homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Inflamarea trompelor uterine

#1 2012-10-12 22:34:15

inluminata1
Membru
Inregistrat: 2012-10-12

Inflamarea trompelor uterine

Bine v-am gasit!
Luni am fost la ginecolog pt ca de ceva vreme ma tot lupt cu ceva prb la vezica. Am avut si ecoli, ultima oara la urocultura nu mi-au mai iesit, dar am momente cand inca ma jeneaza.
Asa ca am decis sa merg la ginecolog pt control si papa nicolau (rezultatul inca nu l-am primit).
Mi-a gasit trompele uterine inflamate si a zis ca am si sangerat putin cand mi-a recoltat secretia vaginala pt analiza.
Ca tratament mi-a dat ovule cerviron si aulin de 2 ori pe zi, dim si seara timp de 10 zile.
ideea e ca eu imi amintesc ca dna doctor ginecolog mi-a zis sa le administrez anal  bang pe prospect am citit ca se administreaza intravaginal. Eu de 5 zile le introduc...in anus. grater  e vreo problema? Azi am dat si mail la clinica sa intreb.
Daca puteti sa ma ajutati cu un raspuns...
e posibil ca ovulele sa se administreze si anal? daca nu, pot aparea complicatii ca am procedat astfel? va rog mult sunt foarte speriata!

#2 2012-10-13 00:16:50

jeannie
Addicted member
Inregistrat: 2010-07-13

Re: Inflamarea trompelor uterine

daca ti-a dat aulinul dupa reteta, farmacista trebuie sa fi citit corect ce a scris doctora. oare exista si supozitoare anale si vaginale de aulin? probabil ca sunt supozitoare si atat. nustiu stiu ca exista supozitoare ce pot fi bagate in ambele locuri, dupa caz si dupa nevoie.
altfel, e aulinul e pe baza unei substante antiinflamatoare de uz larg ce se poate administra si inghitita si intrarectal (cum este, de exemplu, si ketonalul - un alt medicament antiinflamator). banuiesc ca, daca sunt facute sa se absoarba local, nu conteaza asa mult unde le bagi. nustiu

eu am alta problema: antiinflamatoarele ar trebui luate doar daca si cand te doare ceva. nu 10 zile legate ca si cum ar reusi sa vindece cauza. va ele nu trateaza cauza, ci doar mascheata efectul - eventuala durere. bine macar ca nu ti-a dat antibiotic dupa ureche, cum fac ginecologii la noi... [in cazul in care ai avut vreodata relatii sexuale fara prezervativ, o posibila terapie era sa-ti dea trimitere sa investighezi de chlamydia si ureaplasma+mycoplasma (daca ai facut deja examen simplu de secretie vaginala) si, daca iti gasea vreuna, sa iti dea antibiotic potrivit; chlamydia ar fi mai semnificativa si chiar e asociata cu inflamarea trompelor si, implicit, infertilitate si eventual dureri abdominale].

Ultima oara a fost editat de jeannie (2012-10-13 19:07:43)

#3 2012-10-13 10:07:52

inluminata1
Membru

Jeannie, multumesc de raspuns. Aulin sunt pastile nu supozitoare. Adica, or fi si supozitoare dar pe mien farmacista m-a pus sa aleg intre aulin pastile si pliculete dizolvante si am ales pastile.
Ovulele despre care vorbeam eu se numesc Cerviron si la fel, le administrez ca si aulinul, dimineata si seara. Eu imi amintesc ca mi-a zis sa le administrez anal nu intravaginal, insa m-a cam pus pe ganduri ca pe prospect scrie doar ca se pot administra intravagainal nu mentioneaza si ca anal. De asta eram nedumerita daca mi se poate intampla ceva ca le-am adminstrat asa. sad
As aprecia daca m-ati linisti cu un raspuns.
Am programare din nou la ginecologie pe 22 octombrie, dar pana atunci ar trebui sa termin cele 10 zile de tratament (mai am 4 din ele).

#4 2012-10-13 15:16:51

jeannie
Addicted member

nu am mai auzit de ovule care sa se introduca in anus. cerviron stiu ca se foloseste intravaginal.
acuma nu stiu daca ti-ar face rau... insa nu stiu daca iti face bine, ovulele astea fiind destinate vaginului. nustiu

#5 2012-10-13 17:18:08

iulya333
Full member
Inregistrat: 2012-08-16

Inluminata , pai ovulele se adminitreaza intravaginal, si supozitoarele rectal.
Iar daca problemele sunt pe calea vaginului (vagin, col uterin, etc), e logic sa se prescrie ovule (intravaginal).
Si mi se pare ciudat ca un doctor sa se exprime cu "administrat anal" si nu "rectal".

Ultima oara a fost editat de iulya333 (2012-10-13 17:20:22)

Te rog Doamne, binecuvinteaza-ne si pe noi cu un copilas...

Publicitate

loading...

#6 2012-10-14 00:09:38

inluminata1
Membru

Eu de azi am inceput sa le administrez intravaginal. Mai am pana miercuri, adica 4 zile, asa ca macar pe astea sa le administrez corect. Pe 22 am programare iar (atunci primesc si rezultatul testului papanicolau, am ceva emotii ca e prima oara cand il fac) si o sa o intreb pe Dr. cum sta treaba. Sper sa nu fi facut vreo tampenie si mai sper ca nu o sa imi faca ceva rau ca 5 zile le-am administrat posibil gresit. sad

#7 2012-10-14 18:58:33

jeannie
Addicted member

intreaba si o farmacista, vezi ce parere are.

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.