Discutii de tot felul intre mamici si burtici - 37-87
- GeoGeo
- Hero member
- De la: Bucuresti
- Inregistrat: 2010-02-15
Re: Discutii de tot felul intre mamici si burtici - 37
neata
Janis, depinde de bona ta. si de gradi . Nu cred nici eu ca ajuta bastonasele la ceva dar la gradi mai fac si alte exercitii care le dezvolta gandirea abstracta (un fel de pregatirea creierului pentru mate ) toate astea se pot face si acasa, si inca mult mai ok, in joaca - daca bona are chef. Tu te poti uita - sunt o gramada de site-uri mai ales daca cauti dupa homeschooling - si ii poti lasa ce sa faca .
Din partea mea insa , experienta (nu a mea, a altor persoane ) cu bona are doua minusuri unu : nu are ocazia sa lege singir o prietenie / amicitie (gradi e ffff diferita fata de locul de joaca , la gradi e pe cont propriu) si doi : daca bona e neserioasa si pleaca, copilului o sa ii fie dor de ea .
Dar eu, acum, daca m-as intoarce in timp si as avea posibilitatea , as duce fata la 4 ani, nu la 3 . la 3 e inca bebe .
yes it's official : sunt mamiiiicaaaa !
- ginutza
- Hero member
- Inregistrat: 2007-09-19
buna fetelor,
eu sunt pro gradi, la el nu fac bastonase , dar fac in fiecare zi fise sa incercuiasca animalele domestice, florile de acelasi fel etc fise din astea gasesti si pe internet in fiecare zi au alte activitati exact cu a zis si Geo sunt pe cont propriu si trebuie sa se descurce si leaga prietenii, iar educatoarea pt ei este ca o mama, Dami este foarte atasat de educatoarea lui si ca sa ma laud cu baiatul meu, are doua zile de cand il punem singur la somn seara si chiar adoarme, bine dupa ce se foieste si verifica ca suntem in camera alaturata iar azi de dimineata mi-a zis ca el vrea sa doarma singur si noapte sa nu mai vin langa el
si asa ca o paranteza , mi-am adus aminte ce le-au cerut copiilor de 5 care urmau sa intre in cls 0 dar trebuiau sa dea testare - sa desparta in silabe , sa numere cate silabe are un cuvant - daca varsa un pahar cu apa, ce face - i-a dat sa recunoasca de pe o fisa, 4 fete si sa spuna ce sentimente exprima fiecare (vesel, trist, incruntat si inca una, nu mai tin minte) - l-a pus sa recunoasca vreo 7 culori - sa numere, apoi sa faca scadere si adunare cu niste creioane - l-a intrebat ce prieteni are (fete/baieti), cum se numesc, de-a ce se joaca - care este jocul lui preferat - ce face el intr-o zi obisnuita - cate zile are saptamana si care sunt acestea - sa spuna anotimpurile si caracteristici ale fiecaruia - cuvinte cu sens opus (rece/cald, vesel/suparat, inalt/scund, aproape/departe, etc) - cum este afara iarna? - cand ninge ce se intampla? - ce se intampla cu zapada cand iese soarele? - ce anotimp este cand afara este foarte cald si oamenii merg la plaja? - ce anotimp este cand ingalbenesc frunzele si cad? - l-a pus sa-si scrie numele cu litere de tipar.
plus ca in grupa mare fac cu educatoarea alfabetul si ii invata sa scada si sa adune, ceea ce mie nu imi place dar nu am ce face
Ultima oara a fost editat de ginutza (2015-09-29 09:56:52)
Nu te poți simți în largul tău fără aprobarea ta.
- gargarita
- Moderator
- Inregistrat: 2008-01-27
'neata
- denorah00
- Insomniac member
- Inregistrat: 2012-02-07
Neata!
Cori, e fff frumos la nova vita, a fost cea mai frumoasa experienta din viata mea, te simti ca in rai la ei. A doua nastere a fost la stat si a fost ok si asa.
Viata mea, desprinsa din povesti
- timean86
- Addicted member
- Inregistrat: 2008-10-27
Neata
Janis, tu ne-ai intrebat parerea noastra, noi ti-am zis-o, tu faci ce vrei, nu trebuie sa te superi.
Cum a fost escapada Deno ?
Ultima oara a fost editat de timean86 (2015-09-29 10:02:11)
D+T= = A "sans vous ma vie n'est qu'un décor qui brille, vide de sens"
- adinagrig
- Insomniac member
- Inregistrat: 2008-06-05
neatza
ginutza, chiar eram curioasa ce teste dau copii ce vor la scoala inainte de 6 ani.la cateva dintre ele,Ana sigur nu s-ar fi descurcat, adica adunari si scaderi, adica cred ca doar asta, la restul sigur s-ar fi descurcat.stiu ca sunt copii care fac deja adunari si scaderi, cum e Maria a Andreei de aici de pe forum, dar asta e, nu o pot forta si nici nu vreau.
si eu sunt pro gradinita, dar da de la 4 ani ar fi ideal, insa cand nu se poate asta e, mergem si de la 2 ani.
9 ani de copilarie ....
- ginutza
- Hero member
- Inregistrat: 2007-09-19
adunari stie si Dami sa faca , l-am invatat cu creioanele ca numaratoarea au rupt-o la scaderi nu am inceput,
Nu te poți simți în largul tău fără aprobarea ta.
- denorah00
- Insomniac member
- Inregistrat: 2012-02-07
Time a fost minunat, atata ca am foat eu tare bolnava, si cu febra, dar macar am zacut in bratele lui.
