Discutii de tot felul intre mamici si burtici - 18-139
- elle_24
- Full member
- Inregistrat: 2008-05-05
Re: Discutii de tot felul intre mamici si burtici - 18
lucky eu nu dau sfaturi, si am spus de fiecare data se se consulte un pediatru inainte sa se actioneze in orice fel asupra bebelusului....doar am expus din experienta mea de mamica de pana acum . In ceea ce priveste temperatura la bebelusi indicat e sa se ia rectal, insa fiecare face cum ii spune medicul si cum crede de cuviinta. Eu asa o iau si baiatul meu nu are nici rani nici fisuri fiindca este cea mai reala temperatura, alaturi de cea luata din ureche...nu am termometru special pentru ureche ci doar cel digital simplu care o ia in vreo 10 sec...si mi-ar fi frica sa nu fisurez timpanul unde riscurile sunt mai mari.. adelierre ma bucur ca s-a rezolvat! Tot ce am spus sunt din surse medicale...prietena mea e pediatru, eu sunt psiholog sweet i-am dat puiului probiotice vreo 2 luni,la recomandarea pediatrilor pentru ca am 2, cum am spus si de aceea stiu...am o comunicare deschisa cu ei si aflu multe o seara buna!
un sufletel e cu mine din noiembrie 2011
- cmin
- Addicted member
- Inregistrat: 2009-03-20
E groaznic de cald in bucuresti . Imi vine sa plec inapoi, acolo era racoare noaptea.
Camy le speli si le fierbi. Eu asa am procedat, nu am avut niciun sterilizator si nu a fost nicio problema. Din auzite ar fi buna solutia aia, eu ma gandesm la ea ca varianta pt calatorii. Mai spune-ne ce facetia, cand ai timp. Pupam tudor si bebelusul matei
- pirina
- Full member
- Inregistrat: 2008-02-26
Multumesc mamici pt sfaturi. Ada, ma bucur ca s-a rezolvat. Elle, as aprecia daca ai putea vorbi maine cu un pediatru. Aici, in Germania, nu ai niciun numar de telefon. Nici macar medic pediatru nu ai, mergi la cine se nimereste, urmareste evolutia copilului pe carnetel. Tot ce am aflat a fost de la moasa, care mai mult rau mi-a facut. Facea normal, apoi mi-a recomandat supozitoarele cu chimen pt colici. De atunci, a facut numai cand ii puneam supozitorul. Apoi, o perioada, facea singura, dar nu zilnic si urla foarte tare inainte. Acum, numai daca o stimulez cu termometrul. Altfel, pot trece si 2 saptamani si nimic. Cand i-am spus pediatrului, a spus initial sa o trec pe lapte praf, apoi mi-a recomandat un chirurg. Sunt foarte dezamagita, de mine in primul rand...datorita mie are acum probleme. O sa incerc zilele astea sa mananc numai fructe, poate o ajuta. Ii Iau maine probiotice, ii dau ceai de musetel, ii fac si masaj pe burtica. Atat ma bucurasem ca nu mai urla la san, de peste o luna ma chinuiam cu ea, o alaptam numai adormita. Toti ma sfatuiau sa renunt la alaptat... Sper sa trecem si peste asta cu bine. Mamici, voi cum le faceti baita? Le faceti si masaj? Cand am rugat moasa sa imi arate cum se face baia mi-a turnat o sticla de lapte si un pahar de ulei in apa. Nu mai spun ca i-a bagat si apa in urechi. De masaj, nici vorba. Mi-ar placea sa stiu cum se face...
Ultima oara a fost editat de pirina (2012-07-09 01:55:30)
- rruxxy
- Platinum member
- Inregistrat: 2008-11-17
Neata
Camy cum te descurci cu ambii puiuti?
- lucky777
- Insomniac member
- De la: Cluj-Napoca
- Inregistrat: 2007-11-22
mamici
17.08.2010 Tudor Andrei Doamne, iti multumesc pentru minune!
- prigatel
- Hero member
- De la: bucuresti
- Inregistrat: 2009-09-06
neazta!
avem primul dintisor!!!!!! in dreapta sus. vine si urmatorul langa pt ca este foarte umflata si continua sa fie indispusa si plangacioasa.
fug sa citesc din urma.
Ultima oara a fost editat de prigatel (2012-07-09 10:10:06)
- Andreed
- Addicted member
- De la: Timisoara
- Inregistrat: 2009-07-06
- Site
Neata
Si eu m-am saturat de caldura asta, mai ales ca nu pot dormi noaptea. Si Maria s-a foit azi noapte, nu stiu ce de ce. Probabil de la caldura.
