Intrebari si raspunsuri pt viitoarele mamici-44-16
- samy
- Hero member
- De la: Bucuresti
- Inregistrat: 2007-10-30
Re: Intrebari si raspunsuri pt viitoarele mamici-44
crystina, ma bucur ca ati ajuns pana la termen! moama, nu-mi pot imagina cum e sa ai 2 bebei in burtica, esti o norocoasa!
Mami de fetite:pisoi si pisoias!
- anca90
- Platinum member
- Inregistrat: 2008-07-16
ft finuta si frumoasa! da, cred ca din cauza ca e mai mica nu simti acea tensiune.
- just_me29
- Hero member
- Inregistrat: 2013-02-24
hello burtici. Anca la morfo de trim3 se vad malformatiile fine (nici nu stiu cum sa le spun ca "fin" nu e prea potrivit si defectele minore la inima (inima isi termina formarea la 28 saptamani)(defectele majore se vad la 12 sapt). plus se vede daca exista restrictive de crestere, fluxul pe ombilicala si cerebrala, etc. e importanta si respective morfologie asata daca nu ai medic care urmareste constant toate treburile cum am avut eu (medici mai correct spus)
Daca vrei sa rupi visul unui vultur, spune-i sa zboare mai jos, sa nu mai poata zari norii... Daca vrei sa ucizi dorul pe care-l port in mine... spune-mi s-O uit...frange-mi aripile ce ma poarta ireal catre EA...si tot n-o sa reusesti...Daca as fi putut, as fi poruncit atunci, timpului, sa stea in loc!...ca s-O mai pot zari...pentru o clipa...
- anca90
- Platinum member
- alexandra8810
- Sr. member
- Inregistrat: 2013-05-24
Flow multumesc. Ana Maria o cheama pe fetita mea... Anca suntem ok...tot ne doare burtica...cred ca sunt colici...o mai pun pe burtica si se mai linisteste. In schimb de 2 zile nu a mai facut caca...ea care facea si de 2 ori odata. Nu stiu ce sa zic....mi se rupe inima cand o vad cum se screme si se chinuie....m-am umflat de plans si ieri si azi. Am noroc cu sotul ca nu ma lasa sa cad pt ca simt ca intru ?n depresie. Sper sa fie bine... Va pup
Doamne Ajuta sa ne indeplinim cel mai mare vis! Visul s-a indeplinit! Multumim Doamne!
- anca90
- Platinum member
alex, nu tb sa te intristezi ca se rezolva, e ceva trecator. pediatrul ce zice?
chryss, inteleg. cum arata centura aceea?
- flowerpot
- Insomniac member
- Inregistrat: 2009-02-24
alexandra8810 a scris:Flow multumesc. Ana Maria o cheama pe fetita mea... Anca suntem ok...tot ne doare burtica...cred ca sunt colici...o mai pun pe burtica si se mai linisteste. In schimb de 2 zile nu a mai facut caca...ea care facea si de 2 ori odata. Nu stiu ce sa zic....mi se rupe inima cand o vad cum se screme si se chinuie....m-am umflat de plans si ieri si azi. Am noroc cu sotul ca nu ma lasa sa cad pt ca simt ca intru ?n depresie. Sper sa fie bine... Va pup
Stai linistita ca toti trec prin asa ceva. Si al meu se screme si scoate niste sunete de il aud vecinii dimineat acand pleaca la serviciu. Inafara de Infacol, pus caldut pe burtica, masaj, purtat in brate, nu mai stiu ce sa ii fac. Mie nu imi plange decat de foame dar se screme de ma termina.
Sunt numai eu cu amandoi copii. Sozti este un US...ma chinui de dimineata sa fac un pic de curatenie dar nu am avut vreo sansa ca am stat de A. Apoi, a venit C. de la scoala si a trebuit sa fac teme cu ea. Plangea ca nu pricepea ceva si ii explicam ca nu trebuie sa inteleaga (este vb de un roman. Desi citest eft bine orice cuvant nu are capacitatea mentala sa inteleaga un roman, o poveste mai lunga). Cand plangea ea, plangea si A. i nsolidaritate Am mare noroc ca-s calma ca altfel o luam la vale rau de tot. In rest, este si a fost ok. A evenit caldura caci am avutt 2 seri in care am dat drumul la centrala pecaldura caci erau 19 drage in casa.
in a very beautiful way, our child teaches us - if we listen - what love is.
