Intrebari si raspunsuri pentru viitoarele mamici - 24-133
- iris35
- New member
- Inregistrat: 2012-06-02
Re: Intrebari si raspunsuri pentru viitoarele mamici - 24
Happy, ma bucur mult ca acum a sosit timpul sa fii si happy. Imi plac semnaturile voastre f.f. tare. Ochii, am si eu o prietena careia i-a fost recomndat, de catre niste mari profesori universitari, intrerupere de sarcina, pe motiv ca bebelul ar fi avut ceva nedezvoltat la oasele capului, si ca exista un risc f.f. mare sa fie retardat (la stadiul de leguma, spuneau ei). Spre norocul ei a gasit un alt medic care a linistit-o si i-a explicat ca analiza, asa cum iesise, era ok, si iacata ca acum are fata un baiat mare, frumos si destept. Asa ca si eu zic ca ar fi bine sa ceri mai multe pareri. sa fie bine
Ultima oara a fost editat de iris35 (2012-10-25 17:56:07)
- ochii_mei
- Sr. member
- De la: Iasi
- Inregistrat: 2009-04-24
Iris, exact cum mi s-a vb mie de avort la 5 luni, ptr o analiza de sange, desi ecografic totul e perfect, si desi la alte 2 lab aceeasi analiza a iesit ok. Si din Germania si AUstria au spus ca rez de la primul lab e o eroare, si ca ei nu ar recomanda nici amniocenteza, nici sa nu mai vb de avort. Deci, traim in Romania!!!
In toiul primaverii voi avea burtoiul cam mare...dar daca voi fi la fel de plimabreata cum a fost mama cat era gravida cu mine, sigur ne vom vedea si burtoase .
Ultima oara a fost editat de ochii_mei (2012-10-25 18:00:26)
Doamne,Iti multumim pentru minunea aparuta in viata noastra!
- be_happy
- Platinum member
- Inregistrat: 2009-03-22
Rose eu as zice sa te linistesti. Pliul nucal e ok cu siguranta, in ambele masuratori. Vezi si parerea celui de-al treilea medic si in cel mai rau caz faci biopsia. Trebuie sa fie bine!!
Rezultatul la sange n-o fi fost stralucit dar oricum el se coreleaza cu toate masuratorile de la eco. Iar pana acum la eco ai doua pareri diferite, una buna, una rea. Sa speram ca parerea buna e cea reala. Stau si ma gandesc ca tu, ca si mine, ai avut de la inceput rezultatul cam mare la a doua beta. A fost mult mai mult decat dublu. O fi avand intr-adevar vreo legatura?
Fetelor, in timpul sarcinii sau dupa, important e sa ne vedem
Iris Multumesc!!! iti doresc sa ni te alaturi si tu cat mai curand!
Ultima oara a fost editat de be_happy (2012-10-25 18:09:31)
- elena.plahatca
- Addicted member
- De la: iasi
- Inregistrat: 2011-01-06
Mama m-a avertizat sa nu ma stresez prea mult la analizele de sange si urina. Ea le-a avut dezastruase toata sarcina cu mine si cu sora mea si iminenta de avort si tot ne-a nascut sanatoase.
- iris35
- New member
- Inregistrat: 2012-06-02
Sa dea DD Happy sa ma pot alatura si eu voua. Va pup si sa citim doar de bine.
- elena.plahatca
- Addicted member
Happy, pai nu? Data trecuta clasa asta m-a anervat tare. Si am zis ca le arat eu lor, si le-am dat azi lucrare de control. Si un destept a inceput sa strige in gura mare raspunsurile la lucrare I-am zis sa se potoleasca si sa scrie pe foaia lui ce are de scris, sa nu spuna tuturor. Si el a zis ca nu are chef sa scrie. I-am zis ca ii pun nota 2 si el a zis ca abia asteapta sa ii pun 2. Poftim!
