homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Intrebari si raspunsuri pentru viitoarele mamici - 32-80

#1502 2013-11-02 09:48:13

kristinika
Sr. member
De la: padova-italia
Inregistrat: 2013-06-03

Re: Intrebari si raspunsuri pentru viitoarele mamici - 32

Buna dimineata dragele mele,ce mai faceti in acest weekend?
Cum ieri am facut toata curatenia,azi fac doar de papa si zilele astea doar odihna si relax....anunt de ultima ora.... bang  ieri mi-a murit batranul la care ma duceam asa ca de acum pana voi gasi altceva voi sta iar acasa,poate asa a vrut DD,ca sa fie bine cine stie....
Anca puss  ce bine imi pare sa te mai aud....ce iti mai face bebita???creste mare,frumos???? Beta nu mai fac ca nu mi-a dat sa repet,iar pentru eco voi suna luni sa vad cand pot avea programare apoi voi evalua daca sa fac la stat sau la privat mai repede.
Va pup pe toate si sa aveti un weekend superb. puss  puss  puss

rugaciune DOAMNE AJUTA-NE SI PE NOI SA UMPLEM GOLUL RAMAS IN INIMA SI ACESTA TRISTETE SA FIE INLATURATA DE O MINUNE !!!
rugaciune IERI NU,ASTAZI NU,DAR POATE MAINE DA...TE ASTEPTAM CU DRAG!!!

#1503 2013-11-02 09:48:43

Emilya
Platinum member
De la: munte
Inregistrat: 2006-07-16
Site

neatza
da exact aia e durerea, cum scrie in articolul ala, cand ridic piciorul sa ma urc in cada sau sa imbrac o pereche de pantaloni

Before I was a mom, I didn't know the feeling of having my heart outside my body
Maia Ecaterina 14.01.2014 hjarta

#1504 2013-11-02 10:39:19

allle
Full member
De la: sibiu
Inregistrat: 2006-08-25

neata fete dragi puss

apropo de dureri, am inceput si eu sa ma misc mai greu noaptea cand ma intorc de pe o parte pe alta sau cand merg la pisu, ma aplec foarte greu sa-mi iau sosete in picioare sau sa ma incalt. am observat in ultimele 2 zile ca atunci cand misca bebita mi se zbate si un muschi pe picior big_smile

sa aveti un week-end placut puss

bebeAmira Ioana rugaciune Doamne ajuta-ne sa crestem mari

#1505 2013-11-02 11:56:05

anorien
Hero member
De la: Constanta
Inregistrat: 2008-06-21

Neata fetelor,
Ati vazut videoclipul asta?
http://www.220.ro/familie/Ce-Spun-Copii … ilIH17oG7/

Mami fericita  de bebe Victor, 22 mar 2014 hjarta
Doamne, îți mulțumim pentru aceasta minune!
Cum a aparut minunea din burtica

#1506 2013-11-02 12:05:17

Emilya
Platinum member
De la: munte
Inregistrat: 2006-07-16
Site

ano ce frumos hjarta

Before I was a mom, I didn't know the feeling of having my heart outside my body
Maia Ecaterina 14.01.2014 hjarta

Publicitate

loading...

#1507 2013-11-02 13:47:14

elena.plahatca
Addicted member
De la: iasi
Inregistrat: 2011-01-06

Buna ziua!

Ano, frumos video hjarta
Dar mi s-a parut asa..deosebit din punctul meu personal de vedere, nu stiu cum sa zic..dar eu de la varsta acelor copii imi amintesc doar frica de parinti si frica in general hmm Frica de a dezamagi, frica de stat la colt, frica de mancare, frica de intuneric, frica de a fi abandonat ( imi ziceau ai mei ca daca nu voi fi cuminte ma vor duce la orfelinat)  etc.
Eu stiu ca parintii mei m-au iubit dar educatia promulgata in acea perioada mi se pare destul de daunatoare...asta ma face sa ma intreb cum e mai bine sa imi educ copiii, ceva ce mie mi se poate parea o fraza banala de speriat copiii "daca nu esti cuminte vine bau-bau" si multe alte variante, un copil le poate lua in serios si sa ramana traumatizat .

Zbor lin Maria 
Doi soricei iubiti
Grafic FF

#1508 2013-11-02 14:46:24

anorien
Hero member
De la: Constanta
Inregistrat: 2008-06-21

ASa e, Elena. Si mie imi ziceau ca daca nu sunt cuminte ma dau la tigani. Si aceleasi frici le aveam si eu.

Pe de alta parte, sotul meu are numai amintiri frumoase, a crescut mai liber, desi cu anumite reguli stricte, dar consecvente. E adeseori nostalgic dupa copilarie.

