homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Totul despre alaptare 2-41

#761 2013-05-24 11:39:03

Reina
Hero member
De la: bucuresti
Inregistrat: 2007-02-01

Re: Totul despre alaptare 2

Da , bebele are dermatita . Nu aveam reactie nici la lactate , nici la altceva .
Dupa ce nu o sa mai suga , o sa facem niste analize mai amanuntite , sa vad ce lapte ii dam. Avem un caz in familie ,o verisoara , tot cu dermatita, pana la 4 ani singurul lapte acceptat este cel de soia.
Pana atunci , eu trebuie sa am grija sa nu mananc nimic ce ar contine lapte, unt etc.

Mamica de 2 pui scumpi

#762 2013-05-24 12:06:49

anca90
Platinum member
Inregistrat: 2008-07-16

sensibilitatea asta la bebelusi a aparut doar de 10-20 ani? eu nu le-am auzit vreodata pe femeile de varsta mamei mele spunand ca au tinut vreun regim cand alaptau. daca nu ma insel, pe vremea aceea se dadea si lapte de vaca.
ore bebelusii de atunci aveau toti alergii si probleme digestive dar nimanui nu-i pasa sau se considera ca fiind ceva normal?
nu intreb ironic, chiar sunt curioasa daca la fel era si pe vremea cand eram noi bebelusi ori s-au schimbat intre timp lucrurile (ca urmare a mediului si stilului de viata ce-l ducem acum).

#763 2013-05-24 12:14:43

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

anca, eu cred ca numarul extrem de mare de alergii din zilele noastre e o reactie a organismului uman la factori care pe vremea mamelor noastre nu existau : mediu, alimentatie, medicatie (a mamei si a copilului), vaccinuri si asa mai departe
poate fi si un cumul (nu stiu daca e posibil) adica o sensibilitate care exista de generarii succesive ajunge la stadiul de intoleranta sau alergie la un moment dat (cu "ajutorul" factorilor de mai sus)
si inca la noi mai e cum mai e... a se vedea in US de exemplu, cate cazuri de astm sunt (si la noi au inceput sa fie din ce in ce mai multe) sau de alergii foarte grave (oameni care fac soc anafilactic de la o molecula de arahida)

sunt multe de zis... asa cum de pilda s-a dovedit ca intoleranta la gluten nu e de fapt chiar la gluten, ci la anumite substante care se folosesc in ultimele decenii in cultivarea cerealelor si in urma modificarii genetice a cerealelor, ma intreb daca nu cumva nici lactoza in sine nu e problema, ci alimentatia si medicatia animalelor respective, procesul de pasteurizare etc care fac ca laptele sa fie cu totul altceva fata de ce era acum niste ani

#764 2013-05-24 12:44:28

anca90
Platinum member
Inregistrat: 2008-07-16

da, heim, la o teorie de genul acesteia ma gandesc si eu. asta daca intr-adevar, pe vremea cand eram noi mici, mamele nu tineau regim si copiii nu erau alergici la laptele de vaca.

eu as avea acces la lactate procurate direct de la tarani (nu am lysteria fobia tongue). si ei isi trateaza animalele cu medicamente - luate dupa auzite ("ii dau si eu X, ca vaca vecinului s-a facut bine de la el") sau prescrise de un veterinar (nu cred ca diferenta e asa mare, ca doar si vecinului sau primului care a folosit medicamentul X, tot vreun veterinar sau farmacist i l-a recomandat) - dar n-o fac zilnic, preventiv (cum se intampla in ferme), ci doar cand e bolnav animalul. femeia de la care iau eu lapte are bunul simt sa ma anunte cand ii face vreun tratament vacii si nu-mi da lapte vreo sapt, doua.
e drept ca animalul ar putea manca de pe pasuni tratate chimic, asta e un risc. ma astept totusi sa fie mai sanatos decat furajele, concentratele ce li se dau vitelor in ferme. eu voi face o incercare. in sensul ca voi manca lactate de la tarani si doar in cazul in care observ ca ii e rau copilului si se simte mai bine cand nu le mananc, renunt la ele.

treaba asta cu alaptatul e si un indicator al alimentelor nesanatoase din viata noastra smile. poate nu varza in sine ar fi problema, ci azotatii, chimicalele cu care a fost crescuta artificial. daca ti-ai cultiva propria varza in gardina, poate n-ar avea copilul nicio reactie la faptul ca ai mancat o ciorba de varza.
noi ne-am adaptat si putem inghiti toate prostiile fara sa ne mai avertizeze corpul ca bagam toxine in noi. bebelusii insa n-au apucat sa se muleze la mediul acesta din ce in ce mai artificial in care traim, de aceea detecteaza imediat ce e nesanatos.

