homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Hpv si rana pe uter

#1 2012-10-06 20:02:40

doneaandreea
New member
Inregistrat: 2012-10-06

hpv si rana pe uter

am virusul hpv de 1 an si am luat 3 luni goldenseal pt el dar nu a trecut pe langa asta am si o rana destul de extinsa pe uter pt care am facut tratament cu cervucid,monofemina 2,conimed .rana se vindeca dar hpv nu. la testul pap mia iesit c3 si mi-a fost recomandat examenul colposcopic si biopsic-histopatologic dar doctora mea a zis ca nu e nevoie sa il fac.as dori si o alta parere cu privira la ce ar trebui sa fac

#2 2012-10-06 20:20:26

doneaandreea
New member

Re: hpv si rana pe uter

am virusul hpv de 1 an si am luat 3 luni goldenseal pt el dar nu a trecut pe langa asta am si o rana destul de extinsa pe uter pt care am facut tratament cu cervucid,monofemina 2,conimed .rana se vindeca dar hpv nu. la testul pap mia iesit c3 si mi-a fost recomandat examenul colposcopic si biopsic-histopatologic dar doctora mea a zis ca nu e nevoie sa il fac.as dori si o alta parere cu privira la ce ar trebui sa fac

#3 2012-10-09 18:50:26

doneaandreea
New member

ce ar trebui sa fac????????????????????????

#4 2012-10-09 18:53:15

jeannie
Addicted member
Inregistrat: 2010-07-13

desi sunt controverse, multi medici afirma ca hpv nu dispare niciodata de tot din corp, ci doar poate fi tinut sub control. virusul poate sa fie latent in corp ani de zile si, la un moment dat, sa isi faca simtita prezentza. un rol important in stagnarea infectiilor il joaca sistemul imunitar al organismului, tocmai de aceea tratamentul problemelor de col poate fi insotit de un tratament de crestere a imunitatii, precum si de un stil de viata sanatos in general.
rana trebuie tratata conform sfatului medicului (sunt mai multe optiuni, iar medicul o va alege pe cea potrivita in cazul tau). colposcopia e inca o analiza care nu este invaziva si va permite vizualizarea exocolului (partii externe a colului) si a aspectului ranii, in cazul in care ea este vizibila la exterior. biopsia este analiza cea mai concludenta, mai ales in cazul unui test Papanicolau anormal.

#5 2012-10-09 18:55:46

doneaandreea
New member

crezi ca ar trebui sa fac biopsia?

Publicitate

loading...

#6 2012-10-09 20:43:53

jeannie
Addicted member
Inregistrat: 2010-07-13

cred ca, daca iti iesea clasa 4, era mai justificata biopsia (clasa 4 este asociata cu un risc de evolutie mai rapida catre malignitate). in general clasa 3 are sanse de vindecare spontana in 60% din cazuri, iar restul de 40% au nevoie de ajutor ca sa se vindece (tratament cu ovule sau interventia de ERAD). clasa 3 nu e o rana adanca, este "leziune de grad scazut", ce poate fi datorata si unei inflamatii mai puternice cauzate de infectia cu hpv si eventual si cu niste bacterii locale.
evident ca e benefic sa urmezi tratament, daca tot stii despre leziune (adica "sa nu lasi soarta sa decida", ca in cazul femeilor care au asemenea leziuni si nici nu stiu despre ele). chiar si daca organismul tau ar fi suficient de puternic incat sa elimine singur rana, tratamentul local primit ar actiona oricum ca un adjuvant.
deci daca zici ca rana ta e in curs de vindecare acum, asta e tot ce tb sa se intample (cand iti va iesi clasa 2 la Papanicolau, vei sti ca leziunea s-a vindecat complet). hpv-ul va ramane latent si, daca vei avea un sistem imunitar bun si daca vei evita infectii vaginale suplimentare, el nu se va mai manifesta. iar daca se va mai manifesta peste alti 2-3 ani sa zicem, mai faci o tura de tratament (cu ovule, de exemplu) recomandat de medic. deci va exista mereu o solutie! ideea e sa nu te panichezi si sa te gandesti ca nu trebuie decat sa ai grija de tine (la modul ca da, e mai bine sa previi din timp, dar fara sa te stresezi mai mult decat e cazul; si stress-ul oricum nu face bine sistemului imunitar).

Ultima oara a fost editat de jeannie (2012-10-10 00:31:43)

#7 2012-10-11 18:52:58

doneaandreea
New member

multumesc pt sfat iti multumesc din suflet smile

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.