homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Casatorie, pro si/sau contra

#1 2012-10-06 15:20:43

iony
Sr. member
De la: stres
Inregistrat: 2007-09-11

casatorie, pro si/sau contra

in primul rand salutari! nu am mai intrat pe forum de foarte mult timp, si de cateva zile am reinceput sa va citesc. parca nimic nu s-a schimbat... acum sa revin la subiect, la ceea ce m-a facut sa deschid acest topic. pe scurt, l-am cunoscut pe L. acu cateva luni printr-un prieten comun. am plecat de nebuni la mare, cu gasca si acolo s-a infiripat ceva... de cand ne-am intors nu a trecut o zi sa nu ne vedem. la 2 luni deja ma mutam la el, desi el locuieste cu parintii. ma inteleg extraordinar cu ei, ba mai mult, tatal lui a venit cu initiativa de a-mi face o cheie la casa, ca sa nu mai stam unul dupa altul. L. este un baiat extraordinar. ma si mir cum de imi accepta uneori toate toanele si mofturile si da dovada de un foarte mare calm. a reusit sa ma cucereasca prin faptul ca e un tip foarte inteligent si cu simtul umorului. este atat de atent cu mine, de simt ca ma sufoca uneori...  care e problema mea? bate foarte des apropouri de casatorie si ma sperie foarte tare gandul. il iubesc, stiu ca e un om extraordinar care ma iubeste enorm. ba chiar tin minte ca la primul sarut am avut, dupa foarte mult timp, fluturi in stomac...cu toate astea ma tem de ideea de casatorie. daca o sa ma plictisesc de el? daca se plictiseste el de mine? daca o sa se schimbe si nu o sa ma mai iubeasca la fel? doar eu gadesc aceste lucruri sau este o teama impartasita si de altii? voi ce parere aveti?

Ultima oara a fost editat de iony (2012-10-06 15:22:02)

#2 2012-10-06 16:00:50

Emilya
Platinum member
De la: munte
Inregistrat: 2006-07-16
Site

Re: casatorie, pro si/sau contra

iony eu ma casatoresc peste cateva luni si tot am gandurile scrise de tine in ultimele doua randuri. Si cred ca nu e om pe lumea asta implicat intr-o relatie care sa nu isi puna intrebarile astea cel putin o data in viata. Pentru mine asta e a doua relatie serioasa si de durata si ma intreb cateodata ce o sa se intample daca nu o sa ne mai intelegem, daca nu o sa ne mai iubim, daca ma plictisesc de el sau el de mine etc.
In cazul tau cred ca te simti asa pentru ca nu esti pregatita pentru un asemenea pas, presupun ca sunteti si de putin timp impreuna. Ar fi bine sa virbesti cu el si sa ii spui ca va mai trebui sa treaca ceva timp pana sa te poti gandi la casatorie si altele.

Before I was a mom, I didn't know the feeling of having my heart outside my body
Maia Ecaterina 14.01.2014 hjarta

#3 2012-10-06 16:52:03

iony
Sr. member

nici la mn nu e prima relatie serioasa. mi-as dori sa ma casatoresc cu el, sincer, insa imi este frica. oricum nu am face nunta acum si nici la anul nu se poate, deci vor mai trece 1 an-2 pana la momentul respectiv. dar ma sperie foarte tare ideea si daca nu o sa pot sa ii spun da, la cererea in casatorie... imi e sa nu ma panichez si sa fug lol ma bucur, cel putin, ca nu sunt singura. ceea ce ma uimeste este ca el nu pare a fi catusi de putin speriat de idee.