Ultima oara a fost editat de anca90 (2013-05-24 12:46:21)

#765 2013-05-24 12:49:31

Reina
Hero member

Nici eu nu auzisem de lucrurile astea pana nu m-am confruntat cu ele. Stilul de viata este clar altul, insa cred ca in vremea noastra se da si o mai mare importanta. Nu cred ca pe vremea mamelor noastre, daca un bebel facea o alergie (doar cateva puncte rosii pe gat de ex) , ridica o mare problema pt mama lui. Acum mergem mai des la medic, avem mai multa  grija de sanatatea noastra, sau macar a copiilor nostri.

Mamica de 2 pui scumpi

Publicitate

loading...

#766 2013-05-24 12:51:10

lucky777
Insomniac member
De la: Cluj-Napoca
Inregistrat: 2007-11-22

Heim, ai dreptate, din pacate. sad

17.08.2010 Tudor Andrei smile
Doamne, iti multumesc pentru minune!

#767 2013-05-24 14:43:15

katami
Platinum member
De la: sapte coline - orasu, nu vinu
Inregistrat: 2008-01-09

bre, cazeina e cazeina si-i in tot ce misca in domeniu lactat (orice animal, orixce produs lactat, de tara sau nu. inclusiv in lm, dar reactiile la cazeina umana sunt mult mai slabe/rare decat la cea animala, din simplul motiv ca suntem mai bine adaptati la ea). Eu sunt de acord cu heim ca mediul de viata (=chimicale, medicam, vaccinuri, poluare.... curatenie exagerata) a dus la explozia asta de alergii, DAR nu cred in corelatii de astea directe (vaca a primit furaj chimizat, rezulta ca la laptele ei fac alergie, iar la al vacii din vecini nu. Mai degraba cred ca expunerea la toti acesti factori favorizanti duce la aparitia unor reactii imune anormale la substante alese relativ aleator (de ex, io am stat mult expusa la detergenti si alte prod de curatare in timpul sarcinii cu cris, pt ca am facut renovare in 2 apartamente si smotru la greu dupa. Cris s-a nascut cu teren atopic, adica predispozitia de a dezvolta alergii. Cujm eu mancam multe lactate, alergia s-a "legat" de o subst alergena des intalnita in alim mea, respectiv cazeina. Daca mancam, de ex, multe alune, poate era alergic la alune, dar nu cred ca din cauza subst chimice din alune, ci din cauza celor cu care am intrat eu in contact si care au dereglat ceva in Cris. Teoria "mea", dupa mai multe researchuri)

ps: daca tot veni vb, pot sa ma laud? big_smile dupa 1 an jum de excludere completa si nspe detoxuri homeopate, am inceput (eu) sa mai consum lactate,in cantit moderate, si deocamdata nicio reactie la Cris smile slava Domnului. Momentan ne oprim aici, umatoarea etapa ar fi sa-i fac lui gab cunostinta cu branza si iaurtul fermentat home made, crud. Dupa care, peste inca min jum de an, daca nu mai apar eczeme and co, sa incerc si la cris, eventual cu repetat analizele inainte.

Ultima oara a fost editat de katami (2013-05-24 14:45:45)

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#768 2013-05-24 15:24:34

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

katami, asta am vrut si eu sa zic in prima parte, dar probabil nu m-am exprimat prea coerent, ca organismul ajunge sa reactioneze aiurea (chiar si in absenta unui stimul evident, a se vedea de ex bolile autoimune) datorita unui cumul de factori... tocmai de asta sunt atat de greu de tratat intolerantele si alergiile, fiindca nu stii ce tratezi de fapt (medicina alopata nu trateaza nimic oricum, se chinuie sa suprime simptomele)

in a 2a cu glutenul & co ma refeream la relatia "directa", care pana la urma nici ea nu e chiar asa directa (ex unul are intoleranta la gluten, altul nu, cu toate ca respectivele cereale sunt la fel de modificate genetic pentru toti, ca sa zic asa)

si felicitari  puss sa va mearga la fel de bine si de acum incolo

#769 2013-05-24 15:37:39

lucky777
Insomniac member
De la: Cluj-Napoca
Inregistrat: 2007-11-22

Kata...Doamne ajuta! smile

17.08.2010 Tudor Andrei smile
Doamne, iti multumesc pentru minune!

#770 2013-05-24 15:43:39

gargarita
Moderator
Inregistrat: 2008-01-27

Kata, ce ma bucur! sper sa fie la fel de bine si cand o sa manance el.

