|
Nu esti logat.
Totul despre alaptare 2-55#1027 2013-11-06 19:19:08
Re: Totul despre alaptare 2Anca, ii dai doar 2 biberoane, ia f bine in greutate si productia ta e "infima"??? Eu zic ca e fff bine. Din moment ce ia f bine in greutate , care-i pb? Offline #1028 2013-11-09 23:05:10
Re: Totul despre alaptare 2Rose, presupun ca peste zi e prea somnoros ca sa-si dea seama ca nu se satura... Mai nou am ramas la un biberon, seara, dar din pacate e gigantic acela. Nu se mai satura cu 90 ml, a papat chiar si 210 ml o data (de fapt in 3 ture, la distanta de 30 min, cand inca plangea si nu stiam ce sa-i facem). Ma tot gandesc: oare il infometez peste zi de ajunge sa manance seara asa mult din biberon? Offline #1029 2013-11-09 23:19:42
Re: Totul despre alaptare 2Anca, toate am trecut prin chinul numit "neamuri". Viata mea, desprinsa din povesti Offline #1030 2013-11-09 23:20:01
Re: Totul despre alaptare 2Anca parerea mea e ca se satura..ii umfli stomacul cu ala de seara..ei au un stomac cat o gaoace..probabil vorba ta,nestiind ce sa-i faci i-ai tot dat,el haplea si uite asa s-a marit stomacelul. Eu,in locul tau nu i-as mai da ca nu de asts plange.probabil ca dupa 200 tace ca e prea full sa mai zica ceva o fi fost suprastimulat,sau altceva 6 ani de dragoste Offline #1031 2013-11-09 23:47:33
Re: Totul despre alaptare 2eu am facut program.. bine, cu mici abateri. de ex. undeva la 7 era baita, si apoi imediat dupa, tzatza si lumina stinsa si somn. au prins repede care e treaba si s-au dat dupa programul meu asa ca in timp am reusit sa fim f "ordonati", si acum la 8-8:30 ei dorm de seara. (sebi un picut mai tarziu, ca el e mai mare ) Offline Publicitateloading...
#1032 2013-11-10 10:07:40
Re: Totul despre alaptare 2Program de masa n-am reusit sa-i fac ( la supt ma refer, nu la solide), insa de somn da, i-am facut program si f bine am facut. Mi se pare f ok ptr ea. Offline #1033 2013-11-10 10:27:32
Re: Totul despre alaptare 2La Noi, A. care are 6 luni, isi face singura programul de somn pe timpul zilei (fata de baieti care au program de somn si se pun singuri sa doarma in timpul zilei) dar e cam la fel in fiecare zi. noaptea doarme. si in functie de programul de somn, asa si la fel cu mancatul. ea daca nu e odihnita nu mananca e prea obosita sau agitata ca sa manance, nervoasa. Trebuie sa am mare grija sa o adorm exact cand simte ea, la noi e mai greu cu somnul acum de la dinti adoarme din ce in ce mai greu. Sunt de acord cu Deno si Janis. "Sunt candelă în care pâlpâie un bob de întuneric." Când vulturii sunt tacuti,papagalii încep sa trancaneasca. Winston Churchill Offline #1034 2013-11-10 11:10:41
Re: Totul despre alaptare 2Offf topic! Offline #1035 2013-11-10 12:19:11
Re: Totul despre alaptare 2Noi avem un dintisor si jumatate. Unul iesit si al doilea se vede. El nu a avut deloc gingiile inflamate, dar s-a vazut alb prin gingie. A durat 3 saptamani pana s-a vazut translucid, cum a zis Deno. Offline #1036 2013-11-10 13:52:26
Re: Totul despre alaptare 2Rose, sti ca nu-s una sa ridic tzatzele in slavi, DAR: Viata mea, desprinsa din povesti Offline #1037 2013-11-10 14:54:14
Re: Totul despre alaptare 2Rose bravo ptr dintisori. Offline #1038 2013-11-10 17:38:42
Re: Totul despre alaptare 2Deno, bebelusii nu au senzatia de sete, nici cei pe lp, nici cei pe lm. Si celor pe lp le tine laptele si de sete, ca doar nu le-om da apa. ( Desi am auzit si de chestia asta...) Nici tie nu ti-ar fi sete daca ai manca o dieta lichida. De exemplu daca ai manca doar ciorba si suc de fructe. Eu doar am vrut sa ii spun Ancai ca alaptatul nu implica neaparat mancat haotic. Sunt bebelusi alaptati care mananca haotic si bebelusi pe lp la fel, si la fel de bine exista si bebelusi alaptati si pe lp care si-au format program. Ultima oara a fost editat de Rose (2013-11-10 20:35:03) Offline #1039 2013-11-10 17:47:53
