homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

URGENT: ?MI POATE RĂSPUNDE CINEVA?

#1 2013-04-05 14:50:44

IoanaAT
Membru
Inregistrat: 2013-04-05

URGENT: ?MI POATE RĂSPUNDE CINEVA?

Bună ziua,

După o perioadă destul de lungă de abstinență, am avut un contact sexual, săptăm?na trecută (vineri). A fost și protejat și neprotejat, astfel ?nc?t la un interval de aproximativ 48 de ore am luat Escapelle. ?nainte să iau Escapelle am avut o s?ngerare. Nu am avut dureri de niciun fel, de aceea nu știu dacă s?ngerarea era neapărat un ?nceput de ciclu menstrual. Am luat totuși pastila și s?ngerarea s-a oprit.

?n mod regulat menstruația trebuia să ?mi vina zilele acestea. S-a ?nt?mplat ieri să am din nou o s?ngerare (pe 4 aprilie) și azi s-a continuat. Tot nu am dureri abdominale, de aceea mă ?ntreb dacă este vorba despre spotting-ul care se spune că trebuie să apară după Escapelle, la un interval de c?teva zile, sau chiar despre menstruație care trebuia să ?mi vina. Este posibil să se suprapună aceste două situații? Cum disting ?ntre ele?

Astăzi (5 aprilie) am decis să ?ncep o folie de contraceptive Mercillon. ?n cazul meu, după c?t timp pot avea contacte sexuale fără risc de sarcină și fără prezervativ? Teoretic, dacă aș considera această s?ngerare drept ciclu menstrual, contraceptivele Mercillon au fost ?ncepute ?n cea de-a doua zi de ciclu (5 apr.). Dacă este ?nsă doar spotting, și am ?nceput folia, c?nd voi fi protejată?

Am nevoie de un răspuns de la Doctoressa sau de la cineva care se pricepe. Sunt recunoscătoare. Vă mulțumesc!
Ioana

Ultima oara a fost editat de IoanaAT (2013-04-05 15:58:51)

#2 2013-04-05 17:50:59

darkmelania
Sr. member
De la: iasi
Inregistrat: 2007-08-24

Re: URGENT: ?MI POATE RĂSPUNDE CINEVA?

o sa fii protejata dupa ce inghiti 7 pastile corect(adica 7pastile in 7 zile la ceeasi ora) sin din a 8-a zi iti poti relua viata sexuala fara alta protectie contra sarcinii.

nu stiu de ce nu ai incercat tu sa ti calculezi perioada fertila. ptr ca din cate remarc cam erai inafara ei . adica ce fel de ciclu ai (de cate zile)? data viitoare fii mai atenta cu pastilele astea de a 2-a zi ca sa nu le iei inutil.si la ce zile de la ultima menstra a fost contactul cu pricina?

sangerarea ta putea fi de la ciclu(sau doar o dereglare a organismului), iar daca s a oprit e din cauza pastilei. si daca a reinceput poate fi menstruatie , daca curge mai multa decat o simpla pata ici si colo e menstruatie(se mai intampla uneori ca aceasta sa vina si fara dureri - prima si  singura oara cand mi s a intamplat mie asta am considerat o o minune, ca in rest am niste dureri f nasoale).de acu incolo, luna asta vei avea mai mult timp spotting(daca e asa e normal) , ptr ca ai produs cam o dereglare cam uriasa in corp cu toate aceste partile.

nu vreau sa fiu citata!

m-as baga intr-o relatie serioasa , dar nu stiu in a cui.

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.