#4 2012-10-06 17:30:28

alyush
Platinum member
De la: BV
Inregistrat: 2009-10-05

iony, noi suntem impreuna de aproape 5 ani, da, a trecut repede timpul, mai asteptam vreo 2 ani si jumatate pana la casatorie, desi am vorbit despre asta...
cred ca orice persoana se gandeste la ce ai spus tu, daca vor aparea neintelegeri, daca nu ne vom mai iubi, dar cert nu putem sti nimic dinainte neutral
Vorbeste cu el, spune-i temerile tale, vezi ce parere are si el, oricum spuneai ca nu va casatoriti acum, ci peste cativa ani, pana atunci se pot schimba lucrurile, eu cred ca iti vei da seama pana atunci daca il vrei mereu langa tine sau nu

Ia-ma de mana si nu-mi da drumul, orice ar fi! - Trupa Firma

Things to do once in a lifetime https://www.youtube.com/watch?v=PUEC2mlQPbE

#5 2012-10-06 18:28:50

kokkinou
Full member
Inregistrat: 2012-04-02

eheee fetele la mine este invers...am fost colegi de clasa in liceu dupa 5 ani am reusit combinatia,la o luna ne-am mutat impreuna, ne iubim emorm cu toate ca este dragoste cu nabadai, si pe cat de repede a avansat relatia noastra pe atat de repede a stagnat...adica a trecut 2 ani de zile si cand aude de casatorie parca aude de dracul...eu imi doresc foarte mult,dar el ca nu e momentul potrivit,ca sa mai asteptam...daca tot ne-am mutat impreuna si ne construim un viitor de ce sa nu o facem casatoriti?

Publicitate

loading...

#6 2012-10-06 18:48:03

mykutza
Moderator
De la: noi de acasica :X
Inregistrat: 2008-03-28

dar de ce trebuie neaparat sa o faceti casatoriti ? hmm
noi anul asta facem.10 ani impreuna ..locuim impreuna ..si nu e nimic diferit fata de cum ar fi daca am fi casatoriti ..sincer in momentul asta nunta propriu zisa mi se pare un stres prea mare..

Sa nu te astepti sa te salut!

#7 2012-10-06 23:51:50

pink_martini
Hero member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-08-08
Site

mykutza a scris:

noi anul asta facem.10 ani impreuna ..locuim impreuna ..si nu e nimic diferit fata de cum ar fi daca am fi casatoriti ..sincer in momentul asta nunta propriu zisa mi se pare un stres prea mare..

tummenupp

"Ai nevoie de atat de putin pentru a fi fericit" - Armand

Ma plangeam ca nu am bani de sandale, pana cand am intalnit un om fara picioare

#8 2012-10-07 10:35:52

eva_an
Full member
Inregistrat: 2012-01-08

nimeni niciodata nu o sa fie pregatit pentru nimic,nici pentru casatorie,nici pentru primul copil.etc
exista un inceput pt toate in lumea asta.....
eu zic sa faci ceea ce simti,insa asumat...adica cred ca este inevitabil ca intr-o casatorie/relatie de lunga durata sa nu apara probleme,dc tu esti sigura ca puteti trece impreuna peste tot si toate...fa-o!

Ultima oara a fost editat de eva_an (2012-10-07 10:36:06)

You came to see the mobscene
I know it isn't your scene
It's better than a sex scene and it's
So fucking obscene, obscene, yeah

#9 2012-10-07 11:40:04

kokkinou
Full member
Inregistrat: 2012-04-02

in viata intampini situatii in care ai nevoie de anumite acte...de ex eu sunt in strainatate, si stau aici fara acte,pt ca nu pot sa le fac decat casatorita,sa fiu in intretiterea sotului (pt ca el lucreaza legal) sau sa fiu angajat legal si sa mi se plateasca asigurarile sociale(lucru cu care angajatorul meu nu este de acord)...si acum de un an de zile stau fara drept de a merge la un medic,fara nimic..si nu imi permit sa imi dau salariul pe o luna sa merga sa ma tratez.intampin niste situatii pe care doar daca vin in romania pot sa se rezolv...
si referitor la statul impreuna fara casatorie si eu stiu persoane care nu s-au casatorit niciodata...si la 50 de ani s-au vazut nevoiti sa se casatoreasca tot pt o chestie asemenatoare cu ce am zis eu mai sus...