Ultima oara a fost editat de elena.plahatca (2012-10-25 18:19:21)
- Rose
- Hero member
- Inregistrat: 2007-08-30
be_happy a scris:Rose eu as zice sa te linistesti. Pliul nucal e ok cu siguranta, in ambele masuratori. Vezi si parerea celui de-al treilea medic si in cel mai rau caz faci biopsia. Trebuie sa fie bine!!
Rezultatul la sange n-o fi fost stralucit dar oricum el se coreleaza cu toate masuratorile de la eco. Iar pana acum la eco ai doua pareri diferite, una buna, una rea. Sa speram ca parerea buna e cea reala. Stau si ma gandesc ca tu, ca si mine, ai avut de la inceput rezultatul cam mare la a doua beta. A fost mult mai mult decat dublu. O fi avand intr-adevar vreo legatura?
Fetelor, in timpul sarcinii sau dupa, important e sa ne vedem
Iris Multumesc!!! iti doresc sa ni te alaturi si tu cat mai curand!
Da, Happy, am avut rezultat mare la beta. Nu stiu daca este vreo legatura, sunt curioasa si eu. Testul de sange, in sine, nu e horror, in sensul ca combinat cu o eco normala ar da risc de genul 1 la 3000 iar pragul de alarma ar fi 1 la 200 sau la 250, parca. Problema e osul ala nazal... Daca se divedeste ca a gresit, nu stiu ce-i fac dobitocului... Mi-a zis si ca e fata, iar al doilea ca e baiat... Cred ca era chior de tot!
Fetelor, va rog frumos, daca are cineva mailul/telefonul lui Blue, o rugati voi frumos din partea mea sa se uite si la mesajul meu de mai sus? Ea a facut acea interventie si as vrea s-o intreb unele lucruri...Mi-e ca atunci cand intra rateaza mesajul meu, si nu pot nici sa-i dau mail, ca eu am uitat parola de la casuta de mail folosita cand mi-am facut userul pe forum...
Ultima oara a fost editat de Rose (2012-10-25 18:32:25)
21.04.2013 - Bebe Chitaila www.pisicamov.ro
- elena.plahatca
- Addicted member
Rose off..eu nu ma pricep dar sper ca bebe e sanatos
Nu stiti, la eco acum poate sa imi spuna doctorul mai precis varsta lui bebe? De exemplu eu am ovulat oriunde intre ziua 14 si 20 a ciclului...chiar daca mai mult banuiesc ca in ziua 19.. Poate sa imi spuna daca am 5 saptamani fix sau 5 saptamani si jumatate? Ca sa stiu cand sa schimb saptamanile...
Ultima oara a fost editat de elena.plahatca (2012-10-25 18:47:59)
- be_happy
- Platinum member
Elena, poate asa ii linistesti.
Rose, si eu am avut beta mare la inceput. Astept cu nerabdare rezultatul la sange sa vad daca putem face vreo corelatie intre rez de acum si cel de la inceput.
O sa fie bine la tine, eu asa cred din toata inima. O sa-ti ajute Dumnezeu sa fie bine, o sa vezi. Riscul rezultat nu e foarte mare ( cel corelat cu eco normala) si sunt sigura ca asa e!! Doamne ajuta!
- elena.plahatca
- Addicted member
Happy, nu stiu daca i-am linistit..tot alergau prin clasa.. am intrebat ceva mai sus, poate stiti sa imi raspundeti
Ultima oara a fost editat de elena.plahatca (2012-10-25 18:49:01)
- be_happy
- Platinum member
Elena saptamanile le schimbi dupa prima zi a ultimului ciclu, nu dupa varsta copilului in functie de ovulatie.
