homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Intrebari si raspunsuri pentru viitoarele mamici - 34-47

#875 2013-12-13 17:45:14

Emilya
Platinum member
De la: munte
Inregistrat: 2006-07-16
Site

Re: Intrebari si raspunsuri pentru viitoarele mamici - 34

Fetelor am si eu o curiozitate. Dupa cum stiti eu nu am avut pana acum contractii (sau poate sunt eu mai nesimtita din fire si nu simt lol), mai am uneori o senzatie ca si cum ar impinge din interior dar nu cred ca alea sunt contractii. Bun, intrebarea mea e: cum se simt contractiile alea adevarate, doare toata burta sau doar in partea de jos ca la menstra? Am auzit mamici care zic ca mai tare doare spatele decat burta.

Before I was a mom, I didn't know the feeling of having my heart outside my body
Maia Ecaterina 14.01.2014 hjarta

#876 2013-12-13 17:45:35

Jacqui
Platinum member
Inregistrat: 2008-09-18

Em neutral nesimtiti sad
Ele eu creca ultimu? l am facut la urgente, nu cred ca am o luna..acuma nu stiu daca erau incluse si proteinele lol mi.e lene sa cobor sa ma uit
Nu stiu ce sa zic de primul sumar nustiu
Iulia, nu te mai enerva, nu are rost
Em, le simteai...e o durere de menstra, dar nu e...nu stiu cum sa explic, e o durere asa cronica..pe mine ma durea doar in stanga pe langa buric, eu tresaream toata, e cu muuult mai dureroasa ca la menstra, e o durere care nu ai mai avut.o, ai sa ti dai seama
Si persista acolo...pe mine ti am zis unde ma durea, mai sus...

Ultima oara a fost editat de Jacqui (2013-12-13 17:50:33)

#877 2013-12-13 17:47:25

iuliabebe
Hero member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2013-05-10

Uof, ele sad si acum strang din masele! Acum imi pare rau, ca oricum nu rezolv nimic, nu schimb eu lumea, dar nah

Emi puss ce magar! Barbatii care nu au simtul asta mi se par chiar magari! Cat de greu o fi sa ai putin respect pt femeile cu burtica sad ce-i drept, nu merita efortul de a te enerva

pui mic - 28.06.2014 hjarta rugaciune

C’est la vie! C’est la guerre!

#878 2013-12-13 17:56:13

elena.plahatca
Addicted member
De la: iasi
Inregistrat: 2011-01-06

Em, la mine au inceput exact ca durerile la menstra si apoi au inceput sa vina valuri de durere de burta care radiau in spate/in fund,  efectiv ca niste valuri, incepe sa creasca durerea, ajunge la un varf si scade la loc...si asa iar si iar. As putea sa o compar cu durerile de menstra inmultite la 1000 lol si poate un pic si cu durerile alea pe care le ai cand esti stricat la burta TARE, crampele alea de-ti ies ochii, nu stiu daca ati avut si voi.

Eu am contractii BH cam zilnic. Efectiv mi se intareste burtica asa, asimetric, parca se muleaza pe copil si se face tare ca un pietroi si dureaza cateva secunde. Asta mai ales cand ma intorc noaptea de pe o parte pe alta.

Zbor lin Maria 
Doi soricei iubiti
Grafic FF

#879 2013-12-13 18:01:11

Getaway
Hero member
De la: Iasi
Inregistrat: 2013-02-25

Am ajuns si eu acasa, am fost sa platesc datorii si sa fac cumparaturi.
Eu nu am avut BH pana acum, sper nici sa nu am.
Emi, magari nesimtiti la posta, ce sa zic. Prost crescuti.
Iulia, sa te calmezi pana la urma ca nu rezolvi nimic. Si eu ma enervam groaznic la serviciu, eram cu nervii in piuneze.
Oana, sa fie bine controlul si sa pleci linistita.
Restul fetelor, ma bucur ca sunteti bine, va pup.

Bine ai venit pe lume, iubita Maria Elena  hjarta
19 februarie 2014

Doamne ajuta rugaciune

Publicitate

loading...

