie distanta cu parintii.
tre' sa gasesti in tine puterea de a te schimba, tre' sa inveti ce-i ala compromis, tre' sa inveti ca si cei din jurul tau au nevoile lor.

daca vrei sa mori sanatos, trebuie sa mori de foame.

#10 2012-05-05 15:03:34

jeannie
Addicted member

apropo de compromis: aseara am avut revelatia ca vad totul doar in alb si negru: totul sau nimic. bang
cum pot sa invat sa vad mult-laudatele nuante de gri? asta presupune sa ma invat sa fac si compromisuri? asta este comportamentul matur, sa stii cand trebuie sa faci compromisuri? nustiu

Ultima oara a fost editat de jeannie (2012-05-05 15:04:46)

#11 2012-05-05 15:09:53

yoyolina
Moderator

pai da, trebuie sa stii cand e cazul sa lasi de la tine, si sa nu te dai cu fundul de pamant ca un copil mic din cauza ca lucrurile nu-s asa cum ti-ai imaginat tu.

ma rog, e cu doua taisuri chestia asta, cunosc oameni care au trecut dintr-o extrema in alta, si s-au transformat in niste marionete, pt ca din dorinta de a se schimba, nu au stiut cand sa puna piciorul in prag.
si nu ma refer aici la chestii marunte gen "hai la film"; "mai bine la inghetata!"; "no bine... inghetata... "

nu stiu care-i reteta "succesului", inca incerc s-o aflu.
stiu doar ca trebuie vointa, si cel mai important, trebuie sa devii constient/a cand, cum, si de ce gresesti in ceea ce faci; asta-i primul pas.

#12 2012-05-05 15:20:01

AciDulaSs
Banat

yoyolina daca imi permiti sa imi spun si eu o parere ... cum ca si tu ai avut o relatie esuata de care va ca nu poti sa te desparti de ea ... sau regreti unele lucruri .... si permite`mi sa afirm si eu ca eu nu cred ca este o munca titanica sa fii altaturi de partenerul/partenera tau/ta de viata si sa`l/s`o incurajezi.doar o parerea.nu am dat cu parul.

#13 2012-05-05 15:23:58

yoyolina
Moderator

nici eu n-am dat cu parul smile
si nici nu consider ca relatia mea e esuata, ca altfel as fi iesit din ea de multa vreme; ziceam doar ca nu oricine poate sa tina pe umeri inca o persoana, mai ales la varsta la care te astepti la cu totul altceva de la o relatie, cand de-abia te poti "suporta" pe tine, daramite pe altcineva smile ba mai mult, e o diferenta in a spune "o sa iei examenul! e ok, am incredere in tine" si a spune "nu esti un ratat/o ratata asa cum crezi tu ca esti, eu vad in tine ceea ce tu nu vezi; o sa fie toate bine""
in plus, eu ma legam de chestia pe care ai zis-o referitoare la iubit smile poate si partenerii ei au iubit-o, doar ca majoritatea n-au avut puterea sa faca pe consilierii.

#14 2012-05-05 15:26:33

AciDulaSs
Banat

nu , nu .... vezi ca unul din noi intelege ceva gresit .... ea( Andrada Maria) a spus ca nici prietenul ei nu prea o asculta ca nu are rabdare ... deci nu e vorba de ea aici ci de el ... tu ai tras concluzia ca prietenul ei nu se mai suporta sau ce? recitesc si eu ce a scris.poate eu gresesc.

#15 2012-05-05 15:35:28

yoyolina
Moderator

eu ma refeream in general, nu la relatia ei, nu la relatia mea.

prin suportat ma refeream la faptul ca fiecare are problemele lui personale, nu are puterea sa asculte si sa fie langa persoana de langa el.
esti prea ocupat sa te descurci cu viata ta, cu problemele tale, daramite ale altuia.
poate tu ("tu" general, nu "tu"=tu) ai necazurile tale, chiar daca le exprimi sau nu, si in momentul in care cineva vine sa se descarce pur si simplu nu ai chef sa-l asculti, sau poate crezi ca are talentul de a face din tantar armasar, si ca de fapt nu-i nimic in neregula, ca sunt de fapt inchipuirile lui.
ai rabdare, dar pana la un punct smile chestia asta deja nu mai tine de iubire, tine de personalitatea fiecaruia; poti sa iubesti pe cineva pana la cer si inapoi, cand vezi ca te seaca de energie iti gasesti gramul ala de egoism care te face sa te mai gandesti si la tine.

mna gata, ca am ajuns la alte chestii lol ea intreba o chestie, si s-a ajuns la dezbatutul relatiilor.

