homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Totul despre alaptare 2-51

#951 2013-10-01 19:36:57

bubutadana
Insomniac member
Inregistrat: 2007-07-03

Re: Totul despre alaptare 2

anca, sună şi la numărul ăla dat de janis
de la alaptare
tu cum ?ţi simţi s?nii? cu pompa scoţi ceva?

No, no, see, I think if you're committed to somebody, you don't allow yourself to find perfection in someone else...

#952 2013-10-01 21:27:46

cris8
Insomniac member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2009-12-18

Anca, linisteste-te, stiu ca iti doresti sa il alaptezi si o sa o faci in masura in care poti, dar nu trebuie sa te gandesti ca e o mare tragedie ca ii dai lp. E foarte posibil sa iti creasca cantitatea de lapte, ai incredere si ai rabdare, dar nu intra in depresie pt ca ii dai completare, sunt milioane de copii crescuti astfel si nu sunt deloc mai putin sanatosi decat cei alaptati exclusiv. Eu nu as recomanda niciodata sa lasi copilul nemancat, stiu cazuri grave cu deshidratare puternica sau icter avansat (copilul internat la urgente in stare grava) din cauza ambitiei mamei de a alapta exclusiv. Faci ce poti, important e ca bebe e mancacios, ii dai cat poti de la tine, ii dai si completare cand nu mai vrea la san dar plange de foame, pe parcurs vezi tu cum evolueaza lucrurile, dar nu face din asta o tragedie pt ca nu e. Nu te gandi ca ii dai chimicale pt ca asta e o exagerare, sincer. Gandeste-te ca baietelul tau nu are nevoie de o mama epuizata psihic, si cel mai important e ca e bine, si va creste mare si sanatos oricum. Bafta! puss

O lupta-i viata, deci te lupta...
Am fost binecuvantata! Doamne, multumim si te rugam, ajuta-ne in continuare! rugaciune
Are mama o fetitza frumusica foc hjarta

#953 2013-10-01 23:01:55

majestik
Addicted member
De la: Craiova
Inregistrat: 2008-08-10

Anca, scoate cu pompa sau mulge-te si pune-i in biberon. Ajuta si pompa cat de cat la canale.
Ceai de lactatie ai baut? Citeam ca de fapt, chimenul vine si face laptele mai nu-stiu-cum la gust si papa bebe mai mult, de unde si productie mai multa. Sau vedeam la TV, nu mai stiu sigur.

hjartahjarta Cat a trecut de la 10 septembrie 2011? rodnar hjartahjarta
Copil iubit, bine ai venit in viata noastra! 17.02.2013  hjarta
                    Lucruri crosetate ieftine

#954 2013-10-01 23:19:35

JanisJoplin
Platinum member
Inregistrat: 2006-12-26

cris aici NU dam sfaturi catre lp! nu este o tragedie dar vrem sa o indepartam de el.

da anca, mulge-te in continuu, eu aveam copilul la un san, pompa la celalalt san...si ii dadeam din ce mulgeam....

6 ani de dragoste  hjarta

#955 2013-10-02 08:38:07

cris8
Insomniac member

Nu era un sfat catre lp, ci era un sfat pt evitarea unei depresii urate. Dar sunt sigura ca ea a inteles exact ce am vrut sa ii spun.

Am fost binecuvantata! Doamne, multumim si te rugam, ajuta-ne in continuare! rugaciune

Publicitate

loading...

#956 2013-10-02 08:56:31

JanisJoplin
Platinum member

Da,am inteles si noi dar cu mentalitatea: lp nu face rau la nimeni multe femei au renuntat la alaptat(ca si tine inteleg) aici suntem la un topic de alaptare,asa ca hai sa ramanem la alaptare.la orice alt topic poti spune ce vrei despre lp.
Sunt sigura ca,desi nu am vrut asta,te vei supara. Nu ai cum sa intelegi ce spun pt ca nu ai reusit sa alaptezi. Si sunt sigura ca cu un pic de ajutor ai fi reusit. Mama era la mine cat eram lauza si cam in situatiw Ancai si imi zicea: lasa,ca puteti sa beti si lp..asa ai crescut si tu.eu am fost ambitioasa si am renuntat sa-i mai dau,ma mulgeam toooot timpul.dar eram relaxata.stateam pe canapea la tv cu copilul intr-o mana,pompa in cealalta.puneam la frigi,ii dadeam incalzit...
Anca ia legatura cu un consultant in alaptare,am pus un nr mai sus. Cu ajutor si suport vei reusi