Ultima oara a fost editat de kokkinou (2012-10-07 11:44:33)

#10 2012-10-07 12:28:33

Toriana
Sr. member
Inregistrat: 2010-10-18

Iony, n-ar trebui sa te stresezi de acum cu ce o sa fie peste cativa ani. Ai spus ca oricum nu e posibila acum nunta, intre timp te schimbi, te mai maturizezi si poate o sa vezi cu alti ochi casatoria. E normal sa fii putin speriata sau sa ai intrebari/nelamuriri, dar eu zic ca atata timp cat ai o persoana minunata langa tine, o persoana de care esti sigura si pe care o iubesti nu are de ce sa-ti fie frica. Oricum e un pas in viata care trebuie facut la un moment dat asa ca priveste totul cu seninatate.
Legat de topic, eu sunt pro casatorie. Fiecare om isi doreste altceva de la viata sau il implinesc alte lucruri. Sincer as vrea sa ma casatoresc pana in 30 de ani, dar sa si gasesc persoana potrivita pentru mine. Adica nu m-as casatori doar de dragul de a o face. Nunta in sine nici pe mine nu ma incanta, prea multa bataie de cap si nu prea ma reprezinta evenimentele astea. As opta pentru ceva intim si mai select.
Mie niciodata nu mi-au placut relatiile de lunga durata care nu evolueaza, chiar am terminat una din cauza aceasta. Nu mai puteam sa o lungesc asa pana stie el ce vrea de la viata.  roll Simteam ca-mi pierd timpul.
Un user, cred ca Anca, a scris niste lucruri foarte dragute despre casatorie pe aici. Nu mai stiu unde le-am citit dar mi-au placut mult randurile.  hjarta

Prostia este infinit mai fascinanta decat inteligenta, inteligenta are limitele ei, prostia nu. lol

Mi-ai spus ca ma iubesti, iar prin fapte mi-ai dovedit cat de putin.

#11 2012-10-07 15:10:01

Khristall
Insomniac member
De la: Casuta noastra
Inregistrat: 2007-10-08

Si eu in primul an de relatie eram speriata de casatorie, iar cu timpul mi-am revenit... deja avem 2 ani si ceva de casnicie. Dar ai sa vezi... in 2 ani se schimba mentalitatea si ai sa vezi cu alti ochi casatoria.Probabil acum e prea devreme. Toate lucrurile la timpul lor.

Mamica de strumfulet... bebe 19 iulie 2013 hjarta

#12 2012-10-07 21:26:28

astera
Full member
Inregistrat: 2007-04-16

Toate vin la timpul lor, si cand le simti. Poate intr-adevar peste cativa vei simti tu prima ca vrei asta. poate acum e prea devreme, trebuie sa vorbiti despre asta. Eu sunt pro casatorie, si gandesc cam asa: daca am o relatie de 6 ani deja, spre ce evolueaza? si daca totul e bine intre noi, de ce sa nu ma casatoresc? si ne vom casatori, anul viitor. smile

#13 2012-10-08 23:49:15

my_aa
Insomniac member
Inregistrat: 2007-10-29

Este normal sa iti faci probleme de genul acesta, cred ca nu exista om care sa nu si le faca, atunci cand vine vorba de ceva atat de serios.
Cu timpul toate se vor aseza la locul lor si in cativa ani vei avea suficient timp ca sa iti dai seama cu adevarat daca vrei sa faci pasul cu el, sau nu. Poate ca acum este prea devreme sa stii cu siguranta ce vrei, dar intr-un an, doi te vei hotari.

„Dă tot ce ai mai bun în tine, întrucât totul din viaţa ta îţi aparţine numai ţie.”

