homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

AMENOREE

#1 2012-08-04 07:31:26

raiamica
New member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2008-11-22

AMENOREE

Buna ziua
nu stiu daca s-a mai vb despre acest subiect ca nu am gasit in cautari, asa ca postez  eu subiect cu situatia mea.
Pana in decembrie 2010 am avut CM regulat. In fiecare luna, chiar daca mai intarzia un pic sau venea mai devreme cu cateva zile. Aveam si atunci ovare polichistice pt care mi s-au recomandat anticonceptionale (Marvelon). Dupa intreruperea tratamentului, la 2 luni doar , am ramas insarcinata si am piedut sarcina in Decembrie 2010. De atunci am o amenoree groaznica. Imi vine CM o data la 4-5 luni. Am fost la medic, ovarele polichistice sunttot acolo, iarasi mi s-au dat anticonceptionale. Menstra nu am avut ci doar un fel de spotting atunci cand trebuia sa am menstra. Mi s-au dat tot felul de hormoni in tot acest timp.
Am luat in greutate 20 kg de la dereglari .
Aveam in 2010 niste chisturi pe toroida si cand am fost la endocrinolog anul acesta si i-am spus de pb mea mai ca mi-a spus ca de fapt  m-am ingrasat de nesimtita.
M-am saturat de hormoni. Am inceput o dieta si sincera sa fiu nu stiu cat de ok este pt organism , insa nu mai pot pt ca din 2010 pana acum s-a instalat si o depresie datorata schimbarilor.
Libidoul meu este aproape 0 si va dati seama ce probleme de cuplu apar.

Fetelor, va rog din suflet sa imi rcomandati si mie un medic in Bucuresti, unul deschis la minte care sa incerce sa ma trateze ca pe o fiinta umana cu o mare pb . Am 31 de ani si simt ca nu mai pot. Nu am copii si imi doresc.
Am ajuns la o stare grava de depresie , fizicul meu este la pamant si doctorii ma indoapa cu anticonceptionale sau Duphaston (acesta a avut efect doar pe moment). Nici unul nu mi-a prescris un tratament e lunga durata si care sa nu ma afecteze pe alte parti. Sa nu va mai spun de pilozitati care au ajuns la un nivel groaznic.

Va multumesc din suflet

#2 2012-08-04 09:00:28

yoyolina
Moderator
Inregistrat: 2007-09-04

Re: AMENOREE

i-am lasat link doctoressei, sigur iti poate recomanda dansa pe cineva smile

daca vrei sa mori sanatos, trebuie sa mori de foame.

#3 2012-08-09 12:22:09

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

raiamica a scris:

Buna ziua
nu stiu daca s-a mai vb despre acest subiect ca nu am gasit in cautari, asa ca postez  eu subiect cu situatia mea.
Pana in decembrie 2010 am avut CM regulat. In fiecare luna, chiar daca mai intarzia un pic sau venea mai devreme cu cateva zile. Aveam si atunci ovare polichistice pt care mi s-au recomandat anticonceptionale (Marvelon). Dupa intreruperea tratamentului, la 2 luni doar , am ramas insarcinata si am piedut sarcina in Decembrie 2010. De atunci am o amenoree groaznica. Imi vine CM o data la 4-5 luni. Am fost la medic, ovarele polichistice sunttot acolo, iarasi mi s-au dat anticonceptionale. Menstra nu am avut ci doar un fel de spotting atunci cand trebuia sa am menstra. Mi s-au dat tot felul de hormoni in tot acest timp.
Am luat in greutate 20 kg de la dereglari .
Aveam in 2010 niste chisturi pe toroida si cand am fost la endocrinolog anul acesta si i-am spus de pb mea mai ca mi-a spus ca de fapt  m-am ingrasat de nesimtita.
M-am saturat de hormoni. Am inceput o dieta si sincera sa fiu nu stiu cat de ok este pt organism , insa nu mai pot pt ca din 2010 pana acum s-a instalat si o depresie datorata schimbarilor.
Libidoul meu este aproape 0 si va dati seama ce probleme de cuplu apar.

Fetelor, va rog din suflet sa imi rcomandati si mie un medic in Bucuresti, unul deschis la minte care sa incerce sa ma trateze ca pe o fiinta umana cu o mare pb . Am 31 de ani si simt ca nu mai pot. Nu am copii si imi doresc.
Am ajuns la o stare grava de depresie , fizicul meu este la pamant si doctorii ma indoapa cu anticonceptionale sau Duphaston (acesta a avut efect doar pe moment). Nici unul nu mi-a prescris un tratament e lunga durata si care sa nu ma afecteze pe alte parti. Sa nu va mai spun de pilozitati care au ajuns la un nivel groaznic.

