homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

PAPII + inflamatie

#1 2013-04-27 09:32:33

dragoste_cu_nabadai
Full member
Inregistrat: 2006-10-21

PAPII + inflamatie

Buna.
Mi-am facut un test papanicolau care a iest negativ la leziuni, dar la "alte modificari" e bifata infalamatia iar la observatii e trecut PAPII si indicatie de repeteare dupa trat. antiinflamator.
Stie cineva ce inseamna?
Inflamatia poate fi din cauza ca eram cu o sapt inainte de menstra?

"Oamenilor le`as demonstra cat se inseala crezand ca nu se mai indragostesc atunci cand imbatranesc, fara sa stie ca imbatranesc atunci cand nu se mai indragostesc" (G.C.Marguez)

#2 2013-04-27 17:10:43

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

Re: PAPII + inflamatie

probabil ca ai si o mic infectie care da inflamatia aceea, nu ai facut si examen de secretie sau culture ? daca nu, cere si culturi din col ca sa vezi despre ce e vorba

#3 2013-04-29 11:14:53

dragoste_cu_nabadai
Full member

ba da, si e negativ la toate tongue
stiu ca in trecut mi s-a mai zis ca am o usoara exocervicita, dar nimic care sa necesite tratament.

"Oamenilor le`as demonstra cat se inseala crezand ca nu se mai indragostesc atunci cand imbatranesc, fara sa stie ca imbatranesc atunci cand nu se mai indragostesc" (G.C.Marguez)

#4 2013-04-29 23:07:52

dragoste_cu_nabadai
Full member

mi s-a dat sa fac tratemnt cu ovule betadine timp de 7 zile dupa ciclu menstrual si apoi inca o luna la fel.intrebarea mea e daca sa incep tratamentul o data cu pastila sau efectiv imediat dupa ce mi se termina menstra?trebuia protectie suplimentara? desi nu inteleg de ce trebuie sa fac tratament cu un antispetic si nu un antiinflamator in conditiile in care eu n-am nici o infectie..

Ultima oara a fost editat de dragoste_cu_nabadai (2013-04-29 23:12:18)

#5 2013-05-01 13:06:19

kemy
New member
Inregistrat: 2013-02-25

Buna!!

Mi-ai facut si eu testul papanicolau..

Scor Papanicolau: II
Scor Bethesda/ Frotiu conventional: Satisfacator pentru evaluare, cel endocervicale prezente

I. Negativ pentru o leziune intraepiteriala sau maligna
Organisme: Candida, Cocobacili
Altele.... bacili Doderlein
Alte modificari neneoplazice: modificari cel reactive asociate cu inflamatia

II. NU prezin anomalii

III. Alte recomandari
O noua prelevare. 3 luni

Descriere citologica (nu inteleg prea bine, sper ca stiti voi despre ce e vorba)
Frotiu vaginal moderat infiltrat inflamator framelocitar, frecvente celule epiteliale superficiale si intermediare, placarde de celule endocervicale, traite reactive inflamator, cocobacili, filamente miceliene, bacili Doderlein

Diagnostic Frotiu vaginal inflamator

Ideea este urmatoarea:
=> asistenta de la spital mi-a spus ca e in regula numai ca este inflamat, dar nu mi-a zis ce ar trebui sa fac iar medicul ginecologic, de astazi este pensionar -  adica am rezultatul, dar nu e medic care sa-mi spuna exact ceea ce trebuie facut.
=> va trebui sa merg la un cabinet particular insa nu stiu ce va trebui sa fac acolo.. un control, iar medicul imi va prescrie o reteta pentru acea candida? sau sa fac analiza secretiei mai intai?
=> am facut un sumar de urina si mi s-a recomandat sa fac o urocultura, insa deocamdata nu am facut-o... astept sa fac si urocultura (si daca iese pozitiv ce fac?? )si apoi ma duc la medicul ginecologic pentru tratament?

Publicitate

loading...

#6 2013-05-01 13:09:33

gargarita
Moderator
Inregistrat: 2008-01-27

ar fi bine sa faci o cultura pentru cocobacili si cultura fungi cu antifungigrama. pe baza rezultatelor ti se va prescrie tratament.
cu rezultatul la urocultura mergi mai degraba la medicul de familie. sau urolog. ginecologul nu prea are treaba.

Ultima oara a fost editat de gargarita (2013-05-01 13:10:20)

#7 2013-05-01 13:18:45

kemy
New member
Inregistrat: 2013-02-25

ma gandeam ca dupa tratamentul pentru candida, sa nu iau iar antibiotice pentru a ma da peste cap iar...

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.