homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Este posibil sa raman insarcinata?

#1 2013-03-29 19:15:59

Veronica86C
Membru
Inregistrat: 2013-03-29

Este posibil sa raman insarcinata?

Buna seara,
sunt noua aici pe forum, am vazut mai multe discutii legate de antibiotice folosite in acelasi timp cu anticonceptionalele, dar nu am gasit nimic asemator cu situatia mea, asa ca am decis sa va scriu....
Ma numesc Veronica si iau anticonceptionale Karissa de aproximativ 9 luni ( le iau de cativa ani dar obisnuiesc sa fac pauza la intervale de un an, si cam atat a trecut de la ultima pauza ), ma simt foarte bine cu ele, si nu am avut niciodata probleme datorita lor, iar menstruatia imi este regulata. In urma cu 2 sapt mi'au fost prescrise antibiotice pt tratarea unui fel de infectie, la inceput au numit'o chist....am urmat tratmentul de acum 2 sapt in paralel cu anticonceptionalele. Nu am simtit nici o modificare in organism, sangerari, greturi, etc...nimic...m'am simtit la fel de bine in continuare...astazi urmeaza sa iau ultima pilula antibebe, iar apoi urmeaza cele 7 zile de pauza. dupa cum am fost obisnuita pana acum mentruatia imi apare in a 3 zi de la finalizarea foliei..adica pe luni...problema este ca aseara cam la o ora de la luarea pilulei antibebe, am avut contact sexual protejat cu prezervativ, dar acesta s'a rupt la un moment dat...a fost inainte de ejaculare, inainte sa se "termine" el.....iar acum sunt putin speriat...am intrerupt actul sexual atunci, nu am mai continuat....
am citit pe multe forumuri multe pareri si nu stiu ce sa cred....exista vreun risc sa raman insarcinata? chiar daca am mentruatia regulata si in mod normal ovulatia ar fi trecut....stiu ca antibioticele imi scad protectia anticonceptionalelor si de aceea sunt un pic speriata acum....ce ar trebui sa fac? am motive de ingrijorare? este posibil sa raman insarcinata numai din lichidul de din'aintea spermei? chiar si in cazul meu, cand menstruatia ar trebui sa'mi apara peste 3 zile???

as aprecia foarte mult raspunsul Dumneavoastra!
de asemenea mentionez ca tratamentul cu antibiotice va trebui sa'l mai urmez inca 3 saptamani!
Va multumesc frumos!

Ultima oara a fost editat de Veronica86C (2013-03-29 19:17:50)

#2 2013-03-29 19:25:29

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

Re: Este posibil sa raman insarcinata?

Cand iei anticonceptionale nu mai ovulezi, deci nu se mai aplica perioada fertila
Cand iei ceva care influenteaza eficacitatea anticonceptionalelor se poate intampla sa ovulezi oricand
Avand in vedere insa ca el nu a ejaculat, eu zic ca nu e cazul sa iei pastila de a doua zi

#3 2013-04-12 22:01:33

Ioana Buburuza
Membru
Inregistrat: 2013-04-12

Buna seara

Iau Qlaira de aprox 11 luni si nu am avut nicio problema cu aceste anticonceptionale pana acum doua zile cand am observat o scurgere maronie fara alte simptome neplacute (varsaturi, durere etc). Mentionez ca luna trecuta am urmat un tratament pentru sinuzita care presupunea sa iau mai multe pastile pe zi printre care si un antibiotic Zinat. Am facut sex neprotejat o singura data, insa menstruatia a venit la timp ca de obicei (pe 30 martie). La interval de 2 saptamani m-am trezit cu aceasta scurgere. Aveti idee care ar putea fi cauza?
Multumesc anticipat!

#4 2013-04-13 09:50:57

yoyolina
Moderator
Inregistrat: 2007-09-04

spottingul poate semnala faptul ca nu ti se mai potrivesc; daca se repeta si luna viitoare, du-te la planning si vorbeste cu medicul despre simptome si alte pastile pe care le-ai putea lua.
eventual fa si un test de sarcina daca au trecut 3 saptamani de la contactul neprotejat.

daca vrei sa mori sanatos, trebuie sa mori de foame.

#5 2013-04-14 00:41:37

darkmelania
Sr. member
De la: iasi
Inregistrat: 2007-08-24

si eu probleme cu ale mele gen spotting. le am luat vreun an jumatate si nu m au deranjat ... dar in ianuarie am avut spotting la ultima pastila din blister , apoi am facut pauza 2 luni .... luna asta cand le am reluat, am avut spotting cam la o sap .... wierd a fost ca n am avut menstra decat 2 zile nustiu si oarecum ma asteptam la spotting....

cred ca vine cate un moment cand zice si rganismul -> nu mai vreau asta.dar cum a zis si yoyo , daca se repeta si lunila urmaoare schimba-le.

nu vreau sa fiu citata!

m-as baga intr-o relatie serioasa , dar nu stiu in a cui.

Publicitate

loading...

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.