homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Trichomonas. Ajutati-ma!

#1 2012-07-07 22:38:01

Larisa1234
Membru
Inregistrat: 2012-07-06

Trichomonas. Ajutati-ma!

Buna seara.

Va rog frumos sa ma ajutati si pe mine. De 3 luni m-am dus la ginceolog si mi-am facut niste analize. Mi-a iesit ca am trichomonas. Am facut de atunci 3 tratamente cu Metronidazol , ovule Klion, si spalaturi cu Tantum Rosa. La primul tratament nu am facut spalaturi deoarece am auzit diferite teorii si am zis ca incerc fara. Cand am vazut ca nu mi-a trecut, am facut din nou tratamentul, cu spalaturi (cu pauza de 3 saptamani dupa primul tratament). Medicul mi-a prescris 20 de ovule. Deci, de 3 ori am facut tratamentul, chiar m-am tinut de el, Mi-am luat metronidazol de 3 ori pe zi, ovule si spalaturi in fiecare seara. Dupa 10 zile mi-a venit menstruatia, si am intrerupt tratamentul, dar cum s-a terminat, l-am continuat. Acum am temrinat ultimul tratament si tot nu mi-a trecut. Mentionez ca timp de 3 luni nu am avut contact sexual si nu aveam cum sa-l iau din nou.
Va rog sa-mi spuneti ce alte tratamente mai sunt, mai eficiente daca exista .. sau ce ar trebui sa mai fac. Va rog sa ma ajutati ca nu mai suport!!!!!

#2 2012-07-08 00:59:59

IceBody
Full member
Inregistrat: 2007-03-22

Re: Trichomonas. Ajutati-ma!

Uneori infectia se transmite prin contactul cu un obiect (de exemplu prosop ud) pe care o persoana infectata tocmai l-a folosit. Deoarece parazitul nu poate supravietui timp indelungat pe obiecte, aceasta forma de infectie este rara.
Tricomonaza se trateaza cu medicamente antiprotozoare, pe cale orala, asa cum ar fi metronidazolul sau tinidazolul. Medicamentele se iau fie in doza unica de 2 g, fie in doze multiple (de la 250 la 500 de mg) care sa totalizeze cumulate 7 g. Rata de vindecare a bolii prin tratamentul cu metronidazol este de 90-95%. Deoarece tratamentul cu tinidazol a fost recent aprobat de catre organizatiile internationale, s-au facut putine studii care sa evalueze eficacitatea sa, insa se presupune a fi apropiata de cea a metronidazolului.
Daca simptomatologia persista, se recomanda tratament cu metronidazol in doza de 500 mg, de doua ori pe zi pentru inca 7 zile. Daca nici acest tratament nu este eficace se recomanda tot metronidazol, in doza de 2 g, o data pe zi, timp de 3-5 zile.
Daca si acest tratament esueaza si este exclusa reinfectia, atunci se impun teste suplimentare pentru a determina cauza simptomatologiei. Este posibil ca infectia sa fie data de o tulpina de tricomonas care sa fie rezistenta la medicatia antiprotozoare. In acest caz se recomanda tratament cu doze crescute de tinidazol, care este la fel de eficient ca si metronidazolul in vindecarea tricomonazei. Daca boala nu este tratata corespunzator sau nu este tratata deloc, pot apare complicatii, cum sunt boala inflamatorie pelvina la femei sau afectiuni ce pot duce la sterilitate la barbati.

Dear Cupid,next time hit both !

#3 2012-07-08 11:42:39

Larisa1234
Membru
Inregistrat: 2012-07-06

Re: Trichomonas. Ajutati-ma!

Multumesc prntru raspuns. Deci mai incerc o data metronidazol 500 mg de doua ori pe zi pentru 7 zile fara ovule si spalaturi? doar metronidazol? Spuneti-mi va rog daca in timpul menstruatiei pot face tratamentul.
Multumesc!

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.