#880 2013-12-13 18:09:03

Emilya
Platinum member
De la: munte
Inregistrat: 2006-07-16
Site

eu tot nu stiu daca am avut sau nu BH ... o simt ca o presiune in burta dar nu e nimic neplacut, aceeasi senzatie e cand se intinde fiica-mea
elenus stiu de ce dureri vorbesti, am facut odata prostia sa iau un dulcolax ca eram foarte constipata (inainte de sarcina) si am zis ca mor noaptea aia, m-am trezit cu niste dureri de ma luau transpiratiile lol

Before I was a mom, I didn't know the feeling of having my heart outside my body
Maia Ecaterina 14.01.2014 hjarta

#881 2013-12-13 18:11:38

elena.plahatca
Addicted member

Eu iar am avut probleme cu birocratia mamii lor, parca-s handicapati...   De data asta am rugat-o pe dr de familie  sa imi bifeze "gravida" pe trimitere si asta a facut... Celor de la internari de la spital iar nu le-a convenit. Ca trebuia sa scrie undeva pe mijlocul paginii pe langa diagnostic "gravida in luna x" , si ca doar bifand la gravida, eu nu ii pot demonstra ca sunt gravida, ca poate ea nu ma crede ca sunt gravida....
SI pana la urma mi-a bifat la "studenta" si cand cumpar medicamentul de la farmacie eu trebuie sa las acolo de fiecare data adeverinta de asigurat in original. De parca ar putea sa imi scrie cineva reteta aia fara sa fiu asigurata...

Despre BH.. in sarcina trecuta simteam uneori ca o presiune si burtica parca mai tare si incepeam sa am brusc trahicardie si consideram alea BH. Acum insa le simt foarte clar, adica efectiv se vede si simte cum se strange burtica si se face pietroi.

Ultima oara a fost editat de elena.plahatca (2013-12-13 18:15:11)

Zbor lin Maria 
Doi soricei iubiti
Grafic FF

#882 2013-12-13 18:14:59

Getaway
Hero member

Mai Elenus, dar parca ar fi FBI, nu o reteta normala. Numai probleme ai, of. Abia astept sa nasti lol

19 februarie 2014

Doamne ajuta rugaciune

#883 2013-12-13 18:24:26

anorien
Hero member
De la: Constanta
Inregistrat: 2008-06-21

Buna seara,
Ati scris mult, am si uitat ce vroiam sa zic smile

Elena, cu sindromul picioarelor, il ai dinainte? sau e simptom de sarcina? Ai discutat cu dr despre el? Eu am gasit aici cateva detalii: http://www.babycenter.com/0_sleep-probl … cy_7549.bc

Ioana; tare rau poza cu pisica, i-am aratat-o si sotului ca el e mort dupa pisici de cand ne-am luat noi pisica big_smile

Emi: BH nu sunt dureroase, eu le am si se simt ca o presiune si burta cand apesi nu e moale, e tare, tare, cum zice Elena, parca se muleaza pe copil.

Iulia: uff, hormonii isi fac de cap? sau sunt nervi pe buna dreptate? kram

Emi: da, e nesimtire crasa cu oamenii care nu mai respecta gravidele. Eu o patesc si la dr de fam, se ingramadesc babele  pt retete in fata, desi ma vad gravi, noroc ca de obicei ma striga dr inainte si striga in gura mare ca au prioritatea gravidele. La magazine insa nu ma lasa nimeni in fata, bine la mine nici nu se prea cunoaste, mai ales prin geaca, zici ca sunt grasa, nu gravida.

Oana: e mai bine ca te-ai programat, important e sa fii tu linistita. Better safe than sorry.

Balerinul meu azi si-a revenit, a dansat si la munca si pe seara acum cand am ajuns acasa si m-am intins, a venit si tati la "mana pe burta" si vorbeam noi asa doi de ce s-a mai intamplat peste zi si atunci si el hop cu dansul, de s-a speriat sotul, ca asa tare nu l-a prins dand pana acum, plus ca a lovit sus, deasupra buricului. Si acum e guguloi in dreapta, deci cred ca si-a revenit la pozitia de saptamana trecuta cu capul in dreapta si picioarele in sus sau in stanga.
Si de dimineata am testat si ieri si azi: ma trezesc si vorbesc cu el si la cateva minute imi da semne. Ma topeste ca reactioneaza la vocea mea. Vorba sotului, eu nu mai am nevoie de filme sau joc pe calculator, am o jucarie nonstop cu mine, cea mai buna sursa de "distractie".

