homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Nodul san

#1 2013-06-16 01:57:09

Sheri
Full member
Inregistrat: 2010-03-02

Nodul san

Buna,

De cateva luni, ma doare in partea stanga a cavitatii toracice si mi-am facut o ecografie mamara la inceputul lui aprilie sa vad daca nu am ceva. Aveam 2 fibroadenoame la sanul drept, dar la stangul care ma durea nimic. Am luat antiinflamatoare si mi-a trecut durerea pt scurt timp, dar la o saptamana a revenit crescand usor usor in intensitate. Pe la jumatatea lui mai mi-am facut si o radiografie scapulo-humerala stanga, una toracica si 2 cervicale. Mi s-a zis ca durerea e de la coloana cervicala. Am inceput sa imi corectez pozitia si iarasi am scapat de dureri, dar usor usor iar s-au reinstalat. Am observat ca in perioadele in care ma apropii de menstruatie durerile dispar.

Din cauza durerilor pe care le am am prins obiceiul de a-mi palpa sanii si acum am descoperit ca am.un nodul marisor pe peretele lateral al sanului stang, parca se duce si spre axila. E posibil ca in ciuda tuturor investigatiilor sa am o surpriza neplacuta? Mentionez ca acum sunt in a 2 zi de menstruatie, ar putea fi hormonal? Acum la inceputul lui iulie urmeaza sa ma duc la eco pt supravegherea fibroadenoamelor, dar deja ma gandesc cu groaza ca as putea sa am ceva grav. Pe de alta parte, in timpul  abia scurs de la ecografii si radiografii mi se pare prea rapid sa fi dezvoltat ceva.

#2 2013-06-16 10:39:49

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

Re: Nodul san

Ori e un nodul, ori un ganglion axilar care s-a inflamat tot din motive hormonale, se mai intampla. Vezi dupa ce trece menstruatia, s-ar putea sa dispara. Daca a aparut asa de la o luna la alta mai mult ca sigur e ceva hormonal, nu te stresa.

#3 2013-06-16 10:52:14

Sheri
Full member

Da, ar putea fi si un ganglion axilar, parca e si umflat ligamentul suspensor al axilei (in comparatie cu dreapta, desi sanul stang fiind putin mai dezvoltat ca dreptul s-ar putea sa fie doar vb de surplus de tesut).

Totusi si eu imi zic la fel ca nu fac ceva asa de la o luna la alta si ca daca era as fi gasit macar un semn la ecografie, nu? Si bine daca era ceva avansat aparea ca formatiune calicificata si pe radiografie. Eu am continuat si cu anticonceptionalele in ciuda fibroadenoamelor, ma intreb daca nu cumva mi-a aparut unul si in stanga, fiind predispusa catre asa ceva. Oricum, urmeaza sa merg la eco saptamana asta, numai ca as vrea sa dorm linistita noaptea si nu sa fiu atat de stresata.

Multumesc pt parere! M-a mai linistit putin.

#4 2013-06-16 22:34:03

andreea_andy2
Moderator
Participant la intalnirea nationala
De la: Gurile Deltei
Inregistrat: 2007-12-08

Sustin si eu ce zice heimdal. Daca e sa fie ceva, aproape sigur e ceva hormonal. Nu cred ca ai de ce sa te stresezi. Asteapta sa treaca menstra  si vezi apoi.

Fericita mamica de Aida Maria!

#5 2013-06-18 13:06:06

Sheri
Full member

Aveti idee cam in cat timp ar trebui sa dispara daca e hormonal? Ca azi trebuie sa incep o noua foila de AC si inca il simt, parca  sa zic ca e mai mic, dar nu sunt sigura daca asa e sau e doar autosugestia mea.

Publicitate

loading...

#6 2013-06-18 14:02:14

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

pai poate sa dispara oricand sau poate sa ramana acolo... nu cred ca are cineva cum sa anticipeze
eu am unii de ani de zile, mai merg la cate un control si cam atat

#7 2013-06-18 14:13:28

Sheri
Full member

Ah, ok am inteles, credeam ca daca sunt hormonali au un ciclu de evolutie si involutie si de aia intrebam. Citisem de exemplu ca la mastoza fiborchistica apar in ziua a14-a de ovulatie si apoi simptomele se amelioreaza si dispar dupa menstruatie si m-am gandit ca o fi si aici vreo regula din asta tongue

Oricum, am programare maine la ecografie pt fibroadenoame si o sa vad acolo ce si cum, dar per total cred ca o sa fiu bine.

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.