homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Discutii de tot felul intre mamici si burtici - 37-69

#1293 2015-09-10 11:10:09

gargarita
Moderator
Inregistrat: 2008-01-27

Re: Discutii de tot felul intre mamici si burtici - 37

Just, ceva pentru 0-6 luni ma gandesc.
Sughitul e normal. Lui Stefan nu-i trecea cu nimic si sughita nu gluma disperat
Am vrut sa-ti scriu zilele trecute dar eram pe telefon si am zis ca scriu cand ajung la PC si n-am mai ajuns... acum mai bine n-as mai zice dar na... Panadolul ala nu stiu cum ar fi putut-o ajuta, nici macar efect antiinflamator nu are. Problema nu e ca i-ai dat dat dar nici nu cred ca ajuta... Mai mult decat ser si curatat nu vad ce i-ai putea face.  Tusea eu zic ca e de la secretii, o irita pe gatut, mai ales cand sta la orizontala si e normal sa tuseasca.
In timp ce-si bea lapticul este agitata?

#1294 2015-09-10 11:12:18

carra_verona
Insomniac member
Inregistrat: 2008-01-30

neatza fetele.
azi dim s-a trezit mai binisor mai fara asa multe plansete - sper in cateva zile sa se obisnuiasca cu sculatul mai devreme.
offf gata vara, este deja toamna.
puss

din 2010 fericita mamica de puiuta
fertility

#1295 2015-09-10 11:13:53

cris8
Insomniac member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2009-12-18

Neata,

Just, si fetita mea sughita de cateva ori pe zi cand era asa micuta..e normal, nu-ti face griji.
Eu nu i-as da Panadol decat pt febra.

De sacul de dormit nu stiu ce sa iti zic, ca nu am folosit.

O zi frumoasa tuturor!

O lupta-i viata, deci te lupta...
Am fost binecuvantata! Doamne, multumim si te rugam, ajuta-ne in continuare! rugaciune
Are mama o fetitza frumusica foc hjarta

#1296 2015-09-10 11:36:55

iuliabebe
Hero member
Inregistrat: 2013-05-10

just_me29 a scris:

Samy, nici mie endcrinologul nu mi-a recomandat, mi-a recomandat neonatologul si am gasit pe net ca e obisnuita testarea ca se poate transmite...daca iasa mari valorile e rau daca nu se descopera din tmp, hipo afecteaza rau bebeii. la noi nu este nici hipo, nici hiper, vad sapt viitoare  ce mai iasa

just, felicitari si aici pentru minunea voastra!  applause ma bucur sincer pentru tine

intreb si eu pentru ca si eu am avut hiper pe perioada sarcinii, bine am si acum,  ramans cu basedow dupa sarcina... am luat in timpul sarcinii tratament, minimizat cu PTU, iar la nastere neonatolgul mi-a explicat ceva cum ca la bebe se resoarbe (?) nu mai stiu daca am retinut bine, si ca nu e cazul sa imi fac griji, ca la ea nu s-a transmis... acelasi lucru mi l-a zis si neonatlolgul cu care am nascut, cel de garda si cea care a avut-o in grija la terapie... analize ei i-au facut in prima zi de viata, a fost pe antibiotic datorita streptococului meu B (am avut membranele rupte, dar am nascut cu ceza si probabil de aici riscul), dar din cate am citit pe analizele ei nu am vazut nici TSH nici, FT4... am intrebat si pediatrul la care am ajuns la cateva zile de la nastere si aceeasi explicatie am primit-o.. acum citind la tine nu stiu daca am facut bine ca nu am insistat sa i se face analize.. trebuia? tu ai hipo?
scuze de intrebari, stiu cum e cu timpul, dar daca ai timp.. smile

pup toate mamicile puss rar va urmaresc, dar greu cu scrisul..

LE: iulia sughita jumatate din timp smile avea reprize si de cate 30 de minute si rar avea masa dupa care sa nu sughite... dar si in burtica intr-o veselie a tinut-o cu sughitul.. nu stiu daca are vreo treaba.. s-au mai rarit dupa diversificare

Ultima oara a fost editat de iuliabebe (2015-09-10 11:38:23)

pui mic - 28.06.2014 hjarta rugaciune

C’est la vie! C’est la guerre!

