homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Cununia civila fara religioasa? pareri ?

#1 2012-05-11 16:58:40

rucsy1992
New member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2012-01-04
Site

cununia civila fara religioasa? pareri ?

Noi am vrea sa facem doar cununia civila anul asta hjarta , in iulie-august, si cea religioasa pe viitor, intr-un an-doi. Este ceva rau in ideea noastra? Am observat pe net multe cupluri care critica distanta asa mare intre civila si religioasa. Voi ce parere aveti?  angel

Deşi trăim toţi sub acelaşi cer dar nu toţi avem acelaşi orizont.

#2 2012-05-11 17:09:30

april sunset
Insomniac member
De la: Paradisul femeilor
Inregistrat: 2008-12-28

Re: cununia civila fara religioasa? pareri ?

tu ce parere ai? dar sotul? de vreme ce spui ca asa vreti sa faceti, ce mai conteaza ca altora li se pare nu stiu cum? si presupunand ca ti se va raspunde aici ca nu e in regula asa cum vrei tu, ce vei face? iti schimbi planurile doar pt ca sunt oameni care gandesc altfel?

bebe V., soarele si luna

#3 2012-05-11 17:12:14

rucsy1992
New member
Site

nu imi schimb planurile. noi mergem in continuare pe ideea noastra, vroiam doar sa stiu ce e atat de rau , pentru ca toti vorbesc de parca ar fi o crima sa facem doar civila .

#4 2012-05-11 17:24:23

april sunset
Insomniac member

sunt fel si fel de oameni cu fel si fel de credinte. mai mult ca sigur cei care nici nu concep sa nu aibe cununia religioasa sunt mai credinciosi, sa spunem, ca ceilalti. sau poate sunt cupluri care vor doar civila, dar nu-s de acord parintii/rudele apropiate. si decat sa iasa scandal, discutii, certuri care nu duc la nimic bun, fac si religioasa de gura celorlalti si gata.

eu, de ex, n-as vrea sa fac si cununia religioasa. dar mama alui meu e mult mai credincioasa ca mine, al meu + parintii mei la un loc lol si nu stiu cat de incantata ar fi. da, stiu, e nunta mea, decizia mea, dar decat sa ma pun rau cu soacra dinainte de a-mi deveni soacra...lol bine, aproape mai mult ca sigur nu ma voi lua dupa ce vor altii, dar sunt persoane care fac acest compromis pt linistea lor

bebe V., soarele si luna

#5 2012-05-11 17:26:56

rucsy1992
New member
Site

eu nu exclud cununia religioasa, dar nu o vreau acum. e destul timp si pentru ea. iar de gura lumii nu prea ar trebui sa tinem cont, dar facem o exceptie cu mamicile si soacrele lol

Publicitate

loading...

#6 2012-05-11 17:37:17

april sunset
Insomniac member

eu nici pt ele nu as face o exceptie lol ar fi ipocrizie din partea mea. de ce sa o fac daca nu-i vad rostul, daca nu cred? parca religioasa se face ca sa ai "aprobarea" lu dzeu, sa nu traiesti in pacat. cam tarziu pt mine lol

parerea mea e ca avea valoarea ei acum multi ani, dar in zilele noastre cand locuim impreuna cu partenerul cu mult dinainte de a ne casatori chiar nu-i mai vad rostul.

bebe V., soarele si luna

#7 2012-05-11 17:39:18

rucsy1992
New member
Site

asta asa e lol dar totusi parca sunt nerabdatoare sa port rochia de mireasa big_smile

#8 2012-05-11 17:44:35

mykutza
Moderator
De la: noi de acasica :X
Inregistrat: 2008-03-28

Multi sunt sceptici din cauza faptului ca le e teama ca daca nu se face in aceeasi perioada, nu se va mai face deloc..

Sa nu te astepti sa te salut!

#9 2012-05-11 18:05:40

jeannie
Addicted member
Inregistrat: 2010-07-13

nu m-as marita religios deloc, niciodata. si in orice caz nu as face asta doar de teama ca "vai, ce va spune lumea?". pur si simplu eu una nu mi-as dori asta deloc si asta e. smile

Ultima oara a fost editat de jeannie (2012-05-11 18:06:02)

#10 2012-05-11 18:51:33

Karina_
Full member
Inregistrat: 2010-12-16

Ai mei nu au facut deloc cununie religioasa pentru ca nu au vrut, nu sunt foarte credinciosi si oricum nu aveau nasi. Defapt, ei mi-au spus ca nu ar fi facut nici cununia civila daca nu apaream eu, nu ii leaga un act dar au vrut sa port numele tatalui, sa fiu un copil normal, cu mama si tata cu acelasi nume.

