homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Sarcina dupa escapelle

#1 2013-04-29 15:23:23

bresso
New member
Inregistrat: 2013-04-29

sarcina dupa escapelle

Buna ziua,
am o mare problema. dupa un contact neprotejat in zi fertila am luat la 40 ore dupa contact un comprimat escapelle. nu am avut efecte adverse dupa dar totusi am ramas insarcinata. a fost singurul contact. sarcina e in saptamana a-6-a conform celor doi medici care m-au consultat, e bine fixata in uter.
problema: am decis sa pastram bebelusul daca acum a dorit sa vina;; unul din medici spune sa mergem la avort ca poate sa dezvolte grave anomalii (nu prea a spus ce fel de anomalii, ce studii sunt);; celalalt medic spune ca embrionul nu va fi afectat.
decizie: nu stim ce sa facem, avort nu prea vrem, dar parca si gandul la handicapuri nu ne da pace.
ati mai intalnit situatia asta? stiti ceva studii facute in situatii de genul? cand s-ar putea vedea daca fatul e afectat de aceasta pastila?
in ambele situatii o sa regret o viata ca am inghitit pastila escapelle, deja nu mai pot dormi noaptea, dar e tardiv.
va rog de un sfat, orice sprijin e important.
Multumesc. o zi buna va doresc.
(daca poate si Doctoressa sa raspunda sau poate mai sunt si alte fete care au fost ele in situatia data).

#2 2013-04-29 15:28:40

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

Re: sarcina dupa escapelle

eu stiu ca nu e afectat embrionul, pana la urma escapelle e progesteron, care se prescrie in mod normal pentru fixarea sarcinii, deci nu are ce rau sa faca
stiu mai multe cazuri de sarcini dupa pastila de a doua zi fara nicio problema, cu copii sanatosi
poti sa mai consulti si un al treilea medic daca vrei sai si mai multi, nu lua insa o decizie pripita pe care sa o regreti

#3 2013-04-29 15:33:41

bresso
New member

multumesc pentru raspunsul prompt. suna incurajator smile e cu doua taisuri pastila asta. la unele progesteronul ajuta la fixat, la altele la eliminat (cele mai multe). sper sa vada mesajul si cineva care a trecut direct prin asa ceva si a si nascut...daca gasesti ceva studii probebe te rog sa-mi spui.

#4 2013-04-29 15:39:28

heimdall
Diamond member

eu stiu ca daca e luata inainte de fecundare ajuta la eliminarea ovulului, daca a fost deja fecundat ajuta la implantare
uite aici eu am citit povestea unei femei care a ramas insarcinata dupa pastila de a doua zi si o sa vezi ca are o fetita minunata : http://easiea.blogspot.co.uk/2012/05/de … espre.html
si stiu ca au fost si aici pe forum cazuri, dar nu-mi mai amintesc cine, din pacate

#5 2013-04-29 15:49:33

bresso
New member

si oare la contact era deja eliberat ovulul (trecusera deja 3 zile de albus) si atunci in cele 40 ore dintre contact si escapelle spermatozoizii au reusit sa-si faca treaba? tocmai povesti ce cea la care ai pus link ma face sa nu ma gandesc la un avort...

Publicitate

loading...

#6 2013-04-29 16:29:49

heimdall
Diamond member

da, asa ma gandesc
uite aici e sectiunea de viitoare mamici : http://forum.anticonceptionale.ro/f18-P … atala.html , poti posta si acolo, poate a mai fost cineva in situatia ta
mie mi se pare absurd sa ti se spuna de malformatii cand acum aproape toate gravidele iau suplimente de progesteron vrand-nevrand din primele zile de sarcina...

#7 2013-04-30 11:36:13

bresso
New member

multumesc pentru sfaturi. am decis sa pastrez sarcina, o sa vad pe parcurs cum decurge. o sa gandesc pozitiv ca o sa fie totul bine.

#8 2013-05-10 14:44:38

martha
Membru
Inregistrat: 2013-05-10

Buna! Am 20 ani si exista sanse sa fiu insarcinata. Am avut un "accident" la 2 zile dupa ce mi-a trecut menstruatia si dupa ~12 ore am luat escapelle. Am citit in diverse locuri ca ar fi fost normal sa am o sangerare la 5 zile dupa ce am luat pastila dar nu am avut niciun fel de efect secundar, poate doar oboseala si dureri de cap care oricum cred ca sunt din cauza ca am o viata destul de solicitanta. Am luat pastila pe 16 aprilie, menstruatia trebuia sa imi vina pe 6 mai.. deci acum 5 zile.. Ma simt balonata si am usoare crampe de ieri, asta inseamna ca trebuie sa imi vina ciclul? Nu am avut niciodata intarzieri de genul, am menstruatia foarte regulata. Ce parere aveti? Sunt insarcinata sau e un efect secundar al pastilei escapelle? Multumesc!

#9 2013-05-10 15:05:54

heimdall
Diamond member

Nu stiu ce durata are ciclul tau, dar oricum in mod normal nu erai chiar in perioada fertila cand ai luat pastila, iar intarzierea e sigur un efect secundar al pastilei
Poti face un test de sarcina daca au trecut 3 saptamani de la accident sa te linistesti si apoi asteapta menstruatia, cum ziceam, e posibil sa mai intarzie

#10 2013-05-10 15:09:21

martha
Membru

Ciclul meu menstrual este de 24 de zile in general. Eram cu 5 zile inainte de ovulatie si stiam ca spermatozoizii traiesc in corp cam 3-4 zile si m-am speriat.. Iti voi urma sfatul si voi face un test de sarcina sad. Multumesc!

Ultima oara a fost editat de martha (2013-05-10 15:09:38)

#11 2013-05-10 15:12:31

heimdall
Diamond member

Am inteles, eu zic ca nu ai de ce sa-ti faci griji, testul de sarcina era ca sa nu mai stai cu stres
Mie nu mi-a venit 2 luni dupa ce am luat pastila de a doua zi si stiu cat m-am agitat si cate teste am facut... dar ea provoaca dereglari ale ciclului in mod normal

#12 2013-05-10 15:17:11

martha
Membru

Si cum pot afla sigur daca sunt sau nu insarcinata? Testele sunt sigure? Mi-e teama sa nu treaca 3 luni si sa nu mai pot face nimic..

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.