Re: Totul despre alaptare 2Happy de la inflamare dureaza si o luna sau 2 , mai mult poate depinde de copil. la noi a durat la primul dinte 4 saptamani si la al doilea dintisor 3 saptamani. dureaza ceva..din pacate..la noi e naspa si acum off. tot timpul cauta sa roada, non stop, uneori zbiara de numai poate si o tin numai in brate ca nu mai are rabdare sa roada se enerveaza. "Sunt candelă în care pâlpâie un bob de întuneric." Când vulturii sunt tacuti,papagalii încep sa trancaneasca. Winston Churchill Offline #1040 2013-11-10 22:40:35
Re: Totul despre alaptare 2Rose, cel putin yannick este in felul urmator: Viata mea, desprinsa din povesti Offline #1041 2013-11-11 00:21:56
Re: Totul despre alaptare 2Deno, si ce vrea Y de obicei? Ti-ai dat seama?Pt ca C de obicei cand plange s-a plictisit de jucarii si il mut dintr-o parte intr-alta, de la salteluta de activitati in patut, unde are o arcada, sau vrea sa il schimb, sau vrea sa-l legan, si imi cam dau seama dupa ton si dupa moment, adica daca a trecut mai mult de cand a dormit, cat a trecut de la masa, etc. Altceva nu prea vrea, si de obicei ghicesc care-i problema. Cand ii e foame, de exemplu, nu plange nervos, ci se milogeste. Si C urla si mai tare daca nu ghicesc, parca zice "Nu pricepi!!!" Offline #1042 2013-11-11 00:30:27
Re: Totul despre alaptare 2Rose,nspe studii au zis ca noi,ca specie..ar trebui sa sugem de 2-3 ori pe ora. Nu ca la uzina(epoca industrializata a introdus asta cu mancat la program) nu neg ca lp tb la un anumit program...insa lm e natural si chiar benefic sa fie des. Nu are treaba cu mancatul compulsiv.bebelusii,si d c nu,puii altor mamifere sunt purtati cu mamele tot timpul,mai stau,mai sug.. 6 ani de dragoste Offline #1043 2013-11-11 00:59:30
Re: Totul despre alaptare 2Janis, pai da-mi si mie un link catre un studiu din ala, ca , intamplator, eu am avut si am o pasiune pentru antropologie si chiar ma intereseaza. Eu nu am intalnit niciun antropolog ( autentic) care sa sustina asta. Din punctul meu de vedere este o optiune personala, Da, de dormit cu copilul, intr-adevar, sunt de acord ca ii da un sentiment de siguranta care ii face bine , sunt studii care arata ca sobolanii crescuti in contact strans cu mama si linsi sunt mai inteligenti si mai sanatosi, dar de mancat des eu chiar nu am auzit de vreun studiu sau vreo teorie, si nu cred. Cat despre trezit noaptea, eu sunt convinsa ca nu este benefic. Una din teorii ale somnului este ca s-a dezvoltat pentru ca noaptea, cand pericolul este maxim, animalele sa stea nemiscate in vizuina. Un copil urland n-ar fi chiar ok. Alta teorie este ca noaptea se reorganizeaza amintirile in creier, iarasi nu se potriveste cu trezitul intens. In plus , in pestera nu era concediu de maternitate, o mama capiata de nesomn nu era un avantaj. Am mai zis, asa cum sunt nenumarati copii fericiti care se trezesc noaptea , sunt si nenumarati care dorm toata noaptea. In defintiv, e o optiune, Al meu se trezeste la 4-5 dimineata. Una din mamicile de care iti ziceam imi zice ca l-am invatat prost, ca al ei , alaptat exclusiv, la varsta lui dormea 12 ore. dar pe mine nu ma deranjeaza. Sunt convinsa ca C se trezeste pt ca si-a format un obicei, nu pt ca e necesar, Dar pe mine nu ma deranjeaza, si oricum da semne ca isi prelungeste somnul catre dimineata , asa ca nu imi bat capul. Offline #1044 2013-11-11 01:17:10
Re: Totul despre alaptare 2Imi pare rau,am sa revin dimineata cu link.era ceva cu maimutele,primate..ceva. 6 ani de dragoste Offline #1045 2013-11-11 05:25:49
Re: Totul despre alaptare 2Janis, pai si C se foieste noaptea, iar acum, ca poate sa se miste, uneori se baga in mine. Da, eu sunt de acord cu tine ca au nevoie de siguranta, de asta l-am si luat in pat cu mine, ca stii bine ca imi era frica ca il strivesc si tu m-ai indemnat sa-l iau. Acum dormim asa frumos bot in bot... Offline © Anticonceptionale.ro. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris. |
|