Buna seara fetelor! imi cer scuze daca postez subiectul meu intr-un loc nepotrivit sau daca s-a mai discutat cumva despre asta.
Mama mea are probleme cu lipsa menstruatiei, i s-a oprit la 37 de ani, a fost la vreo 3 medici ginecologi care i-au dat diverse analize hormonale, toate care se pot face si toate analizele au iesit foarte bine, n-au aratat ca ar avea vreo problema, iar raspunsul medicilor a fost ca "menopauza se intaleaza devreme din motive necunoscute, pot fi o multitudine de factori".
Timp de 4 ani nu i-a venit menstruatia cu nici un fel de tratament, existau perioade in care simtea o presiune la nivelul sanilor sau dureri de burta ca atunci cand trebuie sa-ti vina, dar nimic.
Ultimul doctor la care a fost i-a prescris tratament cu duphaston fara intrerupere pana la 50 de ani, "altfel face cancer", asa a fost exprimarea si va dati seama ca ne-am speriat ingrozitor de tare.In urma tratamentului, in ultima perioada i-a venit menstruatia luna de luna, dar probabil daca opreste pastilele se va opri si menstruatia din nou.
Poate ar fi de mentionat ca mama a avut si o perioada indelungata de vreo 15 ani in care nu a avut viata sexuala mai deloc, unii medici au pus problema ei si pe seama acestui lucru.
As dori sa stiu daca s-a mai confruntat cineva pe aici cu aceasta problema, ce tratament i s-a prescris sau daca sunteti din Constanta pe la ce medici ati mai fost.
Orice sfat ne-ar fi de ajutor.
Multumesc