homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Reguli de igiena

#1 2015-01-16 15:03:58

and7
Full member
Inregistrat: 2013-12-24

Reguli de igiena

Sunt disponibile atatea informatii asa ca ar fi bine, odata pt totdeauna, sa vedem care sunt cele mai bune variante in ceea ce priveste igiena feminina.
1. Este mai bine sa folosesti geluri gen Lactacyd sau doar apa simpla?
2. Dupa contact, mai ales cel fara prezervativ, e bine sa urinezi dar si sa te speli in interior cu apa/apa+bicarbonat pt a evita aparitia candidozei?
3. Sa eviti folosirea hartiei igienice inlocuind-o cu servetele umede?

Ultima oara a fost editat de and7 (2015-01-16 15:04:23)

#2 2015-01-16 15:45:09

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

Re: Reguli de igiena

1. apa si un sapun normal (la exterior, evident), daca te stii cu o sensibilitate poti folosi sapun / gel de dus / gel intim fara parfum. Lactacyd e ok
2. e bine sa urinezi imediat dupa contact si sa te speli cu apa si cu degetul, nu stiu ce sa zic de bicarbonat, nu am folosit
3. in niciun caz, in general sunt de evitat servetelele umede, absorbantele zilnice etc fiindca au parfum si alte chimicale care deregelaza flora; sa ai grija sa te stergi din fata spre spate si atat

#3 2015-01-23 14:50:39

jeannie
Addicted member
Inregistrat: 2010-07-13

Eu as zice fara sapun obisnuit (care are triclosan si cine stie ce pH), deci cu un gel intim cu pH neutru si fara triclosan, fara parfum (eventual si fara SLS - desi despre asta nu cred ca e asa nociv nustiu ).
Parfumul e iritant pentru zona intima, iar triclosanul deregleaza glandele sexuale (in orice produs cosmetic s-ar afla, cred).

#4 2015-01-23 19:56:35

ciresica_oky_doky
Full member
Inregistrat: 2007-06-20

1. pentru igiena intima folosesc gel de dush Manicos emolient (doar din plante si cu sapunarita) doar la exterior;
2. Sincer eu, urinez inainte big_smile si apoi fac dush si apoi contactul (dar dak e neplanificat cum s-o nimeri big_smile ) cred ca de putine ori urinez dupa ...
3. Folosesti absorbante fara miros (eu iau Medica) doar la menstruatie pe care le schimb la 3 ore si in ultima zi folosesc tampoanele care sunt recomandate a fi folosite zilnic (doar in ultima zi de menstra cand curge f putin) fara miros si fara colorant; in rest doar chilot de bumbac standard nu tanga, cu o masura mai mare decat imi tb
4. nu folosesc hartie igienica si nici servetele si nicioadta nu am avut nevoie (bine dar eu fac pipi din picioare ...)

dush dimineata si seara/cand vin de la serviciu - iarna; dimineata, cand vin, seara- vara

in rest probiotice cand tb sa iau antibiotic si la schimbarea anotimpurilor iarna la primavara ... mancat ok si sport

Rezultat> nicio pb genitala in 7 ani de activitate sexuala cu exceptia unei candidoze care era de la AC care nu mi se mai potriveau si care a trecut cu un ovul

Ultima oara a fost editat de ciresica_oky_doky (2015-01-23 19:58:54)

Daca ar fi sa aleg intre a respira si a te iubi, as folosi ultima suflare ca sa-ti spun "Te iubesc!"-  hjarta    hjarta     hjarta    hjarta    hjarta

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.