homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Anticonceptional Yasmin uitat mai mult de 12 ore in saptamana a treia

• Index
  •  » Vreau sa aflu
  •  » Anticonceptional Yasmin uitat mai mult de 12 ore in saptamana a treia

#1 2012-08-25 22:32:40

someone123
New member
Inregistrat: 2012-08-08

Anticonceptional Yasmin uitat mai mult de 12 ore in saptamana a treia

Buna seara fetelor,

Va cer ajutorul pentru ca in momentul de fata nu sunt in tara si nu pot apela la un medic...
Problema mea este urmatoarea: Am inceput sa iau Yasmin la sfatul medicului meu din tara si situatia a facut sa le iau fara sa am raport sexual. In momentul de fata sunt la prima mea folie de Yasmin si pentru ca nu am facut sex ca nu am avut cu cine  rodnar  nu m-am stresat sa le iau la timp insa am uitat sa iau prima pastila din a treia saptamana... si conform prospectului aveam 2 variante ori sa le iau in continuare si sa nu mai fac pauza de 6 zile, ori sa ma opresc sa imi vina in acest timp si la nu mai mult de 7 zile sa incep o folie noua. Eu am ales varianta a doua pentru ca imi era extrem de convenabila insa acum sunt cam stresata pentru ca eu oricum in cele 2 saptamani am avut  spotting si acum nu stiu daca am menstruatie sau spotting. Cred ca este menstruatie dar redusa cantitativ. Problema mea cea mare este... In a 7-a zi de pauza cand voi incepe pilulele ce garantie am ca sunt protejata?! sad(Eu practic incep folia a doua in aceeasi zi ca prima(miercuri) dar cu o saptamana mai devreme...
Nu vreau sa am surprize pentru ca ma vad cu cineva dupa foarte foarte mult timp si chiar acum nu este momentul pentru un bebe.   nocry  Cine ma scapa  si pe mine de panica?!

Si stiu ca probabil ar mai fi trebuit un topic dar... am vazut la tv cum ca pilulele trebuiesc tinute la temperaturi sub 30 de grade. Eu umblu cu ele in poseta, afara este cald...Din cate am inteles temperaturile mari le fac sa isi piarda total proprietatile. Este adevarat? Unde sa le tin si ce garantie am ca cei din farmacie sau depozit nu le-au tinut la cald?!

Imi cer scuze pentru multitudinea de intrebari formulate alambicat... chicot

Un weekend minunat va doresc!

#2 2012-08-25 23:42:43

Dienuk
Full member
Inregistrat: 2007-08-31

Re: Anticonceptional Yasmin uitat mai mult de 12 ore in saptamana a treia

Din momentul in care incepi din nou pastilutele trebuie sa inghiti corect 7 pastile (la aceeasi ora, cu mici variatii daca e necesar), abia apoi vei fi protejata. Atentie, si pe parcursul pauzei pe care o faci acum a disparut protectia. Deci protectie suplimenatara (prez de exemplu) in pauza si 7 zile dupa aceea. (pauza trebuie sa fie de 7 zile, nu de 6. Teoretic poti sa scurtezi perioada de pauza, niciodata sa nu o lungesti ca se pierde protectia, insa nu e recomandat sa te joci cu hormonii asa).

Eu cred ca si daca nu ai relatii sexuale si protectia nu e o pb pt tine, tot trebuie sa le iei aproximativ la aceeasi ora, sunt totusi niste hormoni pe care e bine sa-i iei conform indicatiilor, nu asa...azi o pastila cand ma trezesc, maine una cand ma culc (nu zic ca asa ai face tu, dadeam un exemplu smile ).

In ceea ce priveste depozitarea pastilutelor, nu stiu sa-ti raspund, mai asteptam pareri.

#3 2012-08-26 00:54:24

someone123
New member

Multumesc mult pentru raspuns! De luat le-am luat la aceeasi ora cu mici intarzieri de jumatate de ora uneori insa de asta chiar am uitat pentru ca le iau la  10 seara mi-a sunat alarma si vb la tel si mi-am adus aminte abia la 1 a doua zi. grater Off!

#4 2012-08-26 10:29:59

yoyolina
Moderator
Inregistrat: 2007-09-04

subscriu la ce a zis dienuk, trebuie sa te protejezi suplimentar pana inghiti corect 7 pastile din noua folie.
cat despre pastrare, incearca pe viitor sa le tii in casa smile nici in frigider, da' nici in cuptoru' din poseta; in depozite si farmacii e o temperatura scazuta, dar la transport... sunt cateodata si mai mult de 30 de grade in masinile alea forgetit

daca vrei sa mori sanatos, trebuie sa mori de foame.

#5 2012-08-28 00:41:56

someone123
New member

Da si in casa reusesc sa am 33 de grade cand e cald afara. lol Bine ca vine iarna si scap de grija! Multumesc mult fetelor pentru sfaturi!

Publicitate

loading...

#6 2012-08-30 17:00:20

someone123
New member

Off fetelor iar va bat la cap... grater Am facut exact cum ati spus voi. Mi-a venit. La vreo 5 zile de la pastila neluata am inceput sa iau o noua folie. Practic pana acum am luat doar 3 pastilute azi o iau pe a 4-a insa astazi m-a busit din nou mentruatia. Nu stiu daca este vb de spotting pt ca ma doare burta si mi-am murdarit lenjeria desi aparent scapasem de menstruatie cam de vreo 2 zile. grater Pana la urma sunt sau nu protejata?! Ce sa ma fac ca nu am unde sa ma duc la doctor aici unde  sunt doar cand vin in tara peste vreo 2 luni. Ce sfaturi imi dati?

Va multumesc anticipat!

Acum

• Index
  •  » Vreau sa aflu
  •  » Anticonceptional Yasmin uitat mai mult de 12 ore in saptamana a treia

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.