Priga, felicitari pentru primul dintisor
Mami de 2 minuni: Maria & Matei
- elle_24
- Full member
- Inregistrat: 2008-05-05
pirina mi-a spus asa. Sa incerci totusi sa iti gasesti acolo un pediatru pentru ca bebelusii atat de mici situatiile se pot complica repede si trebuie vazuti inainte.. Mi-a zis ca daca a facut singura caca si facea normal sansele ca fata sa aiba ceva patologic sunt reduse insa daca problema persista atunci investigatiile sunt necesare, insa trebuie excluse si alte cauze.
M-a intrebat daca a luat bine in greutate, daca manaca si e hidratata corespunzator pentru ca si lipsa hidratarii duce la scaune rare...
Mi-a zis ca supozitoarele sunt bune, dar folosite ocazional...nu ca regula...pentru ca face se invata asa... Mi-a zis sa mananci tu multe alimente bogat in fibre...piersici, spanac...si sa te hidratezi f bine si s acorzi o tentie mare felului cum te hrnesti. exercitii- bicicleta dar cu mare grija, facuta usor cu grija sa nu dislocam soldul...masaj la burtica Administrarea de probiotice o poate ajuta dar efectele nu sunt imediate...mi-a zis nu stiu daca gasesti acolo de bonissan e natural fara contraindicatii...insa a insistat pe o hidratare adecvata a bebelusului. mi-a zis ca in niciun caz nu renunti la alaptat pentru ca problema era daca erai pe lp, alaptat cat mai mult timp...regleaza tranzitul...etc mi-a zis ca dupa diversificare tranzitul ar trebui sa se regleze... Imi pare rau ca nu te pot auta mai mult insa la bebei asa mici acestia trebuie vazuti inainte. Ma rog sa se rezolve si sa fie bine.
cand a facut ultimul scaun?
janis o sa vezi ca bebe nu are nimic...multa bafta! al meu e vesel nevoie mare se catara si sta in picioare in patut...am facut baiat mare! sanatate multa!
Ultima oara a fost editat de elle_24 (2012-07-09 11:46:09)
un sufletel e cu mine din noiembrie 2011
- Papucica
- Insomniac member
- De la: Bucuresti
- Inregistrat: 2007-06-30
Mamici, va pupam!
Noi suntem praf toti 3, suntem nedormiti, Iulia a plans ieri toata ziua, abia s-a linistit spre seara iar la 1.00 noapte ne-am dus iar la spital, cica rosul din gat ar fi moderat, dar eu tot nu inteleg ce o face sa planga atat de mult, credeti-ma ca e ragusita de la atata plans, are ochii rosii, abia bea apa, face pipi de vreo 3 ori pe zi si face destul de galben, se vede in pampers, am vorbit si cu pediatra si a zis sa incepem antibioticul chiar de azi pt ca e posibil sa aiba vreo infectie urinara si sa o doara burtica... Ieri dupa-amiaza si azi dimineata la trezire cand a facut pipi, a inceput sa planga si sa duca mainile la pampers, sa traga de el, ma gandesc ca poate intr-adevar o ustura la urinat... Maine dupa-amiaza mergem si la pediatra sa o vada, i-am luat un ceai de galbenele si unul de tei, poate se mai linisteste si le bea mai bine asa caldute...
Acum a papat un iaurtel si as vrea sa ii fac o supita pt diseara...
Va pup pe toate, nu am citit nimic! Multa sanatate la toata lumea!
L.E.: Simt ca nu mai pot, iar a apucat-o plansul, imi arata niste bidoane goale de 5 litri si maraie, i le-am dat, si cu dop si fara dop, in toate felurile posibile si ea maraie in continuare langa ele, nici in brate nu vrea, ma impinge, ma respinge, nu se linisteste nici cum, simt ca o iau razna, suntem foarte obosite amandoua, ea nu vrea sa doarma sau nu poate nici cum si nici unde... Daca o mai tine mult asa, o sa o iau raznaaaaa!
Ultima oara a fost editat de Papucica (2012-07-09 12:46:41)
- rruxxy
- Platinum member
- Inregistrat: 2008-11-17
Papu imi pare rau.
- Papucica
- Insomniac member
Rruxxy, multumesc...