- anca90
- Platinum member
multumesc, chryss. imi imaginam ca trebuie sa fie cu bretele , ca sa preia umerii greutatea.
- alexandra8810
- Sr. member
Flow bebele tau face caca? A mea numai face. I.am bagat ieri puțin supozitor cu glicerina si s.a umplut pana in gat de caca. Se screme...se vaita in somn..geme...se chirceste. Se vede ca se chinuie sa faca dar nu poate. Nu stiu ce sa ii fac. Ii dau bonnisan. Am incercat si cu espumisan si cu infacol dar degeaba Anca pediatra mi.a zis sa ii fac microclisma.....cum sa ii fac asa ceva la un copil de 2 sapt? Ceva ceai de burtica as putea sa ii dau? Cativa ml? Sincer nu stiu ce sa ii mai fac Aaaa si inca ceva. Azi noapte a stat sotul cu ea sa ma pot odihni ca sunt epuizata. M-am muls cam 80ml si mi.a zis sotul ca a mancat tot si inca mai voia. Intrebarea mea...ea la san sta maxxxx 10 min. ..mananca suficient? Maine o cantaresc ...face 2 sapt.
Doamne Ajuta sa ne indeplinim cel mai mare vis! Visul s-a indeplinit! Multumim Doamne!
- anca90
- Platinum member
alex, nici eu nu as face clisma la bebelus . mai intreaba si in alta parte. de supozitoare auzisem si eu, la noi n-a fost cazul. cat timp are acum? dupa o luna jumate e normal sa se rareasca scaunele, sa nu faca mai multe zile la rand... dar ea e inca micuta si daca zici ca se si chinuie... totusi, cand face, are consistenta normala, nu? se spune ca nu e constipatie pana nu ies bulgarasi si ca e normal pt bebelusii alaptati exclusiv sa nu faca mai multe zile la rand. nu stiu insa daca se aplica la varste asa mici. tu mananci sanatos si nu ai pb cu costipatia, nu?
- alexandra8810
- Sr. member
Da Anca are consistenta normala...galben mustar cu bobite in el...moale...dar nu diaree. Are 2 sapt maine... Eu nu am probleme cu constipatia...nici nu stiu ce sa mai mananc. In ultimele zile am mancat dimineata ori kefir sau branza de vaci cu smantana sau unt cu gem...la pranz ficatei. ..piept de pui la gratar cu cartofi natur...o nectarina...compot de caise...seara la fel Eu sapt trecuta am mancat vreo 2 zile pilaf si de atunci are fata probleme... O sa incerc sa sun la neonatologul care a avut grija de ea in spital. ...
- anca90
- Platinum member
as spune ca nu e o pb, dar daca o vezi ca se chinuie... poate sunt gazele, colicii.
- alexandra8810
- Sr. member
Sa stii ca trage parturi...nu stiu ce sa mai fac...cateodata stau si plang langa ea si nu stiu ce sa fac sa nu se mai chinuie atat Colicii cum sunt? Sunt momente din zile c?nd ii apuca nu? Ea mai mereu face asa...se screme. ..inroseste la fata...mai trage si cate un tipat cateodata...se arcuieste sau isi aduce piciorusele la burtica. Nu e cam devreme pt colici?