#1297 2015-09-10 13:32:53

anca90
Platinum member
Inregistrat: 2008-07-16

buna!

de la ce varsta nu se mai ia temp rectal, ci axial?

just, si baiatul meu sughita ft mult in primele luni. uneori il apuca imediat dupa masa si se enerva pt ca ii era somn si nu putea sa adoarma, incepea sa planga. sughitul trece daca bei cu inghitituri mici. daca sta la biberon cand o apuca sughitul, poti incerca sa ii dai putin, apoi sa indepartezi biberonul pt cateva secunde, apoi iar ii dai. repeti de cateva ori, ar trebui sa treaca rpd (inainte sa se enerveze smile ).

iulia, cate ori ai stat cu membranele rupte? mi se pare riscant sa dai antibiotic la bebe nascut prematur.

Publicitate

loading...

#1298 2015-09-10 13:44:12

just_me29
Hero member
Inregistrat: 2013-02-24

Garga, acum ii mai dau astazi di minineata Panadol, cam cu inima indoita asa dar sper sa nu coboare la plamani secretiile de aia mi-e teama. de ieri e mai adormita si mananca cam fara pofta plus s-a innecat de cateva ori cu lapte cred ca de la secretii. ea manca ceva in gen la tazman asa cu pofta, acum nu prea. ca si cantitate se aduna dar din portii mici. ieri a fost agitate, si-a mai smuls de cateva ori sticla din gura, dar astazi a fost mai linistita. astazi nu prea au iesit secretii au fost maiputine si cumva mai galbena, pana acum erau albe. serul nu iasa inapoi din nas ca si ieri, ii pun un ml fara problem, se duce fara obstacol, dar galgaie cumva in gat si-si tot drege cumva vocea nu stiu cum sa explic. asa cand e treaza pare vesela, dar sta putin treaza si doarme agitate. ieri a dormit doar in brate. marti nuavea nimic la plamani.
Fetelor multumesc de sfaturi.
Iulia multumesc de urari. eu am hipo, hashimoto, declansata probabil dupa pierderea primei fetite. mi s-a dereglat tsh-ul in sapt 12 si s-a reglat rapit cu eutyrox. mie neonatologul mi-a spus ca e obligatoriu de facut ca sa luam masuri urgente in caz de ceva. hipo congenital da cretinism la bebelusidaca nu se instituie tratament urgent asa ca nu aveam timp de asteptat rezultatele de la testarile nationale. noua ne-a iesit o forma super usoara de hiper care se presupune ca e effect transplacentar si de aceea ne-au chemat sa repetam analizele dupa o perioada extrauter. acum astept rezultatele. dar tot neonatologul mi-a spus ca nu pare sa aiba nimic ca si hipo si hiper la aproape 7 sapt cat avem ar fi dat niste manifestari fizice deja. nu am aprofundat subiectul ca acum ma streseaza rinofaringita fetei.
cu sughitul m-am obisnuit deja, dar vad ca o deranjeaza mai nou pe ea dar nu am cum sa o ajut daca refuza sa mai bea un pic de lapte.

LE. acum am citit ca la 6 sapt tebuia facut consult la ortoped si el indica daca trebuie sau nu eco de sold. noua ne-a zis pedi sa facem eco nu mi-a zis de ortoped...la eco nu I-au iesit modificari. voi cum ati procedat?

Ultima oara a fost editat de just_me29 (2015-09-10 13:48:36)

Daca vrei sa rupi visul unui vultur, spune-i sa zboare mai jos, sa nu mai poata zari norii... Daca vrei sa ucizi dorul pe care-l port in mine... spune-mi s-O uit...frange-mi aripile ce ma poarta ireal catre EA...si tot n-o sa reusesti...Daca as fi putut, as fi poruncit atunci, timpului, sa stea in loc!...ca s-O mai pot zari...pentru o clipa...

