homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Ce e mai greu: sa te ierti pe tine sau sa ierti pe altii?

#1 2012-09-29 23:42:06

jeannie
Addicted member
Inregistrat: 2010-07-13

Ce e mai greu: sa te ierti pe tine sau sa ierti pe altii?

coffestudiu

#2 2012-09-30 00:21:14

OmniaVincitAmor
Insomniac member
Inregistrat: 2009-03-22

Re: Ce e mai greu: sa te ierti pe tine sau sa ierti pe altii?

Amandoua imi vin la fel de greu. Pe altii nu ii iert din principiu, iar cand e vorba de mine intervine dezamagirea de sine.

#3 2012-09-30 01:40:10

jeannie
Addicted member
Inregistrat: 2010-07-13

merita sa ii spui cuiva care ti-a gresit de ce ti-a gresit? cu cuvinte civilizate, clar si coerent. pt ca am mai intrebat asta o data pe cineva, acum 6 ani, si am fost sfatuita "sa o las balta".
altcineva m-a sfatuit ca acelor persoane sa le adresez o scrisoare, pe care dupa ce am scris-o sa o ard.
dar as vrea sa le pot spune in fatza ce si cum... nustiu de ce nu e bine? nustiu

Ultima oara a fost editat de jeannie (2012-10-04 00:05:34)

#4 2012-09-30 02:34:38

my_aa
Insomniac member
Inregistrat: 2007-10-29

Cred ca e la fel de greu. Inainte sa poti ierta pe cineva, trebuie sa te poti ierta pe tine. Cei din jur nu ne pot face rau fara sa le permitem. Prin urmare, inainte sa iert pe cineva care mi-a gresit, trebuie sa inteleg cum s-a intamplat, cum anume am contribuit la ceea ce s-a intamplat, de ce am permis sa se intample, sa ma iert si apoi sa il iert pe celalalt.

Felul in care poti proceda cu o persoana care ti-a gresit cred ca tu il stii cel mai bine smile. Daca tu simti ca trebuie sa ii ceri socoteala persoanei respective cel mai bun lucru pe care il poti face este exact asa cum ai spus, sa intrebi civilizat ce s-a intamplat, daca simti si crezi ca asta te poate ajuta.

„Dă tot ce ai mai bun în tine, întrucât totul din viaţa ta îţi aparţine numai ţie.”

#5 2012-09-30 08:21:32

katami
Platinum member
De la: sapte coline - orasu, nu vinu
Inregistrat: 2008-01-09

depinde de tine. cat despre spus in fata... e cel mai bine, dar cu conditia s aiba finalitate pozitiva, nu doar sa-ti "versi amarul" in capul celui care te-a ranit. ci sa te ajute pe tine sa-l ierti cu adevarat

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

Publicitate

loading...

#6 2012-09-30 08:39:48

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

katami a scris:

depinde de tine. cat despre spus in fata... e cel mai bine, dar cu conditia s aiba finalitate pozitiva, nu doar sa-ti "versi amarul" in capul celui care te-a ranit. ci sa te ajute pe tine sa-l ierti cu adevarat

de acord smile
ti s-a spus sa n-o faci fiindca, cel mai probabil, persoana respectiva n-o sa reactioneze deloc bine si s-ar putea sa inlocuiesti resentimentele pentru ea cu vinovatia ca ai facut-o sa sufere cu cuvintele astea... dar daca simti ca asta te-ar ajuta sa treci peste un blocaj intr-o stare negativa, fa-o, o sa fie util si persoanei respective, chiar daca la prima vedere nu pare
mie personal mi-e greu spre imposibil sa ma iert pe mine  neutral ceea ce pana la urma imi afecteaza si relatiile cu ceilalti si bine nu e

#7 2012-10-03 20:10:36

Happylyka
Full member
Inregistrat: 2012-08-05

Eu prefer sa spun ceea ce m-a deranjat sa nu ramana cu impresia ca relatia noastra (de ce o fi ea) s-a terminat fara motiv sau aiurea..

,,Eu nu sunt un corp care are suflet, sunt un suflet care are o parte vizibila numita corp."- Paul Coelho

#8 2012-10-03 23:13:16

Nicole_
Hero member
Inregistrat: 2011-04-02

eu cred ca intotdeauna ar trebui sa spui ce te deranjeaza si ce te supara. din toate motivele din lume.
in primul rand, nu vad cum altfel ai putea rezolva conflictele si supararile cu cineva si mai ales cum le-ai putea preveni,
daca nu comunicam si nu spunem ce ne deranjeaza ce ne supara, etc..

al doilea motiv ar fi ca te descarci, si probabil ca sfatul cu scrisoarea catre persoana respectiva a fost dat in ideea asta. doar ca aici depinde de la persoana la persoana, cum se simt. eu de exemplu nu m-as elibera daca as scrie doar o scrisoare si nu as spune strict persoanei respective in fata despre ce e vorba.
daca tu simti ca asa ti ar fi mai bine, spunand in fata despre ce e vorba, iti recomand sa faci asta

#9 2012-10-03 23:27:58

april sunset
Insomniac member
De la: Paradisul femeilor
Inregistrat: 2008-12-28

desi o cam gafez in relatiile cu ceilalti si imi dau seama ca, de multe ori, eu sunt cea care greseste, imi vine foarte usor sa ma iert lol de fapt, nici nu ma gandesc la asta, nu stau sa analizez ca anume lucru nu a mers din cauza mea...cam superficiala gandire, acum constat lol

in ceea ce priveste iertarea celorlalti sunt cam severa. de cele mai multe ori, nu spun ce m-a deranjat/suparat (exceptie face relatia cu prietenul), pur si simplu ma indepartez. daca sunt intrebata ce s-a intamplat, spun, daca nu, imi vad de ale mele. mai rau (pt ca dau dovada de imaturitate) e ca, daca am ocazia, ma si razbun. mi-o trece odata cu varsta cesafac

bebe V., soarele si luna

#10 2012-10-04 02:43:18

Random
Hero member
De la: Cluj
Inregistrat: 2011-01-28

OmniaVincitAmor a scris:

Amandoua imi vin la fel de greu. Pe altii nu ii iert din principiu, iar cand e vorba de mine intervine dezamagirea de sine.

Quote for agreement and awesomeness. Nu puteam s-o spun mai bine.

Ultima oara a fost editat de Random (2012-10-04 02:44:13)

Do the world a favor, stay like this forever.

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.