Am fost si afara dimineata, la 9.30 eram in parc, numai asa s-a mai linistit, a dormit in parc vreo 30 de minute in carut, cum am stat pe loc s-a trezit, mi-a venit si menstruatia azi si efectiv simteam cum cad din picioare...
Ultima oara a fost editat de Papucica (2012-07-09 12:52:03)
- prigatel
- Hero member
- De la: bucuresti
- Inregistrat: 2009-09-06
uff, papu imi pare rau. daca o deranjeaza cand face pipi fa-i o urocultura si un sumar de urina. nu o indopa aiurea cu antibiotic. medicii prescriu antibiotice cu spectru larg, dar uneori gangania nu e sensibila la el. sanatate multa!
Ultima oara a fost editat de prigatel (2012-07-09 12:53:49)
- sanca
- Hero member
- Inregistrat: 2005-09-13
va salutam si noi si eu m-am saturat de atata caldura. nu stiu cat mai tine. parca de mult nu a fost asa rau. daria transpira f mult, e maraita, nu prea mananca nimic.. si eu sunt satula. se apropie si la noi momentul critic. am aflat de la firma ca trebuie sa ma duc la lucru 10 zile-norma intreaga sau 20 de zile jumatate de norma.. in conditiile in care ma vor concedia la sf lunii. mi se pare aiurea. eu nu imi gasesc de lucru.. aplic si pur si simplu nici nu suna nimeni. sunt la un pas de depresie din pct-ul asta de vedere. sunt agitata, nervoasa.. incerc sa ma controlez cu daria care nu are nici o vina. ea cel mai mult ma supara ca mai nou cand iesim afara nu ma asculta deloc si se smuceste de mana mea si fuge in drum unde circula masini. e o problema grava.. am abordat explicatul cu frumosul, ridicat tonul, tipat chiar.. nu stiu ce sa ma fac. a ajuns sa imi fie frica sa ies cu ea afara..
pupici pt puii bolnaviori.
va intreb aici ca aici intru mai des sa va citesc. am primit de la cineva crema desert de roscove. e produs bio. la gust seama f bine cu nutella sau finetti. as putea sa ii dau dariei? a gustat o data si s-a lins pe buze.. ma gandeam sa ii fac clatite sau dimineata sa ii mai pun pe painica daca tot ii place
Daria Ioana - 06.08.2010
- adallere
- New member
- Inregistrat: 2012-06-27
elle_24 a scris:pirina mi-a spus asa. Sa incerci totusi sa iti gasesti acolo un pediatru pentru ca bebelusii atat de mici situatiile se pot complica repede si trebuie vazuti inainte.. Mi-a zis ca daca a facut singura caca si facea normal sansele ca fata sa aiba ceva patologic sunt reduse insa daca problema persista atunci investigatiile sunt necesare, insa trebuie excluse si alte cauze.
M-a intrebat daca a luat bine in greutate, daca manaca si e hidratata corespunzator pentru ca si lipsa hidratarii duce la scaune rare...
Mi-a zis ca supozitoarele sunt bune, dar folosite ocazional...nu ca regula...pentru ca face se invata asa... Mi-a zis sa mananci tu multe alimente bogat in fibre...piersici, spanac...si sa te hidratezi f bine si s acorzi o tentie mare felului cum te hrnesti. exercitii- bicicleta dar cu mare grija, facuta usor cu grija sa nu dislocam soldul...masaj la burtica Administrarea de probiotice o poate ajuta dar efectele nu sunt imediate...mi-a zis nu stiu daca gasesti acolo de bonissan e natural fara contraindicatii...insa a insistat pe o hidratare adecvata a bebelusului. mi-a zis ca in niciun caz nu renunti la alaptat pentru ca problema era daca erai pe lp, alaptat cat mai mult timp...regleaza tranzitul...etc mi-a zis ca dupa diversificare tranzitul ar trebui sa se regleze... Imi pare rau ca nu te pot auta mai mult insa la bebei asa mici acestia trebuie vazuti inainte. Ma rog sa se rezolve si sa fie bine.
cand a facut ultimul scaun?
janis o sa vezi ca bebe nu are nimic...multa bafta! al meu e vesel nevoie mare se catara si sta in picioare in patut...am facut baiat mare! sanatate multa!
Elle mersi mult ca ai sunat ! trag si eu invataminte din ce a scris tu aici ,mersi mult
Papu curaj !hai ca poate maine e mai bine
- Papucica
- Insomniac member
Sanca, eu i-as da... Daca e bio si cu roscove ii poti da... Adallere, multumesc... si eu sper la fel...
© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului
anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|