homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Interpretare analize hormonale

#1 2014-03-13 15:40:30

LarisaLali
New member
Inregistrat: 2011-08-03

Interpretare analize hormonale

Buna ziua, in urma unui control medical mi s-a recomandat sa fac urmatoarele analize hormonale. Am sa scriu si valorile laboratorului unde le-am facut. Analizele sunt facute in ziua a 22 a CM dupa un ciclu de 43-45 de zile in ultimele 2 luni. Problema e ca doar Luni spre seara pot sa merg la doctorita cu ele si as dori daca se poate sa ma ajutati cu interpretarea lor.

Dehidroepiandrosteron-sulfat ( DHEA - S)            258,1 ug/dl                                    148-407

Estradiol                                                           839.2 pmol/L                                  faza foliculara : 46-607
                                                                                                                                ovulatie : 315 -1828
                                                                                                                                faza luteala: 161-774
                                                                                                                                menopauza : < 18,4 - 201
                                                                                                                                sarcina: trim 1 : 789-15781

LH                                                                      9,96 mui/ml                                    faza folic : 2.4-12.6
                                                                                                                                 faza ovulatorie : 14 - 95.6
                                                                                                                                  faza luteala: 1-11.4

Progesteron                                                       44.77 nmol/L                                            faza folic: 0.6-4.7
                                                                                                                               faza ovulat : 2.4-9.4
                                                                                                                               faza luteala : 5.3-86

Prolactina                                                          910,9 uUI/mL ( aceasta e marita)     127-637

FT4 ( tiroxina libera)                                            15,22 pmol/L                                 10,6- 22,7

TSH ( hormon de stimulare tirodiana)                   2,35 uUI/mL                                   0,27 - 4.2

17- OH progesteron                                           2,49 ( si acesta apare in chenar ca si marit)Faza foliculara: 0.1 - 0.8
                                                                                                                                          luteala : 0.6 - 2.3
                                                                                                                                           ovulatie : 0.3 - 1.4
                                                                                                                             Sarcina, trim. III: 2.0- 12.0
                                                                                                                              La menopauza: 0.13-0.51

Testosteron liber                                                0.008                                           : < 0.014

FSH                                                                    3.97                                            faza folic : 3.5-12.5
                                                                                                                              ovulat : 4.7 - 21.5
                                                                                                                              luteala- 1.7-7.7

Va rog sa ma ajutati, nu prea mai am rabdare pana Luni, ma rog sa nu am probleme.. Va multumesc mult!

Ultima oara a fost editat de LarisaLali (2014-03-13 15:44:01)

#2 2014-03-14 22:57:49

moksha
Hero member
Inregistrat: 2009-12-19

Re: Interpretare analize hormonale

analizele tale nu sunt foarte serios modificate. problema principala ramane cresterea de prolactina, care insa poate avea foarte multe cauze si pe care chiar nu o pot interpreta pe un forum, in lipsa mai multor informatii privind contextul clinic si alte semne si simptome pe care le mai ai. nici varsta nu o stiu smile analizele astea nu sunt matematica, din pacate pentru noi toti...

ai putina rabdare, pana luni trece timpul repede, e soare afara, a venit primavara, ocupa-ti mintea cu altceva.

sanatate!

#3 2014-03-15 00:38:55

LarisaLali
New member
Inregistrat: 2011-08-03

Re: Interpretare analize hormonale

Multumesc mult.. Asa e, pana Luni trece timpul si voi putea merge sa vad despre ce e vorba si sa primesc un tratament, daca va fi cazul. Multa sanatate va doresc si eu!

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.