Cred ca depinde de noi, ca parinti. Eu sper sa am puterea sa imi las copilul sa descopere lumea si sa nu fiu paranoica precum mama mea, care vedea pericole la tot pasul si cand greseam ceva imi tinea o morala de mama-mama, ceea ce a dus la probleme de incredere in sine, in loc sa imi spuna ca e ok sa si gresesti.

Mami fericita  de bebe Victor, 22 mar 2014 hjarta
Doamne, îți mulțumim pentru aceasta minune!
Cum a aparut minunea din burtica

#1509 2013-11-02 15:28:27

elena.plahatca
Addicted member

Ano, dar saracuta sora mea , e de rasu-plansului. La un moment dat nu stia cat e 3 inmultit la 7 si apoi a intrebat-o mama si lunile anului si ea a inceput "luni, marti, miercuri.." Si i-a dat o punga si i-a zis sa isi puna cateva lucrusoare in punga si apoi sa plece de acasa. SI ea saraca plangea si isi strangea hainute si jucarii in punga, si-ai mei radeau pe de-ascuns, si eu radeam cu ei.  Dar sora si acum tine minte intamplarea asta, ea chiar credea ca va fi data afara.
Sau eu eram in clasa 1 si am stat 2 ore sa retin o poezie si mi-a dat cartile la gunoi si a zis ca gata, nu mai merg la scoala daca nu vreau sa ma straduiesc. Si eu am scos cartile din gunoi si le-am ascuns si o imploram pe mama sa ma lase sa merg la scoala (si acu imi amintesc ca era poezia aia despre semafor).
S o alta fraza pe care sper sa nu o spun vreodata este "pentru ca asa am spus eu". Cand intrebam "de ce nu am voie sa fac X lucru?" cam acela era raspunsul mai mereu, tare m-a exasperat.

Chiar ma macina de cateva zile problema asta, cu educatia copilului...  Nici nu vreau sa imi complexez copilul printr-o educatie prea rigida, dat vad tot mai des acei copii care nu au pic de respect fata de nimeni ( cat am fost profesoara la scoala am vazut ca majoritatea sunt foarte prost educati, parca nu le pasa de nimic  )...
Daca imi ascult mereu copilul si raspund la nevoile si dorintele lui el nu cumva se va obisnui cu asta si apoi cand va creste si va dori niste lucruri pe care eu le consider gresite, iar el va fi obisnuit ca i se cuvin, eu ce fac?

Zbor lin Maria 
Doi soricei iubiti
Grafic FF

#1510 2013-11-02 20:51:52

cris8
Insomniac member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2009-12-18

Buna fetele,

Vai Elena ce spui tu acolo...saracuta sora ta, ce o fi simtit ea ca si copil atunci... Au fost si ai mei mai duri dar nu chiar asa...
Eu imi doresc sa fiu apropiata de fata mea, sa poata vorbi orice cu mine, sa ii explic tot, sa stie ca in mine va gasi mereu un sprijin chiar daca va face greseli...eu nu am avut o astfel de relatie cu mama mea, nu am putut vorbi niciodata nimic cu ea, si mi-a lipsit enorm chestia asta...plus ca nu am simtit niciodata afectiune cu adevarat din partea alor mei, nu am auzit de la ei cuvantul "te iubesc". Au facut multe pt mine, sunt niste parinti buni, dar sufleteste nu m-au ajutat niciodata...nu i-am simtit langa mine.
Da, e greu sa ne educam copiii, nu stii cum sa faci sa iasa bine...dar cel putin stiu sigur ca vreau ca fata mea sa ma simta mereu aproape de ea, daca are vreo problema sa poata veni la mine fara sa ii fie teama ca nu stiu ce morala sau pedeapsa isi primeste..

Filmuletul ala mi s-a parut extraordinar...mi-au dat lacrimile, chiar e emotionant. smile Sper sa ajung sa spuna si fata mea despre mine ca sunt cea mai buna mamica. smile

O lupta-i viata, deci te lupta...
Am fost binecuvantata! Doamne, multumim si te rugam, ajuta-ne in continuare! rugaciune
Are mama o fetitza frumusica foc hjarta

#1511 2013-11-02 21:14:15

elena.plahatca
Addicted member

Cris, sunt convinsa ca tot ce au facut , la momentul respectiv au considerat ca e corect. Nu mi-as permite sa-i invinuiesc pentru ceva.