#14 2012-10-12 08:04:12

LadyPink
Platinum member
De la: el din brate
Inregistrat: 2008-12-20
Site

Si eu spun ca si fetele ca e normal ce simti, sunteti de putin timp impreuna si e normal sa-ti pui niste intrebari si sa ai niste temeri. Relatia mea e asemanatoare cu a ta, la 3 luni de la inceputul relatiei ne-am mutat impreuna si am avut norocul sa ne potrivim si sa ne completam foarte bine in ceea ce priveste atat lucrurile casnice cat si multe alte lucruri pe care le presupune locuitul impreuna. La fel ca si tine, discutiile noastre despre nunta si copil au inceput de timpuriu, la putin timp dupa ce ne-am cunoscut. Eu insa n-am avut niciodata temeri, simt de mult timp ca el este omul alaturi de care vreau sa raman pana la adanci batraneti smile Normal, in decursul anilor se pot schimba multe, dar de 2 ani de cat suntem impreuna simt lucrul asta. Nuna o sa fie la anu', pana vom implini 3 ani de relatie si nu simt ca ne miscam prea repede sau prea incet, simt ca asta e lucrul normal si firesc ce ar urma in relatia noastra. Cred ca anumite chestii le simti instinctual, dar nu e musai sa le simti din prima zi de relatie. Sau nu e musai sa le simti la modul asta atat de serios.

Eu spun ca poti discuta deschis cu el si poti sa-i spui ca iti doresti lucrul asta, insa ca nu ar trebui sa va cramponati pe ideea asta inca. Din moment ce oricum nunta s-ar putea intampla de-abia peste vreo 2 ani, mai bine folositi timpul asta ca sa va cunoasteti mai bine, sa lasati timpul sa-si spuna cuvantul. E foarte frumos sa va puteti face astfel de planuri impreuna, dar in acelasi timp e bine sa va lasati si timp sa va cunoasteti mai bine si sa treceti prin fel si fel de experiente impreuna, bune si rele. Sunt cupluri care s-au casatorit la putin timp dupa ce s-au casatorit si se iubesc din ce in ce mai mult. Si sunt cupluri care n-au facut pasul asta nici dupa ani lungi de relatie. Ce e important e sa-ti dai seama ca un act de la primarie nu ar trebui sa schimbe cu nimic relatia voastra, ar trebui sa fie doar un anumit tip de validare a relatiei care vine ca un lucru firesc. Eu sunt convinsa ca nu se va schimba absolut nimic dupa ce ne vom casatori, niciunul dintre noi nu-si va schimba brusc comportamentul si perceptia despre celalalt si va zice "aha, acum ca suntem casatoriti legal o sa ma comport intr-un anumit fel sau o sa iti cer niste chestii pe care nu ti le-am cerut si pana acum".

Lasati-va timp sa va cunoasteti si sa 'cresteti' impreuna ca si cuplu, iar daca peste un an sau doi sau 10 veti simti ca e momentul oportun sa faceti pasul acesta, o sa-l faceti!

#15 2012-10-22 15:20:39

iony
Sr. member

va multumesc mult pentru raspunsuri! aveti dreptate, probabil este normal sa ma simt nelinistita, dar toate se se vor aseza la locul lor. sincer nu ma incanta cu nimic ideea de nunta, mult stres pentru nimic, insa mi-as dori sa o fac pentru parintii mei care au o varsta destul de inaintata si acesta e unul din lucrurile pe care si le doresc cel mai mult: sa ma vada la casa mea ... smile

#16 2012-10-22 22:14:09

Melita
Hero member
Inregistrat: 2011-01-07

mykutza a scris:

de  ce nu? in atata timp probabil se fac niste investitii impreuna si nu cred ca ai vrea sa te trezesti dupa ceva ani de munca fara nimic. daca nu ai nimis de pierdut e ok, dar cand o relatie devine serioasa si investitiile comune ar fi bine sa te mai gandesti si la legalizarea relatiei pt ca nu ai de unde sa sti cum evolueaza lucrurile in timp. stiu un caz contrect in care cele 2 persoane erau de aproximativ 10 ani impreuna, au mers dincolo, si-au facut o casa impreuna la cheie plus masina si un cont de 10 mii de euro. tipul si-a gasit pe altcineva si a ramas cu tot, ea a ramas doar cu acel cont contul... parerea mea e ca atunci cand o relatie ajunge sa fie serioasa si la un anumit nivel inseamana ca trebuie trecut la acel nivel...