Va multumesc din suflet

Imi pare rau sa aud despre problema ta.
presupun ca dozari hormonale ai facut deja....
Ma incumet sa iti zic sa mergi la dr. Cosmin Mihailescu(ginecolog cu competente in fertilitate) e un medic priceput si cu respect si intelegere fata de pacientele sale.
Spune-i ca vii din partea Dr. Evelyn Cristescu
Succes

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#4 2013-06-26 20:13:46

chrysstinutza
New member
De la: galati
Inregistrat: 2009-07-08

Buna,azi am fost si eu pentru prima data la ginecolog pentru o intarziere a menstruatiei de peste 2 luni.Toate testele de sarcina au iesit negative,inclusiv cel facut azi.Niciodata nu am avut cm regulat dar acum deja intrasem in panica.Doamna doctor a zis ca e amenoree secundara, mi-a dat sa iau Utrogestan 1 la 12 ore si m-a trimis sa fac si niste analize.Acum nu stiu cand sa ma duc,dupa ce termin pastilutele si imi vine menstra sau inainte?Deja am inceput tratamentul.Si inca o intrebare,pe timpul tratamentului pot avea contact sexual?Multumesc.

I remember the day when I met you
I looked to your eyes and I kissed you
hjartahjartahjarta

#5 2013-06-26 20:43:41

gargarita
Moderator
Inregistrat: 2008-01-27

utrogestanul n-are treaba cu sexul, puteti face. LE ti-a zis sa le iei oral sau vaginal?
spune ce fel de analize ti-a dat sa faci, sa vedem daca sunt in relatie cu ciclul menstrual sau nu...

Ultima oara a fost editat de gargarita (2013-06-26 20:44:49)

Publicitate

loading...

#6 2013-06-26 21:00:48

chrysstinutza
New member

Sincer nu inteleg mare lucru ce a scris .Inteleg doar : Tsh, T3, T4, prolactina,examen sumar urina si ceva legat de glicemie.Dar sunt scrise mai multe.

Ultima oara a fost editat de chrysstinutza (2013-06-26 21:11:43)

hjartahjartahjarta

#7 2013-06-26 21:36:29

gargarita
Moderator

prolactina unii medici o vor la inceputul ciclului, altii in partea a doua a ciclului menstrual. daca nu ti-a spus sa o faci intr-o zi anume, fa-o oricand. TSH, T3, T4 sunt hormoni tiroidieni, poti sa-i dozezi oricand. la fel si restul pe care le-ai scris.
nu cred sa fie influentate de utrogestan dar mai sigur e sa le faci dupa urmatoarea menstruatie.

Ultima oara a fost editat de gargarita (2013-06-26 21:37:43)

#8 2013-06-26 22:05:05

chrysstinutza
New member

Nu mi-a spus absolut nimic.Doar mi-a scris ce analize sa fac si unde sa ma duc.Multumesc foarte mult!

hjartahjartahjarta

#9 2013-06-30 23:12:05

chrysstinutza
New member

Revin cu inca 2 intrebari.A mai luat cineva Utrogestan?si daca da in cat timp i-a venit cm?eu mai am doar o pastiluta si niciun semn sa-mi vina..

hjartahjartahjarta

#10 2013-07-01 14:31:49

gargarita
Moderator

cel mai probabil, la 3-10 zile dupa ce le termini.

#11 2013-07-01 15:29:37

chrysstinutza
New member

Multumesc.Am intrebat deoarece doamna doctor tot imi repeta sa intrerup pastilutele daca imi vine si credeam ca ar fi trebuit deja sa apara cm.Mi-a spus ca poate aparea chiar si dupa prima pastila si deja incepusem sa-mi fac griji ca le-am terminat si tot intarzie.

hjartahjartahjarta

#12 2013-07-01 23:26:24

chrysstinutza
New member

Pentru testul acela legat de prolectina am inteles ca influenteaza daca au fost facute radiografii.Eu am facut pe la sfarsitul lunii aprilie o radiografie la stomac pentru a vedea daca am gastrita sau ulcer.Oare o sa-mi influenteze testul?Daca da,dupa cat timp ar trebui sa ma duc?

hjartahjartahjarta

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.