#771 2013-05-29 16:04:37

adinagrig
Insomniac member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2008-06-05

aoleo, ce nervi am, ce ma dispera mamicile astea care de dinainte de a naste stiu ele de la ele putere ca nu o sa aiba lapte si iau deja biberoane si lapte praf ....

ma suna cumnata-mea si ma intreaba daca mai am sterilizatorul,ar eo fina care va naste vineri si era pe la ei, si ca , vb de sterilizator ,ii zic ca da (cu 1/2 de gura) ca il dau, dar ii zic,, pai nu o sa-i dea san?,, ,, sau macar sa incerce,, ,, aaa , ca nu ca deja si-a luat si biberoane,ca ea o sa se intoarca la 3 luni la serv (ca isi pierde serv, cunoscu situatia, etc),,  dar cu atat mai mult , stiind ca de la 3 luni sigur o sa sa-l bagi pe lapte praf, da-i acum la inceput sa aiba un start frumos....
offf doamne, nu o-i fi alaptat eu indelung (desi imi pare rau, daca era topicul asta sigru alaptam mai mult),dar m-a revoltat asa ideea, pe bune, chiar nu-mi explic....iar cumanta-mea are 3 copii mari normal cu copii, a alaptat si ea la randul ei, cum naiba sa nu-i zici, in fine m-am descarcat putin ca m-am enervat rau.

9 ani de copilarie ....

#772 2013-06-08 21:41:00

majestik
Addicted member
De la: Craiova
Inregistrat: 2008-08-10

Dintre cele care ati mancat dovlecei in timpul alaptarii, vi s-a intamplat sa dea colici bebelusilor?

hjartahjarta Cat a trecut de la 10 septembrie 2011? rodnar hjartahjarta
Copil iubit, bine ai venit in viata noastra! 17.02.2013  hjarta
                    Lucruri crosetate ieftine

#773 2013-06-08 22:11:57

Katey
Addicted member
De la: Tgv
Inregistrat: 2011-09-13

Mie nu. Si am mancat litri de ciorba de dovlecei ca la al meu ii place tare mult.  rotfl2

Strumful nails  7,5 ani
Gremlinul bebe 2 ani si 10 luni

#774 2013-06-08 22:28:59

majestik
Addicted member

Kate chicot
Doar ciorba? Facuti in cuptor ai incercat?

#775 2013-06-08 22:49:16

Reina
Hero member

Eu am mancat si in paste foarte mult . Nicio reactie

Mamica de 2 pui scumpi

#776 2013-06-08 22:50:39

Rose
Hero member
Inregistrat: 2007-08-30

Este una dintre putinele legume pe care le mananc, si nu-i da colici...

21.04.2013 -  bebic Bebe Chitaila
www.pisicamov.ro

#777 2013-06-08 22:55:24

majestik
Addicted member

Super!

Le scoateti semintele? Sau cu tot cu seminte mancati?

#778 2013-06-08 23:05:10

Reina
Hero member

Cu tot cu seminte
Lui ii dau in mancare , in supa fara seminte

Mamica de 2 pui scumpi

#779 2013-06-08 23:05:17

Rose
Hero member
Inregistrat: 2007-08-30

Depinde, daca-i batran fara seminte, daca-i mic, nu le mai scot. Le scot pt ca nu-mi place partea aia buretoasa din mijloc, cand e mare dovlecelul.
Cum faci la cuptor?
Eu il mananc in ciorba si in paste (tai dovlecel si morcov cu aparatul de curatat coji- adica tai fasii, coc fasiile la cuptor, apoi le pun intr-un sos rosu)

21.04.2013 -  bebic Bebe Chitaila
www.pisicamov.ro

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.