Eu personal vreau sa fac in aceasi zi si cununia religioasa si cea civila, nu sunt foarte credincioasa dar asa vreau. Ziua nuntii de vis, pentru mine, este cununie civila, apoi cea religioasa apoi la restaurant pana dimineata si eventual imediat dupa plecarea invitatilor sa plecam in luna de miere rotfl

#11 2012-05-11 18:54:30

rucsy1992
New member
Site

Jeannie de ce nu te-ai cununa religios?  hmm  cum am mai spus, mi se pare geniala ziua in care voi purta rochie de mireasa, chiar daca mai dureaza pana atunci  rodnar

Ultima oara a fost editat de rucsy1992 (2012-05-11 18:55:25)

#12 2012-05-11 18:59:35

AciDulaSs
Banat
Inregistrat: 2008-10-16

daca tot nu credeti in cununia religioasa de ce mai faceti cununia civila ? va leaga niste acte ? .... si daca voi intelegeti sa faceti cununia religioasa pentru ca va spun unii si altii si nu credeti ca o faceti pentru voi iar e foarte "tare" din partea voastra ... acum fiecare face ce vrea e dreptul lui sa aleaga si decizia lui.eu spre binele vostru v`as sfatui sa faceti si cununia religioasa.eu cred ca e mai importanta cea religioasa decat cea civila.bafta.

a si inca ceva ca mi`am amintit ... e ciudat cum tu nu crezi in cununia religioasa dar crezi in rochie de mireasa alba.

Ultima oara a fost editat de AciDulaSs (2012-05-11 19:11:16)

#13 2012-05-11 21:49:16

Mizuko
New member
Inregistrat: 2010-07-22

Nici eu nu-mi doresc sa ma cunun religios.

Cum a spus si cineva mai sus, mi se pare ca ar fi putin ciudat sa te casatoresti la biserica, dar sa fi locuit cu prietenul/prietena ani de zile inainte si sa mai porti si rochie alba pe deasupra, rochie care simbolizeaza puritatea trupeasca.

Si nu prea vad rostul sa mai faci cununia religioasa la doi ani dupa cea civila... de ce-ai vrea sa mai treci prin stresul nuntii + cheltuieli iar? Mai simplu mi s-ar parea sa faci un sacrificiu si sa le faci pe ambele odata, sau sa n-o mai faci pe cea religioasa deloc. In definitiv, insa, e decizia ta si n-ar trebui sa conteze ce spune x sau y.

#14 2012-05-11 22:59:16

capcaun
Platinum member
De la: mine pt tine :P
Inregistrat: 2007-10-11

eu in 2010 am fost la nea' primaru' si in 2011 la popa smile  deci, eu zic sa faceti cum considerati ca e  cel mai bine pt voi chicot

#15 2012-05-12 07:40:09

Emilya
Platinum member
De la: munte
Inregistrat: 2006-07-16
Site

pentru mine e mai importanta cununia religioasa decat cea civila pentru ca intr-un fel faci niste promisiuni/juraminte unul fata de celalalt ceea ce in cazul cununiei civile nu exista ...

Before I was a mom, I didn't know the feeling of having my heart outside my body
Maia Ecaterina 14.01.2014 hjarta

#16 2012-05-12 10:51:25

rucsy1992
New member
Site

@cata.cata , total de acord !! e agitatia f mare cand sunt ambele in aceiasi zi, +petrecere in noaptea aia ..

#17 2012-05-12 10:52:23

alyush
Platinum member
De la: BV
Inregistrat: 2009-10-05

eu as face mai intai cununia civila si mai apoi, poate peste un an, cea religioasa...merg si amandoua in aceasi zi, dar si la distanta una de cealalta

Ia-ma de mana si nu-mi da drumul, orice ar fi! - Trupa Firma

Things to do once in a lifetime https://www.youtube.com/watch?v=PUEC2mlQPbE

#18 2012-05-12 10:54:24

rucsy1992
New member
Site

asa o vom face si noi, indiferent de ce va spune lumea . smile

#19 2012-05-12 19:29:07

syd
Sr. member
Inregistrat: 2008-09-01

eu visam de mica cununia civila in aceasi zi cu cea religioasa,asa era visul meu de fata,asa imi doresc si acum,dar avand in vedere ca am crescut am realizat ca nu e posibil(cel putin in cazul meu) in sensul ca nu sunt bani pt toate o data si in al doilea rand e prea obositor,am realizat ca se poate si altfel adica sa faci cununia civila si apoi cea religioasa cand se poate,asta presupune si o nunta,macar o cina sau ceva de gen daca nu o nunta in toata regula,deci parerea mea este ca nimic nu este rau in a face prima data cununia civla si apoi cea religioasa.Pt mine este mai importanta cea religioasa,atat pt rochia cea alba mult visata dar si pt faptul ca ne legam in fata lui Dumnezeu.am vazut ca si voi visati la fel dar fiecare cu visul ei/lui

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.