#957 2013-10-02 09:43:04

cris8
Insomniac member

Janis, am reusit sa alaptez 2 luni si jumatate, atat cat a fost, pana la ultima picatura, si m-am bucurat de fiecare strop de lm pe care i l-am dat. Bagam pompa continuu cand nu era ea la san, mulgeam 5 ml (chiar 5, nu e gluma) si il pastram la frigider daca dormea fata, ca sa i-l dau cand se trezeste. Si daca nu era sotul meu care sa ma linisteasca, sa ma faca sa accept ceea ce nu puteam schimba, nu stiu unde ajungeam, cred ca la nebuni. Dar in cazul meu situatia e mult mai complicata, eu am ramas insarcinata prin FIV ceea ce a presupus un tratament hormonal injectabil extrem de agresiv (gandeste-te doar ce inseamna sa produci 14 ovule mature intr-o luna in loc de unul!!), plus tone de progesteron pe perioada sarcinii si alte o mie de pastile si injectii, si personal cred ca si asta a avut o influenta nefasta, ca doar si lm tot pe baza hormonala e. Asa ca nu fii atat de sigura de ce as fi reusit, se pare ca  natura nu functioneaza intotdeauna perfect pt toata lumea, despre asta era vorba.

#958 2013-10-02 12:53:51

timean86
Addicted member
Inregistrat: 2008-10-27

Anca si ceapa si berea ajuta la lactatie. Inceraca sa stimulezi si cu pompa.

D+T= hjarta = A "sans vous ma vie n'est qu'un décor qui brille, vide de sens"

#959 2013-10-05 13:01:45

mycky2007
New member
Inregistrat: 2008-10-22

Buna fetelor,sunt o proaspata mamica fetita mea azi a facut o saptamana si pentru moment papam la san.Intrebarea mea este daca e corect faptul ca daca un bebel e hranit la san nu trebuie pus sa ragaie .asa mi s-a spus si mie nu stiu daca e corect,eu de cate ori o pun sa ragaie fie adoarme fie incepe sa se agite nu cred ca-i  place pozitia.s-a intamplat de vreo 2 ori sa ragaie in timp ce sugea si cred ca doar o data pusa de mine.
voi ce stiti? dupa masa doarme nu da semne prea multe de disconfort ci doar o anume foiala care am inteles ca e normala.plsss ajutati-ma cu sfaturi

#960 2013-10-05 14:10:57

denorah00
Insomniac member
Inregistrat: 2012-02-07

Daca adoarme, o lasi asa, nu-i deranjezi somnul. Cand va ramane treaza dupa masa, este bine sa scoateti aerul, pentru ca ii provoaca discomfort. Copilul meu are 1an si si acum dupa ce mananca si e treaz il pun in picioare si ragaie imediat.
Indiferent de ce lapte mananca trebuie scos aerul, e drept ca la san inghite mai putin aer si nu arata discomfort intotdeauna.

Viata mea, desprinsa din povesti hjarta

#961 2013-10-05 14:43:26

mycky2007
New member

multumesc mult pentru raspuns,sa auzim de bine

#962 2013-10-05 23:39:19

JanisJoplin
Platinum member

Cris,nu am vrut sa te supar nici sa iti reamintesc lucruri pe care nu le vrei.
Nu stiu cum functioneaza in cazul unui FIV,nu ma dau cu parerea
In cazuri de natural 100 la suta doar 1 la suta dintre femei nu pot alapta din cauze medicale(hormonale,sunt foarte rare cazurile)
Daca Anca deja are lapte,cum stie si ea lp ii mareste stomacelul lui bb,si productia scade nevoii,si gata cercil vicios. Nu mai reiau,ea stie asta. Si stomacelul lui bb isi poate reveni cu mult stat la san,insistente.eu una cand am hotarat sa nu(avea cred o saptamana de viata,deci nu i-am dat prea multe zile) m-am facut ca nu mai exista lp,nici n-am mai vrut sa aud,si ne-am reglat intr-o zi,doua