Viata mea, desprinsa din povesti
- cris8
- Insomniac member
- Inregistrat: 2009-12-18
Am citit cu interes ce a scris Ginutza ca li s-a cerut copiilor de 5 anisori.
Bona mea a invatat-o pe fata mea la 2 ani si jumatate zilele saptamanii, anotimpurile cu caracteristicile fiecaruia, lunile anului, acum o invata alfabetul. Fata numara pana la 10 si in romana si in engleza (in engleza am inceput sa lucrez eu cu ea si ii place tare mult), recunoaste cifrele cand le vede scrise. cantecele si poezii stie o multime, si in romana si in engleza, canta toata ziua oriunde ne-am afla nu va spun cand am fost la munte ce mai canta in telecabina, numai vocea ei se auzea Insa la 3 ani jumate clar o dau la gradinita, exact pt motivele spuse si de voi: leaga prietenii, e pe cont propriu, e alta experienta pt ea..
O lupta-i viata, deci te lupta... Am fost binecuvantata! Doamne, multumim si te rugam, ajuta-ne in continuare! Are mama o fetitza frumusica foc
- bubutadana
- Insomniac member
- Inregistrat: 2007-07-03
sunt eu nebuna sau lista scrisa de ginutza e prea mult pentru un copil de 5 ani?
No, no, see, I think if you're committed to somebody, you don't allow yourself to find perfection in someone else...
- cris8
- Insomniac member
bubu, mie mi se pare cam mult despartirea in silabe si adunarile/scaderile, in rest mi se pare ok, dar astea parca totusi..se fac la scoala... a..si sa isi scrie numele.. eu nu stiam sa scriu la 5 ani
Ultima oara a fost editat de cris8 (2015-09-29 11:10:46)
O lupta-i viata, deci te lupta... Am fost binecuvantata! Doamne, multumim si te rugam, ajuta-ne in continuare! Are mama o fetitza frumusica foc
- gargarita
- Moderator
este pentru copii care nu au 6 ani impliniti in septembrie dar vor la clasa zero. Presupun ca nu sunt multi care sa-i dea la 5 ani ci mai degraba spre 6, deci despre varsta asta este vorba. Stefan ar avea dificlutati aici: - l-a intrebat ce prieteni are (fete/baieti), cum se numesc, de-a ce se joaca - care este jocul lui preferat - ce face el intr-o zi obisnuita Si la cursivitatea exprimarii plus alte probleme legate de testare. Dar la intrebarile propriu zise s-ar descurca. Noi o sa incepem clasa zero la 6 ani si 9 luni. Am o programa pentru grupa mijlocie (4-5 ani), pentru Limba si comunicare si Matematica, daca o vrea cineva.
- GeoGeo
- Hero member
garga , de grupa mare n-ai ?
bubu, lista aia banuiesc ca include toate cerintele, nu stiu cate trebuie indeplinite ? adunarea si scaderea banuiesc ca sunt reprezentate cu obiecte, nu da test pe foaie .
eu cred ca e pacat de timp sa tii copilul pana la nu stiu ce varsta pana sa il inveti ceva pentru ca ti se pare mic . Idea (zic eu ) este sa dozezi informatia si sa vezi daca copilul este interesat . nati a invatat sa adune si sa scada pana la 10 , cunoaste cifrele si o parte din litere , dar nu le leaga . scrie asa, "pe dinafara" mama, tata, nati, elsa . toate le-a acumulat din joaca cu noi . e doar un exemplu, sunt sigura bubu ca daca te uiti cu atentie la A (are 4 ani si un pic, nu? ) ai sa vezi ca face peste 80% din lista aia
- gargarita
- Moderator
Geo, doar pentru mijlocie.
- bubutadana
- Insomniac member
- Inregistrat: 2007-07-03
garga, eu as vrea programa, te rog geo, nu e vorba daca face sau nu, e vorba ca cer niste chestii pe care noi le faceam la scoala
No, no, see, I think if you're committed to somebody, you don't allow yourself to find perfection in someone else...
- gargarita
- Moderator
- adinagrig
- Insomniac member
- Inregistrat: 2008-06-05
exact, sunt de acord cu tine garga, clar acum se face mult mai mult si mai devreme..ce sa-i faci, daca vrem sa-i scoatem genii, o tampenie dupa capul meu, cine exceleaza perfect , dar marea majoritate se pierd pe parcurs pt ca au inceput prea devreme.
nici eu , desi aveam mama invatatoare, nu stiam decat literele mari, si asta la peste 6 ani , dar de citit nici pomeneala, la gradi /camin(caci eu la camin am fost, adica gradi cu program prelungit din zilele noastre ) am facut ceva , dar prea putin, joaca , masa si somnul erau prioritare...aaa si mai tin minte serbarile, din alea faceam numai cu costumatii, etc.
9 ani de copilarie ....
- GeoGeo
- Hero member
- cris8
- Insomniac member
Si eu imi amintesc cu mare drag de gradinita. Eu ma rugam de ai mei sa ma duca, pt ca toti copiii din vecini mergeau si eu nu deoarece aveam bunica sa stea cu mine. In final m-au dus la 5 ani dupa multe rugaminti... eu nu am plans nici macar o secunda cand ma duceau, poate doar de bucurie sa fi plans.. Asa sper si pt fata mea, sa isi doreasca ea sa mearga si sa nu planga
© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului
anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|