homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Totul despre ONG-uri

#1 2012-09-10 23:39:51

Gizeh
Banat
De la: Sufletul Marii.Din Adancuri
Inregistrat: 2011-04-01

Totul despre ONG-uri

Sunt foarte nemultumita de ceea ce se intampla pe la noi cu ONG-urile si cu societatea civila.M-am lovite de foarte multe usi inchise in nas, de cei care de fapt trebuiau sa ma ajute.Eu,impreuna cu "o mana" de oameni avem de gand sa infiintam un ONG,dar sincera sa fiu nu prea stiu de unde sa incep,asa ca apelez la voi pentru mai multe sfaturi si indrumari.

Ne dorim si noi bebic

#2 2012-09-11 00:11:11

Gizeh
Banat
De la: Sufletul Marii.Din Adancuri
Inregistrat: 2011-04-01

Re: Totul despre ONG-uri

cam asta am gasit eu pe internet:
ONG-urile se infiinteaza in baza OG 26/2000, privind asociatiile si fundatiile, modificata prin Ordonanta 37/2003.

Pentru infiintare ONG se depune la judecatorie un dosar, care va contine:

1. Actul constitutiv si statutul

2. Dovada disponibilitatii denumirii, obtinuta de la Ministerul Justitiei

3. Dovada de sediu social

4. Dovada existentei unui patrimoniu

Minimul de patrimoniu trebuie sa fie cel putin dublul salariului minim brut pe economie la data infiintarii. Poate fi constituit atat in bani, cat si in natura.

5. Cazier fiscal

Cazierul fiscal este eliberat in termen de 10 zile de la depunerea cererii, dupa ce a fost achitata o taxa de timbru. In caz de urgenta, se poate cere eliberarea in regim de urgenta (3 zile lucratoare), contra unei taxe.

6. Cerere adresata presedintelui Judecatoriei, din raza careia se afla sediul.

Dupa intocmirea dosarului trebuie sa mergeti cu acest dosar la judecatorul de serviciu de la Judecatoria pe raza careia se afla sediul, pentru verificare.

Daca dosarul este complet, va fi achitata o taxa de timbru la Directia Finantelor Publice Locale pe raza careia se afla Judecatoria.

Dupa ce v-ati achitat si de aceasta obligatie, va intoarceti la Judecatorie si depuneti dosarul complet, insotit de un timbru judiciar. Veti fi instiintat cand sa va prezentati in fata instantei, de regula intre 5 si 10 zile.

In ziua anuntata trebuie sa fiti prezenti in holul Judecatoriei si sa va asteptati randul. In fata judecatorului raspundeti pentru ce ati facut solicitarea ("solicitam recunoasterea personalitatii juridice a asociatiei...conform cu cererea din dosar).

De regula, in aceeasi sedinta veti obtine sentinta civila de inscriere a Asociatiei in Registrul Asociatiilor si Fundatiilor, dar trebuie sa treaca 5 zile pana ce sentinta devine definitiva si irevocabila.

Dupa 2 saptamani de la pronuntarea sentintei civile depuneti o cerere la Judecatorie pentru eliberarea Sentintei civile si a Certificatului de inscriere.

totusi as avea nevoie de parerea voastra.... si chiar ii rog mult pe cei care cunosc mai multe detalii sa ma ajute si pe mine !

Ne dorim si noi bebic

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.