homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Totul despre alaptare 2-13

#229 2012-10-23 00:06:41

JanisJoplin
Platinum member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-12-26

Re: Totul despre alaptare 2

Sormea cand a vazut mugurii de dinti la el in gura l-a si intarcat sad trist.....

6 ani de dragoste  hjarta

#230 2012-10-23 22:21:12

liliana83
Hero member
Inregistrat: 2008-04-17

Eu sunt f.suparata,de sambata pana azi nu a pus nimic-nimic...la 3 luni avem 5,08kg.Din pacte i-am dat lp si a si adormit mititica,dupa ce a sorbit120ml,in conditiile in care o toot tinusem la san pana sa i-l dau.Plang de suparare...

Serban,"cel mai iubit dintre pamanteni",16.08.2010
Mara,a doua minune,23.07.2012
Iti multumim,Doamne!

#231 2012-10-23 22:33:48

pokemon
Diamond member
De la: Craiova
Inregistrat: 2006-10-06

liliana, de sambata pana azi au trecut 3 zile...daca la ultima cantarire nu facuse kk si acum avea stomacul gol, o fi facut si un pis inainte, nu se vede nimic la cantar.
nu plange...e buna tzatza, dar sunt milioane de copii care cresc si cu altfel de lapte si-s sanatosi si frumosi!

Indragostita de bebe Razvan si de tatic de bebe Razvan ♥ 2 ani+ ♥
No matter how you feel. Get up, dress up, show up, and NEVER give up

#232 2012-10-23 22:45:46

adalliere
Full member
Inregistrat: 2011-06-24

liliana ,nu cantaresti prea des ? pai in trei zile cat sa ia in greutate ?poate fi si o aproximatie a cantarului cand e vorba de zeci de grame  ...eu zic sa nu te grabesti !

#233 2012-10-23 22:46:28

JanisJoplin
Platinum member

Hai may liliana ca ma intreci,si eu sunt cantar-freak dar nici asa...deci de sambata pana azi sunt doar 3 zile!
Nu o mai cantari asa des! Ia gandeste-te daca traiai acum doua sute de ani si n-o cantareai,ii dadeai lp?(nici nu exista....)

Publicitate

loading...

#234 2012-10-23 22:49:17

AmaliaRaluca1985
Hero member
Inregistrat: 2011-06-28

liliana...nu plange. subscriu la ce zice poke.
dar si la ce zice adalliere. eu eram nevoita sa o cantaresc in primele 2 saptamani dupa ce am iesiti din spital ca asa mi s-a zis plus ca nu facusem vaccinul al 2 lea de ti-l face in od normal in maternitate la copil...si era un stressss. si intr-o zi in care abia daca mancase si nu dormise mai bine de 20 ore a luat 70 de grame si in alta in care a dormit si a mancat nu luase deloc...si au fost 3-04 zile consecutive in care nu voia cantarul sa-si modifice valoarea

un pui de om a facut sa pluteasca de fericire o mama si un tata. Bine ai venit in viata noastra, fetita draga!
Si-ai sa cresti mare, si-ai sa inveti despre luna, despre prieteni si despre viata. O, de-ai ramane asa mica si fericita, gangurind catre mine cu ochi mari si calzi...

Ana, Îngeraș drag!

#235 2012-10-23 23:07:23

liliana83
Hero member

Da,fetele,dar,eu am mai pove aici...in primele 2 sapt ea a pierdut 200g fata de greutatea dela nastere si tot asa nu prea pune...am mai tinut-o si sapt trecuta fara lp si a luat 80g in o sapt...
Tu zici Janis,dar tu ce copil grasun ai?N-o pot tine asa...

Nu doarme deloc ziua,cum o las de la san cum plange...Si multe altele.
Eu nu-mi pot scoate copilul in carut la plimbare ca ma stie tot satul ce plange sau sa stea si ea p-afara in carut ca ma cearta toate vecinele ca plange de foame,ca n-am lapte suficient.Nu m-am luat dupa ele,dar na,au crescut si ele copii...Serban dormea afara cand era bebelus cu orele.Am ajuns chiar sa cred ca am ff putin lapte.

Ultima oara a fost editat de liliana83 (2012-10-23 23:10:28)

Iti multumim,Doamne!

#236 2012-10-23 23:22:02

JanisJoplin
Platinum member

sad nu stiu ce sa zic Liliana,faci cum crezi tu si cum simti mai bine.
Dar nu plange,suntem atatia crescuti cu lp,si nu dinasta bun ca-n vremurile astea smile

#237 2012-10-23 23:25:03

AmaliaRaluca1985
Hero member
Inregistrat: 2011-06-28

liliana fa ce-ti spune si instictul tau de mama. nu te lasa doborata. nu plange, fetita ta are nevoie de tine vesela.

un pui de om a facut sa pluteasca de fericire o mama si un tata. Bine ai venit in viata noastra, fetita draga!
Si-ai sa cresti mare, si-ai sa inveti despre luna, despre prieteni si despre viata. O, de-ai ramane asa mica si fericita, gangurind catre mine cu ochi mari si calzi...