Dar societatea si-a spus cuvantul, chiar si cu educatia/materia la scoala. Toti trebuiau sa iasa de sub aceeasi stampila (nu ca acum e mult mai diferit). Adica nu se lucreaza pe fiecare individ in parte, sa se puna accent pe latura lui forte, dezvoltand-o..ci se lucreaza in masa. Un copil care de exemplu nu se descurca asa bine la Limba Romana este considerat un elev prost, desi el e un geniu al ciberneticii sau un bun atlet, etc.
Asa si acasa, cred ca parintii si-au facut un tel din a ne face potriviti social ( respectuosi, buni la scoala, muncitori), alegand nu neaparat cele mai bune metode. In plus, sa ne faca usor de manevrat. Inca nu sunt parinte si nu stiu cum voi reactiona eu dar cred ca trebuie sa stiu in primul rand cum e psihicul copilului/starea lui emotionala..care, sa va zic din proprie experienta, este extrem de fragil...e groaznic ca in copilarie emotia dominanta sa fie frica. Si nu era nici razboi si nici  foamete ca sa zic ca as fi avut motive serioase de a ma simti asa...

Ultima oara a fost editat de elena.plahatca (2013-11-02 21:17:11)

Zbor lin Maria 
Doi soricei iubiti
Grafic FF

#1512 2013-11-02 21:25:25

cris8
Insomniac member

Elena, sunt sigura ca tot ce au facut, au facut in ideea sa va fie voua bine mai tarziu. Din pacate astea erau metodele acelor vremuri...oricum, cam trist..
Da, ceea ce traim in copilarie ne afecteaza pe viata...Eu zic ca vom proceda mai bine, avem acces la mai multe informatii, putem studia putin psihologia copilului..

Am fost binecuvantata! Doamne, multumim si te rugam, ajuta-ne in continuare! rugaciune

#1513 2013-11-02 21:41:29

elena.plahatca
Addicted member

Cris, mama a studiat psihologia copilului, era educatoare..acum profesoara. Deci..depinde si cum filtram ceea ce studiem si cum reactionam spontan la anumite probleme..la un copil imi imaginez ca nimeni nu te anunta ca maine se va intampla cutare lucru, trebuie sa hotarasti pe loc ce sa spui, ce sa faci...si oarecum cred ca depinde si de copil, cat de bine coopereaza, in functie de temperamentul cu care se naste.
Apropo de asta..
Oare temperamentul se mosteneste de la parinti? Noi cu sotul amandoi suntem melancolico-flegmatici... deci copilasii tot cam asa sa fie? hmm

Zbor lin Maria 
Doi soricei iubiti
Grafic FF

#1514 2013-11-02 21:52:38

cris8
Insomniac member

Mai, eu nu stiu cum se studia pe vremuri psihologia copilului, ca se bate cap in cap cu ce citesc eu despre asta. Si acum in gradinite, educatoarele mai in varsta au niste metode de mori...cate am auzit de la mamicile ce au copii la gradinite de stat, m-am ingrozit..de exemplu ca ii culca amenintandu-i ca daca nu dorm vine nu stiu ce bau-bau si le coase ochii, si tot din astea...pai in conditiile astea eu imi tin copilul acasa decat sa mi-l traumatizeze vreun cadru didactic, culmea..

Eu nu cred ca temperamentul se mosteneste..eu nu seman cu niciunul din parinti la asta smile

#1515 2013-11-02 22:01:36

elena.plahatca
Addicted member

Pe sotul meu il batea educatoarea cu rigla peste manute daca avea ochii deschisi la ora de somn...Iar amintirea mea cea mai groaznica de la gradinita e legata de mancare. Mi se parea asa scarboasa si efectiv mi-o bagau pe gat, nu ma lasau ma ma ridic de la masa pana nu terminam. disperat

Zbor lin Maria 
Doi soricei iubiti
Grafic FF

#1516 2013-11-02 22:09:38

cris8
Insomniac member

Pai uite, exact de aceea nu inteleg ce credeau ca reusesc prin metodele astea.. eu cred ca psihologii de pe vremea aia sunt de vina lol

#1517 2013-11-02 22:13:00

elena.plahatca
Addicted member

Pai iti zic eu ce reusesc, ii sperie pe copii si ii calmeaza pe moment, ca sa simta ca-i au sub control , sa nu le dea prea multe batai de cap.

Zbor lin Maria 
Doi soricei iubiti
Grafic FF

#1518 2013-11-02 22:19:57

cris8
Insomniac member

Da, stiu ca asta vor...dar la dezvoltarea psihica a acelor copii nu se gandesc? ca ar trebui, sincer, cata vreme sunt cadre didactice..

#1519 2013-11-03 11:03:30

elena.plahatca
Addicted member

Neata!

Zbor lin Maria 
Doi soricei iubiti
Grafic FF

#1520 2013-11-03 12:25:17

smile_new
Full member
De la: Roma, Italia
Inregistrat: 2013-09-13

Neata Elenush puss ce face bebita?

Giulia Denisa hjarta
22.11.2013

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.