#1299 2015-09-10 13:44:21

iuliabebe
Hero member

anca, sincera sa fiu nu stiu exact, pe la 20.30 seara am ajuns la spital si am nascut la 23.30. apa s-a rupt pe la 20.00 si pana la nastere au fost 3 ore jumate.. cert e ca nu mi-a cerut nimeni acordul daca sa ii administreze sau nu antibiotic, iar la ce stare aveam, nu cred ca as fi gandit rational si sigur nu eram in stare sa combat parerea drilor.. nici acum nu stiu ce as fi decis daca as fi fost intrebata sad

aha, multumesc just! asa am citit si eu, ca simptomele trebuiau sa apara demult, acum nah, la noi a trecut destul de mult timp.. in orice caz, eu am intrebat atunci 2 neonatologi si un pediatru, ma gandesc ca unul ar fi zis ceva care pe intelesul meu in momentele alea ar fi fost ca e cazul sa ma ingrijorez.. plus ca la nastere le-am spus in sala de operatii si inainte anestezistului tot istoricul..
totusi o sa intreb si eu endocronoloul la care merg, luni am programare.. la mine tratamentul si-a facut in mod miraculos efectul acum la un an de la nastere cand am avut timp si de mine... adica de la un FT4 40 (limita 17) am ajuns la 12.6 dupa 1 luna de tyrozol.. a ramas TSH-ul inca dereglat..

cu rinofaringita eu zic sa nu te ingrijorezi... la noi a functionat foarte bine apa de mare, Sterimar pentru nasuc.. iulia a avut prima raceala la 6 luni, dar la fel de panicata am fost si eu sad

LE: noi am pecat din maternitate cu recomandarea de a merge la ortoped inclusiv pentru eco de sold.. doar ca iulia a avut si piciorus tal-valg, adica talpitele putin intoarse spre interior.. dar dupa mine, mai ales la fetite, e recomandat sa se faca eco de sold

acum am citit de panadol... noua ne-a spus ca de preferat este efferalgan in detrimentul panadolului, nu stiu de ce, doar ca ni l-a recomandat numai la febra, acum nu stiu sa zic.. o aspiri? iese ceva?

Ultima oara a fost editat de iuliabebe (2015-09-10 13:54:39)

#1300 2015-09-10 13:51:56

Corinusha
Full member
De la: Happyland
Inregistrat: 2014-09-04

Mamici si burtici, am si eu o intrebare?

Aveti careva in casa animalute, gen pisica au caine (mai ales)? Cum s-au comportat cu bebe?

Eu a un pui de boxer care adora copiii (cica e ceva normal la rasa asta) si ince sami fac ganduri, oare cum va fi cu bebelina?!

Are mama o fetita frumusica foc!
Maya Sianna, nascuta pe 17 ianuarie 2016 <3

#1301 2015-09-10 13:58:47

anca90
Platinum member

asa e, multe proceduri se fac din oficiu la nasteri, fara acordul mamelor sad. si mie mi-au facut epiziotomie fara sa ma intrebe, desi semnasem plan de nastere in care am specificat ca nu sunt de acord cu asta.
inainte sa nasc, ma documentasem despre strpetococul acesta si stiam ca riscurile sa se transmita la bebe apar abia dupa 12h de la ruperea membranelor. ma tem ca i-au facut degeaba antibioticul, dar bine ca nu a afectat-o cu nimic, acum nu mai conteaza.

#1302 2015-09-10 13:59:41

Katey
Addicted member
De la: Tgv
Inregistrat: 2011-09-13

wave

Iulia
, si noi am primit amandoua antibiotic pt. ca am stat cu membranele rupte.

Just
, doar eco ne-a recomandat si noua, fara consult la ortoped.

Ultima oara a fost editat de Katey (2015-09-10 14:04:28)

Strumful nails  7,5 ani
Gremlinul bebe 2 ani si 10 luni

#1303 2015-09-10 14:02:18

anca90
Platinum member

voi cat ati stat, katey? ai avut si tu streptococ in secretie?

zilele astea am niste ganduri amestecate cum ca nu voi reusi sa ma descurc cu bebe mic si copilul cel mare in acelasi timp cesafac.

#1304 2015-09-10 14:05:50

iuliabebe
Hero member

a, sa fi stat eu 12 ore cu membranele rupte? am inteles.. nu, nu a durat atat de mult, insa sincera sa fiu eu nu ma documentasem desi stiam de streptococ de prin trim 2 de sarcina - multe aveam de citit in luna care imi ramasese de stat acasa big_smile si nu stiam de cele 12 ore.. dar de as fi stiut, la cum au decurs lucrurile, eu am aflat abia in a 4-a zi cand mi-au dat-o in salon ca i s-a administrat antibiotic... avea branula, insa nu stiam ce tratament i se administreaza sad da, bine ca nu a patit nimic si spre sa fi fost cu folos antibioticul, desi ma indoiesc la cat de putin am stat cu membranele rupte... asta e.. la a doua sarcina o sa stiu mai bine, de o fi sa fie smile

katey, mie nu mi-au administrat nimic.. ti-au facut analize? sau?