Ana, Îngeraș drag!

#238 2012-10-23 23:39:13

liliana83
Hero member

Of,n-am si eu un dr care sa ma invete cum sa fac;dr de fam zice sa-i dau san si in completare lp,dar asa stiu ca nu e bine;Stiu ca numai cauze medicale pot impiedica o mama sa alapteze,ca maj.femeilor pot alapta si asa ne-a lasat Dumnezeu,dar ce se intampla la mine?Am stat zile intregi numai si numai cu ea la san si de ce oare nu ia in greutate?De ce n-oi avea lapte mai mult?
Daca-i dau lp numai seara s-o invata cu el si n-o mai vrea sa suga?Am mai facut asa o sapt in prima luna si cateva zile si pana sa faca 2 luni(cand a luat peste 200g),dar am asa o ciuda cand vad ca soarbe biberoanele si atat de mult imi doream sa creasca si sa vina singura sa caute tzitzi.Mi-ar parea ff rau sa renunte la san...chiar m-am dedicat astea 3 luni numai pusului la san,am renuntat sa mai merg chiar si la cumparaturi,ieseam in oras cu sotul si baietelul si eu ramaneam in masina sa-i dau sa suga pt.ca altfel stiu ca plangea si ei mergeau sa plateasca facuri,sa se joace prin parc si ce mai era de  facut.

Iti multumim,Doamne!

#239 2012-10-23 23:52:28

JanisJoplin
Platinum member

Am si eu o intrebare aici...

Al meu ma suzeteste cu orele.am inteles..nu-i problema.seara la culcare uneori simt nevoia de mers la toaleta...eu am mai avut probleme-cistite si infectii urinare.nu e bine sa ma tzin...insa nu pot pleca cu orele...el tot sugeee.asta seara 50min m-a suzetit ca sa adoarma si cand a scapat sanul s-a intors cu spatele la mine sa adoarma...adormise dar cum m-am ridicat si am ajuns la usa de la baie hop,s-a intors cu fata unde eram eu si cauta disperat in somn...n-am reusit sa ajung la baie...nush ce sa mai fac.mamici alaptatoare de multa vreme,si voi la fel stati? Cu orele? Eu nu pot sa ajung la sotz bine ca hop se trezeste si cauta tzatza.altfel nu poate adormi.pana in ora 12 daca adoarme se trezeste din ora in ora(fara sa manance doar suzeteste) apoi pe la 3 chiar mananca,si dupa 4-5-6 iar ma ia de suzeta.nu e o chestie de puseu sau dinte ca asa face de 8 luni..
Ma gandeam sa nu ma afecteze in rau pe viitor,adica am dureri mari de mijloc si tare mi-e frica ca am afectat rinichii...eu ma duc o data pe zi la toaleta..din lipsa de timp.adica si la somnurile de zi tot suzeta sunt.are zile mai bune,cand imi da drumul.dar nu des sad
Ce credeti? Am facut eu rau ceva? Stiu ca teoretic e bine,e atasat de mine,nu de un lucru artificial...e bine,dar nu se poate si altfel? Adica am prietene care alapteaza,nu folosesc suzeta,dar bebeii lor stau cat sa manance la san si atat,i-au pus jos si salutis.ala-i somnul!
Eu nu m-am plans pana acum ca-mi place starea de puturosenie,ma odihnesc langa el..dar totusi...mai am si treaba..mai am si nevoi dupa cum vedeti lol

#240 2012-10-24 08:04:57

passenger
Addicted member
Inregistrat: 2008-10-16

eu mergeam sa fac pipi cu el in brate, nu iti spun cat ma chinuiam apoi sa ma spal pe maini si sa ma imbrac.  roll
bebe 2 in schimb suge un san in 10 min dupa care doarme tun, dupa cateva ore suge celelalt san si doarme tun... deci el cam functioneaza dupa instructiuni, Sebi in schimb... varza totala, sugea non stop din ce san prindea, era colicos si nu se calma nicicum decat la san. stateam si 6 ore cu el agatzat asa,  nustiu

Ultima oara a fost editat de passenger (2012-10-24 08:06:24)

#241 2012-10-24 09:05:55

liliana83
Hero member

Off,pass,asa fac si eu,dar a mea nu ia in greutate;stiu ca Sebi lua 1200g in o luna,iar noi amluat ata in 3...

Poate intra Lucky peaici...din ce-mi amintesc parcasi Tudor lua greu in greutate si avea perioade de stagnare,dar nu stiu daca sila inceput sau cand era mai maricel.

Iti multumim,Doamne!