Ah, am rezolvat cu cadoul sotului de Craciun: o carte funny despre "viitorul tatic", o carte din seria "carti in dar" despre pisici si o punga de cafea intr-o cutie misto de la Pravalia cu Carti, ceva cafea de Guatemala.

Azi am dat peste niste linkuri utile, daca le vreti:
-despre pozitia fetala: http://doulamomma.wordpress.com/2009/06 … ter-birth/
http://www.homebirth.org.uk/ofp.htm

-despre belly mapping: http://spinningbabies.com/baby-positions/belly-mapping
http://www.yourmidwife.com.au/bellymap.pdf

-despre epi or no epi: http://doulamomma.wordpress.com/2009/06 … -epidural/

PS: am bagat un muschiulet de porc la cupor, yum yum, dupa o luna de vita si pui only rotfl

Ultima oara a fost editat de anorien (2013-12-13 18:27:25)

Mami fericita  de bebe Victor, 22 mar 2014 hjarta
Doamne, îți mulțumim pentru aceasta minune!
Cum a aparut minunea din burtica

#884 2013-12-13 18:34:20

elena.plahatca
Addicted member

Getut, e de groaza lol

Ano, am din copilarie sindromul asta dar il aveam rar inainte..in ultimii ani a inceput sa se intample din ce in ce mai des si eu nu intelegeam ce mi se intampla. Am cautat pe net, am intrebat lumea, nimeni nu auzise de asa ceva. Pana cand am citit niste postari mai vechi de aici de pe forum si 2 fete povesteau despre aceste simptome, si atunci am avut o revelatie ca nu sunt singura de pe lume care are asa ceva lol i-am aflat si numele. Pe sarcina e si mai des, aproape zilnic, dar de obicei nu dureaza mai mult de o ora... asta noapte insa a durat mai multe ore.  Nici nu m-am obosit sa-i zic doctorului de asta, oricum nu exista vindecare, nu are cu ce sa ma ajute.

Zbor lin Maria 
Doi soricei iubiti
Grafic FF

#885 2013-12-13 18:35:33

anorien
Hero member

Vezi ca poate mai sunt pe net mamici cu asa ceva, poate au gasit remedii care ajuta, eu stiu, masaj, sau nu stiu :-/
PS: poate e bine sa mentionezi si dr, ca somnul e f imp la gravida. Poate si asta "ajuta" la tensiune, ca te streseaza, esti obosita, etc

Ultima oara a fost editat de anorien (2013-12-13 18:36:08)

#886 2013-12-13 18:44:06

elena.plahatca
Addicted member

Ano, crede-ma ca am intrebat pe forumuri din strainatate, unde sunt cate o mie de femei care tre sa nasca in aceeasi luna si mi-au zis ca nu au gasit remedii. Ajuta intr-adevar dusurile calde si reci, azi m-am calmat dupa ce mi-am tinut picioarele sub dus cald si in ultimul minut am lasat apa chiar fierbintica...

Eu nu stiu ce sa fac.. maine m-a chemat seful "sa il invat meserie" pe noul angajat... Dar eu habar nu am ce sa-i spun. Iti trebuie indemanare ( presupun ca e si el student/absolvent de arte) si in rest..doar nu o sa-l invat sa faca fiecare figurina in parte. Se uita pe net la imagini, la personaje din desene animate si le face din fondant. Cel mult pot sa-i arat cum lipesc bucatile de fondant intre ele.. dar in rest nustiu     Eu ma gandeam sa ii aduc pe stick poze cu figurinele facute de mine dar mama ma sfatuieste sa nu fac asta, ca ar fi culmea sa stea sa copie dupa figurinele mele, care au "amprenta" mea pe ele, le-am facut in maniera mea.
Ce parere aveti de toata situatia asta?

