homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Risc?

#1 2012-09-07 16:33:05

akablond
Membru
Inregistrat: 2012-09-07

risc?

Buna tuturor, am gasit acest forum si sper sa mai aflu niste pareri referitoare la problema mea. Iau anticonceptionale Artizia de cateva luni, am fost mereu atenta sa nu uit nicio pastila, insa luna asta, in prima saptamana am uitat sa iau o pastila, mi-am adus aminte duopa 13 ore si am luat-o atunci, urmand ca pe celelalte pastile sa le iau la ora normala, deci am luat 2 pastile in acea zi. Dupa 2 zile de la incident, am avut contact sexual neprotejat cu prietenul meu, fiind obisnuiti de atata timp cu siguranta acestor pastile efectiv nu ne-am gandit la protectie suplimentara, am realizat abia dupa ce a ejaculat. Am fost astazi la planning si mi s-a zis ca nu ar trebui sa imi fac griji din moment ce am luat pastila dar din ce am mai citit pe internet, parerile sunt impartite si nu stiu ce sa mai cred..vi s-a intamplat, credeti ca ar fi cazul sa iau contraceptia de urgenta?
Va rog mult sa nu ignorati si va multumesc anticipat.

#2 2012-09-07 16:36:13

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

Re: risc?

ai intarziat mai mult de 12 ore, deci s-a pierdut protectia
eu as lua pastila de a doua zi
mai asteapta pareri daca vrei

#3 2012-09-07 16:42:11

akablond
Membru

Iti multumesc pentru raspuns, dar am o nelamurire..daca iau aceasta pastila acum, continui sa iau anticonceptionalele, imi va veni menstruatia ca pana acum? nu stiu ce sa cred pentru ca nu am mai fost niciodata uin situatia de a fi nevoie sa iau aceasta pastila de a doua zi..

#4 2012-09-07 16:45:54

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

da, le iei in continuare si ar trebui sa-ti vina menstruatia la timp in pauza
pe viitor daca intarzii mai mult de 12 ore cu pastila sa te protejezi suplimentar 7 zile

#5 2012-09-07 16:50:18

akablond
Membru

Iti multumesc mult, ma duc acum sa imi cumpar ca sa stau linistita! Intr-adevar, am citit astazi pe internet si am gasit si aceasta regula cu 12 ore, si cu toate astea doamna doctor de la planning mi-a spus ca nu exista risc..dar pentru linistea mea, eu voi lua, nu vreau sa ajung, doamne fereste, la un avort!

Publicitate

loading...

#6 2012-09-07 22:15:16

akablond
Membru

Dupa cum am zis am fost la farmacie si am cumparat pastila, am luat prima la ora 6 si urmeaza sa o iau pe cea de-a doua la 6 dimineata. Acum am o alta nelamurire, este normal sa nu simt nimic sa nu am niciun simptom? Si ma mai gandesc la un lucru..daca din cauza acestui contraceptiv sa zicem ca nu mi-ar veni menstruatia in pauza de 7 zile de la anticonceptionale, ce e de facut, continui sa le iau normal? Sau daca imi vine mai devreme? Sunt destul de speriata.

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.