homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Topic pentru aspirantele la titlul de mamica - 86-11

#191 2012-10-02 16:17:27

elena.plahatca
Addicted member
De la: iasi
Inregistrat: 2011-01-06

Re: Topic pentru aspirantele la titlul de mamica - 86

Detzy Ovulatia e luna de luna, chiar si la ciclurile lungi, nu e obligatoriu ca acel chist sa opreasca functiile ovarului, ci le poate incetini, cum cred ca e cazul meu.
Dar acum cine stie.. ca mi-a aparut chistul endometriozic acum 3 luni nu inseamna ca nu am avut in tot acest timp endometrioza..poate am avut dar nu se vedea...

Da, chistul endometriozic asta si este..o bucata de endometru pe ovar=endometrioza

Zbor lin Maria 
Doi soricei iubiti
Grafic FF

#192 2012-10-02 16:18:31

alesandra
Insomniac member
De la: orasul pierdut
Inregistrat: 2012-01-20

andri distractie placuta wave

Luxul tine de bani,eleganta de educatie...
Le ofer respectul meu celor care îl merită. Cu restul sunt doar civilizata!

#193 2012-10-02 16:20:25

mikado
Platinum member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2010-01-29

elena, cu placere  puss  hai nu mai citi, traieste-ti viata. optimism si  sexinpat   goodluck

ale,ce sosete ti-ai tras  chicot

ce grafic  lol  http://forum.anticonceptionale.ro/uploads/thumbs/30644_chart151069-1.png era impsoibil sa nu se lase cu +

Ultima oara a fost editat de mikado (2012-10-02 16:21:31)

.

#194 2012-10-02 16:21:04

Detzy
Insomniac member
De la: ...mine pentru ....voi
Inregistrat: 2008-01-23

Andrulina distractie placuta iubitaa!! puss

Elenus pai cred ca avem raspunsul exact cum spui... probabil pana acum nu s-a vazut.. acum a aparut tesut endometrial pe ovar.. eu zic sa marsezi pe asta.. pentru ca eu sunt sigura ca asta e problema

Tratament. Este paliativ si reparator.
Aceasta inseamna ca sunt tratate efectele nu si cauzele. Din pacate, in prezent poate si datorita unei diagnosticari tardive, dar, chiar si diagnosticata fiind, endometrioza este tratata de catre unii medici cu anticonceptionale. Pentru ca unii medici sunt multumiti doar cu investigatii superficial efectuate sau prescrise, iar in cazul acelora care stiu cu ce au de-a face scuza folosita este ?punerea ovarelor in pauza?. DA, in sfera medicala de pe mapamond exista aceasta tendinta de a incerca suprimarea functiei ovariene, dar NU prin anticonceptionale, sau oricum nu cu cele care contin estrogen in cantitati normale pentru o femeie sanatoasa ori in cantitati mari asa cum este estrogenul la unele pastile contraceptieve gen Diane35. De obicei, se merge sau ar trebui sa se mearga pe progestative: Utrogestan, Duphaston, Cezarette, Orgametril etc. Si tot din pacate, in Romania nu se gaseste progesteron natural. Insa, acest tratament este cu efecte secundare suficient de neplacute: retentie hidrica, ingrasare ,hirsuitism, pierderea podoabei capilar etc

Ultima oara a fost editat de Detzy (2012-10-02 16:26:14)

baby Dragos hjarta rugaciune

#195 2012-10-02 16:21:47

elena.plahatca
Addicted member

Da-o naibii de treaba..am vazut azi niste fete cu par asa lung si frumos... Dar eu nu mai suport cu parul atat de lung. E greu de ingrijit, si e incomod. Ma duc sa ma spal pe cap si am fugit la salon sa ma tund pana la umeri . Acum il am pana in talie, ma gadila la spate si nu-mi place.

Da, deocamdata as putea pune infertilitatea pe umerii endometriozei, nu ca as fi avut vre-un alt motiv lol

I-am aratat sotului graficul cu mult BD, a devenit invidios pe acel barbat  rotfl zice ca eu sunt mereu cu tratamente saracul nu se satura. De-acum gata, uit de tratamente o perioada

Ultima oara a fost editat de elena.plahatca (2012-10-02 16:26:20)

Zbor lin Maria 
Doi soricei iubiti
Grafic FF

Publicitate

loading...

#196 2012-10-02 16:26:27

mikado
Platinum member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2010-01-29

Cris trombon  da si tu un semn  puss

elena, si eu vreau sa ma tund...m-am saturat sa stau cu el prins in coada, mai si cade. mor cand vad fire de par pe gresie disperat

lol

Ultima oara a fost editat de mikado (2012-10-02 16:27:58)

.

#197 2012-10-02 16:27:56

alesandra
Insomniac member

mika da chicot
si eu am sa ma tund zilele astea,nici eu nu il mai suport supa

#198 2012-10-02 16:28:28

Detzy
Insomniac member

Laparoscopia poate fi diagnostica, dar si reparatorie. Medicul va incerca sa cauterizeze focarele de endometrioza, chisturile de pe ovare care sunt endometrozoice, va face drilling ovarian unde este cazul (pacientele cu endometrioza pot prezenta ovare polichistice, fibroame, PCOS), va incerca sa rezolve obstructiile tubare si sa verifice implicit fuctionalitatea lor, va apela la adenoliza (procedura de indepartare a aderentelor) si nu in ultimul rand va verifica toata cavitatea pelvina, iar daca laparoscopia nu permite efectuarea acestor procedee pentru ca endometrioza este mult mai invaziva, se va trece la operatie clasica.

