homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Interpretare rezultat Papanicolau

#1 2012-09-05 00:30:02

andreeaiulia
Membru
Inregistrat: 2012-07-25

Interpretare rezultat Papanicolau

Hello!

Am si eu o mare rugaminte, am urmarit ceva vreme forumul si observ destul de multe persoane care se pricep sa interpreteze rezultatele testelor...asa ca va rog sa imi spuneti ce parere aveti despre acest rezultat:

Dupa un test Papanicolau cu ASC-US si candida, dupa tratament, am facut din nou testul cu urmatorul rezultat (voi scrie doar ceea ce este bifat):

Valoarea diagnostica a frotiului: satisfacator pentru evaluare
modificari celulare benigne -> infectii -> bacterii
anomalii ale celulelor epiteliale -> ceulule pavimentoase (scuamoase) -> LSIL (si bifat HPV).

Diagnostic citopatalogic: LSIL CIII ; recomandari : tipaj viral pentru HPV.

Doamna doctor a spus sa nu fiu speriata, si maine ma duc la medlife pentru recoltare tipaj HPV, insa din cate am citit, nu e chiar un diagnostic ok LSIL-ul si, in consecinta, CIII. Asa ca de ceva timp incoace, de cand acest rezultat, numai la asta ma gandesc....
De asemenea, am tot luat cervugid, lomexin, in ultimele 6 luni (ce-i drept, am facut si tratamente cu antibiotic in aceasta perioada), dar candida cel putin tot ma deranjeaza, sau nu stiu daca de la altceva am aceasta iritatie vaginala.

Astept pareri! Mersi frumos

#2 2012-09-05 12:29:33

eph
Hero member
Inregistrat: 2011-04-06

Re: Interpretare rezultat Papanicolau

pai din rezultat eu inteleg doar ca ai hpv (negi/ veruci genitale) sau esti suspecta de hpv nu scrie nimic de candida. vezi ca exista 2 topicuri speciale pe forum despre hpv.
intra aici dar nu scrie acelasi mesaj ca se pedepsesc posturile multiple.
http://forum.anticonceptionale.ro/t15728-HPV.html
http://forum.anticonceptionale.ro/t1572 … ITALI.html

Ultima oara a fost editat de eph (2012-09-05 12:31:32)

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.