homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Sarcina vizibila la ecograf dupa cat timp de la ovulatie-2

#20 2013-03-24 10:16:29

maria86
New member
Inregistrat: 2008-03-19

Re: Sarcina vizibila la ecograf dupa cat timp de la ovulatie

Buna cred ca am o veste bunicica zic eu .... Mi s-a oprit sangerarea acum e doar asa maro sters foarte putin pe hartie. Asta de ieri s-a intamplat dar am vrut sa ma conving si azi...eu zic cat de cat ca e un semn bun nu? Maine merg la medicul meu care el o sa aiba ultimul cuvant.

#21 2013-03-24 11:12:59

gargarita
Moderator
Inregistrat: 2008-01-27

poate fi un semn bun. Doamne ajuta!

#22 2013-03-25 19:30:15

maria86
New member

Buna seara...am ajuns si acasa, Azi a fot o zi grea, Doctorita mi-a zis ca sarcina s-a oprit din evolutie la 6 saptamani, iar eu aveam acum 6 saptamni si 3 zile, e cam aiurea zic. Ba chiar am impresia ca daca luam ceva pentru sangerari totul era ok. Mi-a facut chiuretaj si cam atat vroiam sa zic. Sunt demoralizata, Am dat la analiza sa vedem ce zice.... oare rezultatul analizei o sa ma ajute cu urmatoarea sarcina? Multumesc

#23 2013-03-25 20:37:50

darkmelania
Sr. member
De la: iasi
Inregistrat: 2007-08-24

e probabil as ai incontinuare sarcini cu risc crescut de asta o sa trebuiasca ca in primele luni as nu faci eforturi deloc si sa fii tot timpul supravegheta . acuma nu stiu ce sa ti zic , exista posibilitatea sa l fi salvat daca luai ceva progesteron dar asta ccumva inainte de a incepe sangerarile sau chiar atunci urgent ... dupa acteva zile deja e cam tarziu ... exista riscuri mai mari pe parcurs si ... nu fi necajita , daca nu a mers prima oara sad .... cumnata mea a facut in vitro si prima oara tot asa s a oprit din crestere si a 3-a oara la fel ... doar a 2-a oara a fost cu noroc. wink

nu vreau sa fiu citata!

m-as baga intr-o relatie serioasa , dar nu stiu in a cui.

#24 2013-03-25 20:55:05

maria86
New member

Acum e tarziu pt tot dar posibil cum zici cu efortul, pt ca in saptamana cand m-au apucat sangerarile am stat 2 zile cu nepotelul carea are 9 kg iar eu 42kg smile  si l-am tot purtat in brate ca era racit si l-am tot alintat, si 2 nopti si 2 zile am fost foarte obosita si ma durea spatele rau si deja a doua zi seara au inceput sangerarile.....  Sper sa am noroc pe viitor o sa incerc pana o sa fie bine .

Publicitate

loading...

#25 2013-03-25 21:59:00

gargarita
Moderator

Maria supa imi pare rau.
nu putem sti daca rezolvai ceva cu progesteronul, depinde din ce cauza s-a oprit din evolutie... iar asta nu putem sti. e drept, se putea incerca si daca nu asta era motivul se oprea oricum. in fine, acum degeaba ne mai gandim la asta.
ex anatomopatologic nu stiu daca o sa spuna ceva despre cauza opririi in evolutie... dar acum ai ragaz sa faci analizele preconceptie si sa incerci apoi convinsa ca esti sanatoasa si ca ai facut tot ce tine de tine ca sa fie bine.

#26 2013-03-25 22:01:16

darkmelania
Sr. member
De la: iasi
Inregistrat: 2007-08-24

cumnata mea nici macar astea nu le a facut ... s a miscat cat se misca in mod normal si ... sad ....

la a 2-a incercare aproape ca a legat o de pat frate meu ... abia mai calca cate putin prin bucatarie si a intrat in concediu , ea e invatatoare , mult efort nu depundea la sc dar ... nu mai avea voie sa l faca nici pe ala, nici condus nici nimic ...

nu vreau sa fiu citata!

m-as baga intr-o relatie serioasa , dar nu stiu in a cui.

#27 2013-08-26 17:43:44

RalucaCecilia
Membru
Inregistrat: 2013-08-26

Buna ziua . Sunt noua pe acest chat si nu stiu daca scriu unde trebuie... Incep prin a va spune ca ieri am facut un test de sarcina care a dat pizitiv azi am avut programare la medic si dupa ce mi sa facut ecografia inteavaginala pentru a confirma sarcina mi sa spus ca in uter nu se vede nimic... Dar se vede o masa suspecta in trompa stanga.... Mi sa luat sange si acum astept rezultatul... Medicul mia spus casunt 2 optiuni ori sarcina e prea mica si nu se vede ori e sarcina extauterina.... Sunt destul de speriata... Intrebarea mea este de cand este vizibila sarcina la ecograf? Si se poate confunda o sarcina exteauterina de una normala care nu este inca vizibila? Dupa calculele mele ar trebui sa am 2 sapt... Va multumesc...

#28 2013-08-26 17:59:32

anca90
Platinum member
Inregistrat: 2008-07-16

ai facut mult prea devreme ecografia. e normal sa nu se vada inca sarcina in uter. pacat ca medicul care te-a vazut a omis sa-ti spuna asta si te-a speriat. e ft probabil si sa fi confundat "masa suspecta" din "trompa" cu altceva, interiorul trompelor nu poate fi vizualizat ecografic.
asteapta rezultatul beta hcg si repeta analiza la 48 ore (de la prima intepatura). asa se vede cel mai bine daca sarcina e in uter si evolueaza.
ecografie mai are sens sa repeti abia peste vreo 2-3 sapt, deci la 7 sapt de la ultima menstruatie. bafta, sa fie bine!

Ultima oara a fost editat de anca90 (2013-08-26 18:00:16)

#29 2013-08-26 18:01:52

gargarita
Moderator

2 saptamani de cand?!
varsta sarcini se calculeaza in saptamani, de la data ultimei mestruatii.
la echograf se vede la minim 5 saptamani sacul gestational si spre 6 sptamani embrionul. asta la un ciclu de aproximativ 28 zile. daca ai ovulat mai devreme sau mai tarziu decat standardul (ziua 14), apare decalajul de rigoare.
presupun ca ai 2 saptamani de la conceptie, deci 4 saptamani de sarcina. prin urmare te-ai dus prea devreme la echograf. eu nu m-as speria absolut deloc deocamdata. as face beta de 2-3 ori la interval de 48 ore ( se interpreteaza in functie de evolutie) si daca ar creste frumos as repeta echo peste 1- 2 saptamani.

#30 2013-08-26 18:20:40

RalucaCecilia
Membru

Ultima mea menstruatie a fost pe 17 iulie dar ovulatia am avuto pe 11 august deci ar fii 2 sapt de sarcina dupa calculele mele dar dupa calculele medicului in functie de ultima menstruatie ar fii ca am 5 sapt... Multumesc frumos pt raspuns... Sunt destul de speriata ne dorim foarte mult un bebelus iar raspunsul de azi ma dat la pamant grater ... Joi am programare la medic pt a vedea rezultatul analizelor si am sa va spun si voua ce se va intampla...

#31 2013-08-26 18:46:02

RalucaCecilia
Membru

Azi mia luat sange si imi mai ia iar sange miercuri ... Joi am programare cu medicul si voi afla rezultatele... Am sa va scriu si voua ce se va intampla.... Multumesc frumos pentru raspunsuri

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.