#16 2012-05-05 15:42:01

Melita
Hero member
Inregistrat: 2011-01-07

AciDulaSs a scris:

si permite`mi sa afirm si eu ca eu nu cred ca este o munca titanica sa fii altaturi de partenerul/partenera tau/ta de viata si sa`l/s`o incurajezi.doar o parerea.nu am dat cu parul.

Aici ai dreptate. Cu totii avem nevoie de cineva care sa ne incurajeze din cand in cand si daca partenerul de viata nu o face atunci cine sa faca asta? Eu tocami am iesit dintr-o relatie (de data asta sper sa fie definitiv) pt ca stateam prost psihic, mi se parea ca nimic nu imi merge bine, nu imi gasem drumul, mi se pare aca sunt inutila, eram intr-un moment din viata mea in care aveam nevoie de cineva care sa ma sprijine, sa-mi spuna ca fac si eu ceva bine, ca sunt in stare de ceva si ca doar trec printr-o pasa proasta nu sa fiu criticata si sa se tipe la mine cand eram incoerenta uneori din cauza stresului. Si cand asta vine de la persoana cu care planuiesti sa-ti imparti viitorul devine si mai dezamagitor. Nu ai nevoie de nu stiu ce, doar de o vorba buna si atat...

”Cata bucurie vi s-ar asterne pe chip, daca v-ati demachia de rautati si invidii...” (Mihaela Radulescu Schwartzenberg)

#17 2012-05-05 16:04:35

Diananaid
Hero member
Inregistrat: 2010-12-24

@ Andrada
Scuza-ma, dar m-am pierdut in detalii. Ai putea sa te rezumi doar la o propozitie simpla?

Oricum, daca e ceea ce cred eu, banuiesc ca fiecare dintre noi a trecut prin stari de astea, mai mult sau mai putin mizerabile.

Si putin Off:
@kaereste, nu mi-o lua in nume de rau, da' te simt foarte afectata de fosta relatie, si asta pentru ca de ceva vreme incoace, cand postezi, faci trimitere directa la aceasta. E doar o observatie, nothing personal. smile

Ultima oara a fost editat de Diananaid (2012-05-05 16:05:17)

Tu siempre me respondes: quizas, quizas, quizas...

#18 2012-05-05 16:05:44

AciDulaSs
Banat

uite yoyolina vezi ce zic ... al exemplu bun ... daca intr`o relatie nu stii ca exista si un al 2-lea partener pe care sa te bazezi si caruia trebuie sa ii oferi la randul lui/ei sprinjin ... n`are rost sa mai stai intr`o relatie ... mai bine mergi din floare in floare ... cred ca o relatie se defineste si foarte mult pe sprinjin si incredere ... nu numai ca esti femeie + barbat = relatie si sex .... nu doar atat ... intr`o relatie mai trebuie sa tragi si cu dintii smile

Ultima oara a fost editat de AciDulaSs (2012-05-05 16:06:29)

#19 2012-05-05 16:10:20

Melita
Hero member
Inregistrat: 2011-01-07

Diananaid a scris:

Si putin Off:
@kaereste, nu mi-o lua in nume de rau, da' te simt foarte afectata de fosta relatie, si asta pentru ca de ceva vreme incoace, cand postezi, faci trimitere directa la aceasta. E doar o observatie, nothing personal. smile

Da, nu vreau sa deschid un topic sau discutii cu problema mea. Vreau sa trec peste si gata. Spun dor lucruri prin care am trecut si stiu cum se simt si cat de dezamagit esti atunci vrei un pic de scprijin moral si nu ti-l da nimeni...

”Cata bucurie vi s-ar asterne pe chip, daca v-ati demachia de rautati si invidii...” (Mihaela Radulescu Schwartzenberg)

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.