LE: cred ca se recomanda consultul la ortoped cand e cazul de ceva probleme cum a fost la noi, ambii neonatologi au recomandat consultul

Ultima oara a fost editat de iuliabebe (2015-09-10 14:06:52)

#1305 2015-09-10 14:07:28

cris8
Insomniac member
Inregistrat: 2009-12-18

anca, eu si acum ii iau rectal, mi-a zis doctora ca e cel mai sigur.

just, eu i-am facut direct eco de sold, si a avut displazie, a purtat un ham de curele facut la comanda pt ea si apoi inca ceva timp 2 pampersi si s-a corectat.

O lupta-i viata, deci te lupta...
Am fost binecuvantata! Doamne, multumim si te rugam, ajuta-ne in continuare! rugaciune
Are mama o fetitza frumusica foc hjarta

#1306 2015-09-10 14:11:46

just_me29
Hero member

multumesc fetelor. atunci cred ca raman doar cu ecografia unde nu ne-a iesit displazie, a zis doc ca e super bine, plus ne-a facut bonus eco si la burtica asa de drag ca si el a trecut prin ce-am trecut noi si stie ce inseamna stresul.

Ultima oara a fost editat de just_me29 (2015-09-10 14:12:00)

Daca vrei sa rupi visul unui vultur, spune-i sa zboare mai jos, sa nu mai poata zari norii... Daca vrei sa ucizi dorul pe care-l port in mine... spune-mi s-O uit...frange-mi aripile ce ma poarta ireal catre EA...si tot n-o sa reusesti...Daca as fi putut, as fi poruncit atunci, timpului, sa stea in loc!...ca s-O mai pot zari...pentru o clipa...

#1307 2015-09-10 14:12:08

iuliabebe
Hero member

dar voua v-a facut pediatrul eco de sold? ca pe noi ne-a trimis din spital direct la ortoped.. bine, cam in aceeasi perioada i-am contactat pe ambii, la diferenta de 2-3 zile.. si pediatrul ei nu prea vedea rostul controlului la ortoped.. abia cand i s-au recomandat atele de gips ne-a luat si pediatrul in serios.. asta pt ca la sold era ok

Ultima oara a fost editat de iuliabebe (2015-09-10 14:13:13)

#1308 2015-09-10 14:14:38

just_me29
Hero member

am facut eco de sold la doctor ecografist care face eco si la copii. pediatra ei ne-a trimis in policlinica sa-i facem eco dar a zis ca-i ok unde mergem cu ea daca vrem sa ne cheltuim banii.

#1309 2015-09-10 14:16:23

iuliabebe
Hero member

am inteles, inseamna ca la noi daca tot era cazul si de control avand problema aceea, a considerat ca nu e cazul sa ocolim pe la pediatru smile

#1310 2015-09-10 14:18:16

Katey
Addicted member
De la: Tgv
Inregistrat: 2011-09-13

18 ore noi, Anca. Am avut un microb in lichidul amniotic, dar rezultatele au iesit abia dupa 5 zile. Neonatologul a zis ca in caz de membrane rupte se administreaza antibiotic ca nu pot risca sa stea bebe cu o posibila infectie pana vin rezultatele analizelor. nustiu
Lui N i-au facut Gentamicina. Mie tot Gentamicina intravenos si am luat in 7 zile Unasyn, acasa.

Strumful nails  7,5 ani
Gremlinul bebe 2 ani si 10 luni

#1311 2015-09-10 14:26:45

iuliabebe
Hero member

a, la voi a fost cu totul altceva, katey.. la mine era vorba de streptococ, tratat deja cu antibiotic in timpul sarcinii, absent la ultima analiza a secretiei si urma inca o analiza saptamana aceea in care am nascut, dar n-am mai prins-o.. nu stiu ce i-au facut, scrie pe iesirea din spital, chiar o sa ma uit de curiozitate.. dar Doamne ajuta ca totul a fost ok smile

LE: anca, eu cred ca o fii o mama minunata de 2  cool

Ultima oara a fost editat de iuliabebe (2015-09-10 14:28:07)

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.