Zbor lin Maria 
Doi soricei iubiti
Grafic FF

#887 2013-12-13 18:51:57

iuliabebe
Hero member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2013-05-10

Gata, m-am potolit smile cred ca imi iau o prajiturica, asa sa simt si eu ca e weekend smile si asa in seara asta sunt singurica acasa, iub e de noapte
Tot am incercat sa ii dau vestea unei bune prietene, dar de fiecare data cand o sun e cu capsa pusa, chiar si azi tot de la ea mi-am schimbat starea

pui mic - 28.06.2014 hjarta rugaciune

C’est la vie! C’est la guerre!

#888 2013-12-13 19:02:11

anorien
Hero member

Elena, cred ca te cheama sa il inveti lucrul cu fondatul. Probabil are o anumita consistenta, trebuie manevrat intr-un anume fel, sau cum sa imbine partile, etc.
Nu e necesar sa ii duci stick cu figurine tale, sunt figurine pe net, tutorial pe youtube, etc.
Mai degraba ii arati tu live o figurina, o faceti impreuna.

Iulia: nu inteleg de ce ti-ai schimbat starea de la prietena care are tot timpul capsa pusa. Te-a suparat ea? sau ti-a transmis o stare?

#889 2013-12-13 19:06:51

elena.plahatca
Addicted member

Ano, pai asta ziceam si eu, ii arat cum se manevreaza materialul.

Zbor lin Maria 
Doi soricei iubiti
Grafic FF

#890 2013-12-13 19:08:13

anorien
Hero member

Am citit in urma, cat de retard scriu, mananc litere. Pft. Tastez fara sa ma uit la tastatura si f repede si nu recitesc din urma, decat dupa ce dau "enter" rotfl

#891 2013-12-13 19:14:04

anndreiutzaca
Sr. member
De la: far..far away
Inregistrat: 2009-08-13

anorien a scris:

Emi: da, e nesimtire crasa cu oamenii care nu mai respecta gravidele. Eu o patesc si la dr de fam, se ingramadesc babele  pt retete in fata, desi ma vad gravi, noroc ca de obicei ma striga dr inainte si striga in gura mare ca au prioritatea gravidele. La magazine insa nu ma lasa nimeni in fata, bine la mine nici nu se prea cunoaste, mai ales prin geaca, zici ca sunt grasa, nu gravida.

Total de acord Ano..si eu patesc la fel la MF
Ele si eu sunt de acord cu mama ta, nu ii duce stick, arata-i cum se lucreaza cu materialul doar..
Iulia au inceput hormoneii sa te agite?  chicot ..incearca pe cat posibil sa nu te enervezi ( eu vb , ca tip zilnic la cineva...dar pe prostia lor nu pe hormoneii mei tongue )

Mami de Iustinel puss
Toti copiii sunt minunati atunci când sunt iubiti !

"Părinții nu sunt altceva decât nişte copii mari până când copii lor îi târăsc în maturitate (de obicei cu multă agitație şi cu multe țipete)." Stephen Covey

#892 2013-12-13 19:14:30

elena.plahatca
Addicted member

Nu stiu care e legatura dar eu de cand am ramas gravida scriu cu o multime  de greseli. Pare nebuneste dar diferenta e enorma, gresesc ceva in fiecare propozitie si apoi revin sa corectez. Inainte nu era asa.

Zbor lin Maria 
Doi soricei iubiti
Grafic FF

#893 2013-12-13 19:19:07

Getaway
Hero member

Elenus, vezi intai ce experienta are el in lucrul cu fondantul. Poate nu a lucrat cu el niciodata si trebuie tu sa il iei de la zero. Sau a lucrat foarte putin. Oricum nu poti sa il inveti daca nu are talent. Nu ii du stick ca nu are sens. Gaseste pe net ce vrea.
Am mancat o salata de ton si iar mi se umple gura de saliva si imi vine inapoi. Asta este. Am si mancat pe foame. Nu am mancat mai nimic azi.

19 februarie 2014

Doamne ajuta rugaciune

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.