Mycky las-o sa adoama...eu una ii scoteam aerul rar,mai ales ca alaptam la orizontala,si adormea dupa.diar nu era sa-l ridic in continuu,nu? A ragait rar,pana la maxim 6luni. Eu una de ce zice deno n-am mai auzit,1an,dar nah fiecare cu intestinul lui.eu nu l-am auzit pe Rares de cand era mic mic mic.

#963 2013-10-06 00:55:50

denorah00
Insomniac member

Janis eu nu ragai niciodata. Nici nu stiu cum se simte. Si mai cunosc persoane.
Sunt persoane care nu dau aerul afara pe gura ci... Pe partea ailalta.
Yannick da afara aerul si acum spontan, nu il mai tin eu. Dar uneori dupa masa se foieste mlt, si daca il ridic si in sezut ragaie instant.
Si nu numai el, am auzit si la copii mai mari, 2-3-5 ani. Deci nu e ceva nemaiauzit.

#964 2013-10-06 01:04:15

JanisJoplin
Platinum member

Ahh am inteles
Rares le da pe partea ailalta rotfl
Si zice: besi!pirtz! rotfl2

#965 2013-10-06 01:28:23

denorah00
Insomniac member

Ma tot crucesc cate stie Rares sad hjarta

#966 2013-10-06 14:42:07

JanisJoplin
Platinum member

Nu te cruci
Cam de la 1,6 e asa vorbaret..
Acum,aproape de 1an si 8luni tot repeta ce zic,absolut tot retine si reproduce,insa la 1an fix nu stia nimic,max 5cuvinte,dar e mare diferenta.pe la 1an si 4luni a inceput sa zica mai multe.are timp,nu te impacienta te rog!

#967 2013-10-07 11:50:02

mycky2007
New member

Buna fetelor,vin cu vesti nu foarte bune si cu sfatul sa facem bebeii sa ragaie sau macar masaje pentru gaze la burtica altfel o sa patiti ca mine.aseara am ajuns la spital pentru ca fata mea plangea foarte rau si nu stiam de ce.timp de vreo 5 ore aprox nici nu a dormit o ora legat nici nu a mancat cat de obicei.eu am crezut ca poate nu se satura si i-am tot dat piept cand se trezea din episoadele scurte de somn,pana la un moment dat a supt apoi a refuzat si sanu si a inceput sa planga tare fara oprire.am ajuns deci la spital si am aflat ca totul era din cauza ca avea multe gaze acumulate in burtica.i-au bagat o sonda si i-au golit intestinul si se vedeau goluri de aer in acel furtunas destul de mari,acelea fiind gaze neeliminate.deci trebuie sa ragaie si un copil alaptat si trebuie avut grija la alimentatia mamei.
foarte neplacut a fost am ramas cu sechele si un mare sentiment de vinovatie ca nu m-am informat corect si mai temeinic.
sanatate tuturor

#968 2013-10-07 14:21:01

JanisJoplin
Platinum member

Mycky,imi.pare rau pt ce ati trecut! :kiss
Eu una nu l-am ragait si uite suntem mari...

#969 2013-10-08 10:38:33

pokemon
Diamond member
De la: Craiova
Inregistrat: 2006-10-06

mycky, multa sanatate! imi pare rau pt ce ati patit puss
nici eu nu l-am ragait, mai scotea el cand il ridicam de la nani si n-am avut belele. dar stiu ca e suficient sa se intample o data, ca apoi...

Indragostita de bebe Razvan si de tatic de bebe Razvan ♥ 2 ani+ ♥
No matter how you feel. Get up, dress up, show up, and NEVER give up

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.