#242 2012-10-24 09:13:59

denorah00
Insomniac member
Inregistrat: 2012-02-07

pass exact asa stau si eu cu orele cu el la san, am stat pe buda si o ora jumate, mi-a inghetat popou, ca reusesc sa ma pun, dar sa ma ridic fara sa gresesc pozitia si sa se demufeze nu. asa ca daca mi-am golit vezica sunt fericita. si stau acolo pana termina.
al meu n-are colici, n-are nimic dar suge lent si daca nu a supt peste un ceas cum ii place lui si scapa tzatza apoi sa te ti numa' de urechi lol

cate grame a luat bogdi pana acum?

Viata mea, desprinsa din povesti hjarta

#243 2012-10-24 09:31:03

Katey
Addicted member
De la: Tgv
Inregistrat: 2011-09-13

Janis, ziua, asa face si Natalia. Adoarme la tzitzi dar cum m-am ridicat cum e cu ochii mari si cu gura la fel si cauta. chicot Dimineata dupa 4-5 cand o iau cu mine in pat cam tot asa face. Doar ca la ora aia n-am nicio tragere sa ma ridic din pat asa ca nu ma deranjeaza ca suzetazeste ca dormim amandoua. Dar de la 10 la 4 cat doarme in patut, nu cauta tzitzi desi se mai foieste, nu doarme adanc tot tp.  nustiu
Cat era mica, mica si eu ma tineam cat puteam sa nu merg la baie si cam incepuse sa ma supere spatele in zona rinichilor ...

Strumful nails  7,5 ani
Gremlinul bebe 2 ani si 10 luni

#244 2012-10-24 12:20:29

katami
Platinum member
De la: sapte coline - orasu, nu vinu
Inregistrat: 2008-01-09

lili:
1. de ascord cu poke ref l cantar
2. dca nu ar fi wrap[ul si plimbarile prin bucatarie jum de h doar in 2, nici gab nu ar dormi ziua mai delc (si da, fra-su la vremea lui rupea si 4-06 h legate)
3. parerea mea pur personala e ca ea plange de colici si suprastimulare (sau: colici DE suprastimulare). been there cu cris (si cu gab daca nu0s atenta(/. deci eu as merge pe a o observba, a sesiza cum se manifesta cand INCEPE sa traga a oboseala si sa  o ajut sa addoarma ATUNCI (daca esti singura cu amandoi, e cam fustrant pt serban, insa). chiar daca doarme doar 15 min, e important sa fie cand vrea ea sa se "deconecteze" de la lume si nu peste 1 h. asta si pt ca ultimele studii coreleaza colicile cu relaxarea cerebrala (adk cu lips ei). daca ar dormi mai bine, cred ca ar si lua in greut mai bine. nici in wrap nu doiarme?
4. ar fi bine daca ai reusi sa o integrezi mai fresc in viatta voastra (sa o alaptezi si in parc si la coada la facturi, dar sa nu  privezi de experiente firesti). viata doar in casa si in masina nu e asa funny  pt un bb mic. eu inca sunt uimita de gab, care, pe cat de greu adoarme, pe atat de neasteptat si de senin "pica" in ele mai neastep[tate mom (cand eu vb cu cineva sau alerg dupa cris, de ex), el fiind "uitat" in wrap cu o tzatza in gura, DAR FARA SA FIU ATENT (a se cityi stresata) la el

hai ca va fi bine, te imbraisez! puss

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#245 2012-10-24 13:16:40

liliana83
Hero member

In wrap doarme 3-4ore,dar sunt cam stangace eu in a-l fol.si-o pun ff.rar;nu am asa siguranta in a o purta si a umbla  si dupa el.
Sa ma incerc cu wrap-ul mai des si sa renunt la lp?Pt o sapt sa zic sa vad daca ia asa in greutate?

Mersi din tot sufletul;eu am incredere in ce spui tu,dar stiu ca baieteii tai stau/stateau si bine cu greutatea in primele luni,nu?Tot ca pass,in jur de 1kg  pe luna,nu?

Iti multumim,Doamne!

#246 2012-10-24 13:35:53

JanisJoplin
Platinum member

Liliana,kata are dreptate...nici al meu nu dormea ziua si la inceput lua prost in greutate-bine era si icterul de vina..dar era suprastimulat vorba lui kata.asa ca mi-am cumparat wrap si acolo a inceput si el sa doarma ziua si sa ia ca ursu' in greutate!
O sa poti alapta in el,si merge peste tot,alaptand,fata dormind...vei fi mai relaxata si cred ca si fata va simte....mare dreptate graieste kata cu viata in casa si in masina...include-o in viata ta zilnica..stii ce frumos alaptez eu acum la supermarket printre raioane? rotfl

#247 2012-10-24 13:43:35

liliana83
Hero member

Acum astept sa-l urc pe Serban in patut,ca el acolo doarme si o leg.

Iti multumim,Doamne!

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.