#199 2012-10-02 16:28:39

elena.plahatca
Addicted member

Asta cu parul cazut pe jos chiar ca e enervant.  E PESTE TOT, numai umblu si strang lol

Zbor lin Maria 
Doi soricei iubiti
Grafic FF

#200 2012-10-02 16:33:18

Detzy
Insomniac member

daaa... si la mine la feeeeeel... numai pe jos e parul meu, ca sa nu mai discutam despre ce este in scurgerea de la cada.. si in baie pe jos

#201 2012-10-02 16:47:49

elena.plahatca
Addicted member

Detzy a scris:

daaa... si la mine la feeeeeel... numai pe jos e parul meu, ca sa nu mai discutam despre ce este in scurgerea de la cada.. si in baie pe jos

disperat  daaa

Zbor lin Maria 
Doi soricei iubiti
Grafic FF

#202 2012-10-02 16:54:38

Madlena06
Hero member
Inregistrat: 2012-02-13

Mikado rugaciune sa vina  puss
Am mai vazut eu grafice, dar asta e cel mai tare de departe  lol   Sa lasi graficul, sa il arat si sotului diseara  lol
Ioana  puss

Mi-am facut ticker dar nu mi-a placut cum arata, nu am stiut cum sa fac niste setari si l-am sters, m-am enervat  diablo

Doamne rugaciune iti multumesc din suflet pentru printesa din viata noastra bebe
Visul nostru s-a implinit, in august 2014 am devenit mama  hjarta

#203 2012-10-02 16:57:33

alesandra
Insomniac member

fete am fugit acasa va puss seara frumoasa sa aveti smile

#204 2012-10-02 16:57:34

anca90
Platinum member
Inregistrat: 2008-07-16

elena, parerea mea e ca te gandesti mult prea departe. un chist endometriozic pe un ovar nu inseamna endometrioza. endometrioza e o boala si consta in fragmente de endometru raspandite peste tot in cavitatea abdominala. cu un singur chist ovarian nu se poate pune diagnostic de endometrioza. apoi, chistul tau nu era acolo acum 3 luni. deci poate foarte bine sa fie functional. asta justifica si incetinirea activitatii ovariene pe partea respectiva. eu am chistul endometriozic de ani buni si niciodata nu mi-a influentat menstrele. toate au venit la 28-30 zile. si "slava domnului", a avut si 4 cm.
articolul ce l-ai pus referitor la macrofagele ce ataca spermatozoizii se refera tot la endometrioza, ca boala. cum arata chistul tau? e sferic? daca da, nu cred ca "scapa" nimic din el. iar de ar "scapa", s-ar duce pe trompa corespunzatoare, ori tu poti ramane insarcinata cu celalat ovar, fecundarea facandu-se in cealalta trompa.
imi mentin parerea: chistul de 3 cm nu poate fi motivul pentru care nu ramai insarcinata de un an si jumatate.

#205 2012-10-02 17:07:14

elena.plahatca
Addicted member

Anca, clar ca nu e chistul motivul pt care incerc de 1 an si 7 luni fara rezultate..dar nu e exclus sa mai fie si prin alte parti endometrioza ( nu neaparat pe ovar, mai ales ca de 12 ani am si aceasta cistita careia nu i se gaseste cauza, nu raspunde la antibiotice, o posibila cauza e ca ar fi ceva crescut acolo, tot n-am ajuns sa ma consulte serios un urolog..). Eu am inteles ca orice aparitie a endometrului in alte parti decat uter=endometrioza. Da, e rotund chistul, am si o frumoasa poza a lui, cum acopera ovarul. Dar rotund nu inseamna neaparat si sferic..

Zbor lin Maria 
Doi soricei iubiti
Grafic FF

#206 2012-10-02 17:11:26

Detzy
Insomniac member

Anca eu cred ca aici vorbesti putin in necunostinta de cauza... endometrioza poate fi si asimtomatica si poate fi prezenta si la adolescente.. de ce sa o excludem cand ea de fapt nu prea e diagnosticata decat laparoscopic? Eu zic ca nu putem exclude nimic mai ales in prezenta chistului.. si am citit ca exista situatii cand se obtine sarcina atat cu endometriozi cat si in prezenta chisturilor... asta nu e argument impotriva ei

#207 2012-10-02 17:15:01

anca90
Platinum member
Inregistrat: 2008-07-16

elena, cred ca se vedea la hsg daca mai era pe undeva. desi metoda cea mai sigura de investigare e laparoscopia. eu nu sunt convinsa ca acela e chist endometriozic. daca e rotund, inseamna ca are o membrana in jur, deci nu scapa nimic de acolo. tot ce poate face e sa streseze ovarul, sa nu ovulezi sau sa ovulezi mai rar pe partea respectiva.
cistita nu cred ca are legatura cu o eventuala endometrioza. mai degraba s-a cronicizat (nu a fost tratata corespunzator la inceput) si acum da, nu mai raspunde la antibiotic.
asta e parerea mea, nu vreau sa te conving.

#208 2012-10-02 17:15:31

elena.plahatca
Addicted member

Poate si ma gandesc oarecum prea departe si fac anumite presupuneri...Dar aparitia chistului imi da de gandit si avand in vedere ca eu nu am un diagnostic real care sa imi afecteze infertilitatea..incerc sa "dezvolt" de am...

Zbor lin Maria 
Doi soricei iubiti
Grafic FF

#209 2012-10-02 17:18:51

Detzy
Insomniac member

Elena e clar ca e greu de spus..si nu cred ca e bine sa te stresezi prea mult in momentul asta pe subiectul asta.. mai incearca o perioada si relax total.. fara stres.. si Doamne ajuta sa ramai insarcinata big_smile.. dupa hsg-ul asta...s-a facut cararuie lol

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.