homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Foliculi ovarieni sau chisturi? SOPC sau nu?


#1 2013-11-19 21:29:42

Ioana.C
New member
Inregistrat: 2013-11-19
Mesaje: 9

Foliculi ovarieni sau chisturi? SOPC sau nu?

Bună seara, dragelor!

Am şi eu o mare dilemă. Un medic ginecolog, printr-o ecografie transvaginală, cum poate face diferenţa ?ntre foliculi ovarieni sau chisturi ovariene?

Eu am fost anul trecut la ginecolog si endocrinolog pentru amonoree primara. Prima menstruatie mi-a venit la 16 ani, iar pana la 19 am avut max. 5 menstre. Din analizele hormonale, a reiesit ca sunt un caz atipic de SOPC, la mine nefiind prezent acel raport dintre VSH si LH. Totusi, ginecologul a gasit aprox. 10 chisturi pe fiecare ovar, am pilozitate destul de mare si acnee, ten gras, iar menstruatia nu vine daca nu iau anticonceptionale. Atunci mi s-a prescris Melleva si lucrurile au fost in regula mai departe.
Zilele astea mi-am repetat analizele endocrinologice la acelasi medic, insa am fost la altcineva pentru ginecologie. Cele hormonale au iesit in limite normale, cu exceptia progesteronului foarte mic, desi ma aflam in faza luteala cand am facut analizele.
Problema consta in faptul ca actualul ginecolog considera ca n-am SOPC, motivand ca la aceasta afectiune, chisturile sunt dispuse periferic (ale mele nu au o anumita ordine), sunt micro (in timp ce ale mele nu-s chiar minuscule) si ar trebui sa fie mai multe. Din ecografie a rezultat ca momentan (mai) am 6-7 chisturi (sau foliculi) pe fiecare ovar, cel mai mare avand 2 cm. Din cate stiu eu, e normal sa am mai putine chisturi, din moment ce iau tratament. Concluzia lui a fost ca ar trebui sa urmez un tratament naturist cu ceaiuri, pentru a-mi pune in miscare ovarele lenese. Sincer, eu nu cred in beneficiul ceaiurilor, cel putin, nu pe termen scurt. A ramas ca vom stabili tratamentul dupa ce primesc rezultatele de la testul Papanicolau.
Mentionez ca luna aceasta n-am luat pastile, pentru ca voiam sa-mi fac analizele. Desi momentan sunt in a 26-a zi de la ultima menstra, la ecografie a reiesit ca endometrul meu este in faza proliferativa, deci nu-s sanse sa se produca prea curand menstruatia.

P.S. In raport scrie si ca am lichid in fundul de sac Douglas. Medicul nu mi-a explicat ce inseamna, dar pe buletiul ecografic apare trecut.

In final, pe cine ar trebui sa cred si de ce?

Va multumesc frumos! Pupicei


This incompleteness is all we have.

Offline

 #2 2013-11-26 00:10:11

Ioana.C
New member
Inregistrat: 2013-11-19
Mesaje: 9

Re: Foliculi ovarieni sau chisturi? SOPC sau nu?

(a trecut aproape o saptamana de la ultimul mesaj, cred ca e in regula sa postez)

Mi-au venit analizele de la PAP si secretia vaginala. Mi-a luat ceva sa deslusesc informatiile, pentru ca n-am putut sa disting scrisul de mana, asa ca unde n-am inteles exact, am pus link. De asemenea, am trecut doar informatiile bifate.

Analiza la PAP zice astfel:
Negativ pentru o leziune intraepiteliala sau maligna
Recomandari: de urmarit evolutia citologic
Descriere citologica: Celule 1, S, PMN, bacili doderlein (aici nu stiu daca am transcris corect) -> http://tinypic.com/r/2rdjdoz/5
Diagnostic citopatologic: Frotiu normal


Analiza secretie:
Celule epiteliale: frecvente
Leucocite: rare
Flora microbiana: -> http://tinypic.com/r/149yxjs/5

Din cate stiu eu, nu se vede nimic grav. V-am scris aici pentru ca tocmai saptamana viitoare ajung la gineco si sunt prea curioasa. Daca se poate, as vrea si-o parere la postul de mai sus. O seara frumoasa! smile


This incompleteness is all we have.

Offline

 

#3 2013-11-26 10:31:18

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21
Mesaje: 130945

Re: Foliculi ovarieni sau chisturi? SOPC sau nu?

sunt foarte bune rezultatele

Online

 

#4 2013-11-26 17:28:17

Ioana.C
New member
Inregistrat: 2013-11-19
Mesaje: 9

Re: Foliculi ovarieni sau chisturi? SOPC sau nu?

Multumesc mult! Intuiam ca-s in regula, dar nu eram foarte sigura.


This incompleteness is all we have.

Offline

 

#5 2018-03-19 18:07:18

jeannie
Addicted member
Inregistrat: 2010-07-13
Mesaje: 14470

Re: Foliculi ovarieni sau chisturi? SOPC sau nu?

Stie cineva ce testosteron trebuie sa cer in ziua 21 a ciclului menstrual? testosteron simplu sau testosteron liber? doamna doctor tot nu m-a lamurit. am facut deja analize in zilele 2-5 ale ciclului menstrual, au iesit bine si a zis sa repet progesteronul si testosteronul in ziua 21, dar nu mai stiu daca a zis sa fie testosteron liber sau nu

Offline

 

 Publicitate


loading...

#6 2018-03-19 20:48:23

sonia30
Moderator
Inregistrat: 2010-08-01
Mesaje: 83933

Re: Foliculi ovarieni sau chisturi? SOPC sau nu?

jeannie,eu am facut testosteron.la barbat a fost testosteron liber.


Sleep is like the cat-
It comes to you if you ignore it...
Yesterday's You is not You anymore.
http://www.fertilityfriend.com/home/329906

Offline

 

 Acum   

Footer-ul board-ului© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.