- blueeyes
- Platinum member
- De la: BearLand
- Inregistrat: 2006-11-30
Rose, eu am avut pliul nucal de 4.7 minim, doc a masurat si 5 mm, zicea ca sunt sanse enorme ca bebitza sa aiba Down, Edwards sau alte minuni, inclusiv probleme la inimioara
Eu am facut biopsia (procedura in sine, recoltarea) la clinica privata al lui Tutunaru, Genesys Fertility Center, m-a costat 1000 ron + 200 anestezia generala, pentru ca mi-a fost frica sa fac doar cu locala. Apoi, dupa ce m-am trezit, am dus proba singurica la Genetic Lab, in Ghencea Business Center, cred ca m-a costat cam 1300 ron, primele rezultate (ce exclud sindromul Down, Edwards si inca unul + confirma sexul bebelului) au venit la 24 de ore, restul, la cam o saptamana.
Iti doresc multa putere, sa ai incredere in Dumnezeu ca bebelul tau e bine. Voi trimite si eu ganduri bune catre tine Sa ne tii la curent! Mailul meu e ********************** , te ajut cu placere cu orice informatie.
Ultima oara a fost editat de blueeyes (2012-10-25 19:05:58)
- elena.plahatca
- Addicted member
Happy, aha, am inteles. Oricum nu ar fi mare diferenta, poate 3,4 zile.
Maine as schimba saptamana
Cu candidoza ce fac? La cat m-am frecat cu haria igienica zilele astea, ca ma simt mereu uda si controlez sa fie alba secretia... crad ca am facut o usoara candidoza
Ultima oara a fost editat de elena.plahatca (2012-10-25 19:02:54)
- Rose
- Hero member
- Inregistrat: 2007-08-30
Blue, multumesc din suflet. Am notat mailul, poti sa editezi, am sa iti scriu. Da, am citit si eu ca e grav cu translucenta nucala. Ma bucur din suflet ca esti bine. Sper sa ma stea bebelusa ta o luna, dar macar acum stii ca ai scapat de ce a fost mai greu, si daca vine mai devreme, tot e ok. Eu am sa fac la Medlife la Dr. Botica (acolo am fost trimisa de Dr. Predoi) iar ei lucreaza cu Cytogenomic. Tot asa, voi duce eu proba, dupa procedura. Mie mi-e frica de anestezia generala...Dar si sa simt cum imi baga acul ala, ma ingrozeste...dar cred ca am sa rezist , ma mobilizez!
Happy, eu zic ca mai bine Elena isi calculeaza in functie de eco, pt ca ea a ovulat mai tarziu, si o sa ii iasa aberant. Tb sa tina socoteala corect, sa se duca la eco la 12 saptamani, etc. Altfel se incurca, nu o sa stie cand face 12 saptamani, etc.
Ultima oara a fost editat de Rose (2012-10-25 19:19:36)
21.04.2013 - Bebe Chitaila www.pisicamov.ro
- blueeyes
- Platinum member
- De la: BearLand
- Inregistrat: 2006-11-30
O sa fie bine, ai sa vezi.
Anestezia e floare la ureche, eu nu am simtit nimic dupa ea, nici ameteala, nici slabiciune, recunosc ca mi-a fost tare frica sa fac doar cu locala, am vazut filmulete pe youtube si nu arata prea placut... Insa trece repede, iar pentru copilul tau ce nu faci?
- be_happy
- Platinum member
Blue
Rose eu nu am mai auzit de calculul sarcinii dupa ziua ovulatiei, ptr ca sunt foarte multe femei care nu au ciclul regulat si nu stiu exact. Dar nu te contrazic, poate e mai bine sa calculeze cum zici tu.
Asa nici eu nu am 12 saptamani concrete de sarcina, am 12 saptamani de la ultimul ciclu menstrual.
Sa nu iti fie frica de anestezia generala, nu simti nimic cand ti-o face. E posibil sa te simti putin rau cand te trezesti dar nu e musai.
Ultima oara a fost editat de be_happy (2012-10-25 19:48:31)
- elena.plahatca
- Addicted member
de-acum sa vad cum va zice doctorul.
© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului
anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|