”Cata bucurie vi s-ar asterne pe chip, daca v-ati demachia de rautati si invidii...” (Mihaela Radulescu Schwartzenberg)

#17 2012-10-23 20:57:53

moksha
Hero member
Inregistrat: 2009-12-19

Melita a scris:

mykutza a scris:

de  ce nu? in atata timp probabil se fac niste investitii impreuna si nu cred ca ai vrea sa te trezesti dupa ceva ani de munca fara nimic. daca nu ai nimis de pierdut e ok, dar cand o relatie devine serioasa si investitiile comune ar fi bine sa te mai gandesti si la legalizarea relatiei pt ca nu ai de unde sa sti cum evolueaza lucrurile in timp. stiu un caz contrect in care cele 2 persoane erau de aproximativ 10 ani impreuna, au mers dincolo, si-au facut o casa impreuna la cheie plus masina si un cont de 10 mii de euro. tipul si-a gasit pe altcineva si a ramas cu tot, ea a ramas doar cu acel cont contul... parerea mea e ca atunci cand o relatie ajunge sa fie serioasa si la un anumit nivel inseamana ca trebuie trecut la acel nivel...

sincer, mie tocmai motivatiile de acest gen imi intaresc opinia conform careia eu nu vreau sa ma casatoresc.

ideile conform carora urmatorul nivel in relatia mea ar insemna strict o protectie administrativa in caz ca pleaca el cu galeata de lavabila cu care am zugravit sufrageria nu mi se par suficiente ca sa imi schimb parerea. nici cele conform carora faptul ca merg la primarie si ma pozez cu orezul in par ar insemna vreo validare a sentimentelor mele nu imi surad.

ps. nu e ceva impotriva autoarei postului pe care l-am citat, nici a fetelor care se viseaza mirese si cred ca asta e implinirea si urmatorul nivel inseamna nunta, e pur si simplu parerea mea. pana la urma fiecare face exact ce crede si ce simte si mai ales se comporta conform ideilor in spiritul carora a fost educat/-a.

ps1. on topic: iony, nu te impacienta. si eu cred ca e prea devreme pentru astfel de ganduri, dar pe de alta parte nu e nimic care sa te preseze. bucura-te de moment si de creierul inundat de endorfine al iubitului tau si lasa lucrurile sa vina de la sine. succes! smile

Ultima oara a fost editat de moksha (2012-10-23 21:00:01)

#18 2012-10-23 23:30:30

angeldarkwoman
Sr. member
Inregistrat: 2010-09-24

moksha a scris:

Melita a scris:

mykutza a scris:

sincer, mie tocmai motivatiile de acest gen imi intaresc opinia conform careia eu nu vreau sa ma casatoresc.

ideile conform carora urmatorul nivel in relatia mea ar insemna strict o protectie administrativa in caz ca pleaca el cu galeata de lavabila cu care am zugravit sufrageria nu mi se par suficiente ca sa imi schimb parerea. nici cele conform carora faptul ca merg la primarie si ma pozez cu orezul in par ar insemna vreo validare a sentimentelor mele nu imi surad.

ps. nu e ceva impotriva autoarei postului pe care l-am citat, nici a fetelor care se viseaza mirese si cred ca asta e implinirea si urmatorul nivel inseamna nunta, e pur si simplu parerea mea. pana la urma fiecare face exact ce crede si ce simte si mai ales se comporta conform ideilor in spiritul carora a fost educat/-a.

ps1. on topic: iony, nu te impacienta. si eu cred ca e prea devreme pentru astfel de ganduri, dar pe de alta parte nu e nimic care sa te preseze. bucura-te de moment si de creierul inundat de endorfine al iubitului tau si lasa lucrurile sa vina de la sine. succes! smile

cat de mult ma regasesc in postul tau moksha tummenupp  tummenupp

What doesn't kill me, makes me stronger

#19 2012-10-24 10:16:56

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

moksha  applause si eu sunt intru totul de acord cu ce zici

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.