Bună ziua,
După o perioadă destul de lungă de abstinență, am avut un contact sexual, săptăm?na trecută (vineri). A fost și protejat și neprotejat, astfel ?nc?t la un interval de aproximativ 48 de ore am luat Escapelle. ?nainte să iau Escapelle am avut o s?ngerare. Nu am avut dureri de niciun fel, de aceea nu știu dacă s?ngerarea era neapărat un ?nceput de ciclu menstrual. Am luat totuși pastila și s?ngerarea s-a oprit.
?n mod regulat menstruația trebuia să ?mi vina zilele acestea. S-a ?nt?mplat ieri să am din nou o s?ngerare (pe 4 aprilie) și azi s-a continuat. Tot nu am dureri abdominale, de aceea mă ?ntreb dacă este vorba despre spotting-ul care se spune că trebuie să apară după Escapelle, la un interval de c?teva zile, sau chiar despre menstruație care trebuia să ?mi vina. Este posibil să se suprapună aceste două situații? Cum disting ?ntre ele?
Astăzi (5 aprilie) am decis să ?ncep o folie de contraceptive Mercillon. ?n cazul meu, după c?t timp pot avea contacte sexuale fără risc de sarcină și fără prezervativ? Teoretic, dacă aș considera această s?ngerare drept ciclu menstrual, contraceptivele Mercillon au fost ?ncepute ?n cea de-a doua zi de ciclu (5 apr.). Dacă este ?nsă doar spotting, și am ?nceput folia, c?nd voi fi protejată?
Am nevoie de un răspuns de la Doctoressa sau de la cineva care se pricepe. Sunt recunoscătoare. Vă mulțumesc!
Ioana
Ultima oara a fost editat de IoanaAT (2013-04-05 15:58:51)