- ionela
- Insomniac member
- Inregistrat: 2006-03-24
Alexandra, trage aer on piept si citeste ce scriu mamicile si eu _ copilul tau e unul sanatos _ nu e musai sa faca in fiecare zi caca _ nu l mai stimula cu supozitoare ca o sa ajunga sa faca doar ajutata. Daca trec mai mult de 5 sau 7 zile at actionezi _ microclisma la bebelus? ??? Intestinele lui si intreg sistemul digestiv trebuie sa se maturizeze. Pana atunci e posibil sa aiba colici. colicii se pot manifesta in anumite momente ale zilei sau mai mereu.. daca i ai dat 2 zile espunisan sau altceva trebuia sa mai ai rabdare. Nu tragi concluzii dupa 2 zile ca nu ii ajuta. fetita are 2 sapt si tu esti deja la al 3 lea " medicament". Din biberon curge mai usor decat la san...de asta a ras tot.
- iuliabebe
- Hero member
- Inregistrat: 2013-05-10
alexandra, eu nu am citit tot din urma, dar parca o descrii pe iulia in primele saptamani de viata
la noi colicii au inceput pe la 3 saptamani si au tinut pana la 3.5 luni. avea crize de plans si de cate 3 ore, tin minte ca tot 3 ore plangeam si eu cu ea, dar nu va imaginati un plans infundat, ci ascutit, tipat mai mult, se invinetea, ea oricum avea pielea mai sticloasa fiind prematur si se facea de un mov-albastrui de iti statea inima. de dureri de burtica se arcuia, nu se incolacea, efectiv isi atingea spatele spre zona fundicului cu capul, nu stiu daca explic bine, era un fel de arc tin minte ca intr-o dupa-amiaza am plans amandoua pana am adormit pe canapea, ea pe mine si nici acum nu stiu cum de nu am scapat-o, atat de profund am dormit.
am incercat tot ce imi recomanda drul, o perioada am mers cu infacol si parea ca da rezultate, dar era o iluzie.. am incercat bonnisan.. in paralel ii dadeam protectis.. rezultat, constipatie.. drul zicea ca atata timp cat face, si ea facea cam la 2 zile, nu se considera constipatie, dar el nu o vedea cat se chinuia sa scoata bobitele acelea tari eu zic ca era constipata chiar daca facea, conteaza si consistenta.. Doamne cat plangea cand tragea si un vantulet.. cand nu reusea sa scoata pietrele alea o ajutam cu supozitor desi la fel cum zice ionela, stiu ca nu e bine (eu copil fiind numai asa ieseam afara, imi zice maica-mea), dar nu puteam sa o vad chinuindu-se atat.. si cand consideram ca nu mai poate o ajutam cu un sfert de supozitor.. iesea.. si o luam de la capat..
drul zicea sa merg in continuare cu infacolul, si ce mai zicea el acolo, dar am mers pe instinct si le-am oprit pe toate, efectiv nu i-am mai dat nimic decat bifido baby pt constipatie, cura de 7 zile si de atunci am relglat-o a iesit o data pe zi, maxim la 2 zile dar nu cu asa chinuri mari...si nu i-am mai dat absolut nimic pentru burtica mult tinut in brate, caldurica la burtica, uscator de par, plimbat mult in brate dupa masa, stateam cu ea in picioare in brate cate 30-40 minute sa scoata aerul ... acum zambesc gandindu-ma dar atunci ma simteam ultimul om de pe pamant ca nu imi pot alina puiul, ca nu stiu sa fac nimic pentru ea... apoi dupa 3.5 luni brusc au disparut colicii, copilul meu nu mai plangea atat, sau cel putin nu cu orele...
despre microclisma iti pot spune din experinta nepotelului.. alaptat exclusiv, avea scaune la 5-7-8-9 zile.. drul le zicea ca e normal fiind alaptat, el nu avea colici, nu parea sa aiba disconfort ci pur si simplu nu iesea. au incercat supozitoare dar fara efect, nu iesea nimic. si numai cu microclisme iese afara, dar era mai maricel, dupa 2 luni din cate tin eu minte.. la fel nu stiu cat sunt de indicate la bebe asa mic..
rabdare, rabdare, si iar rabdare..eu una nu credeam ca mai trece perioada aia, dar a trecut
pui mic - 28.06.2014 C’est la vie! C’est la guerre!
- anca90
- Platinum member
Alex, de colici sufera micuta, cu scaunul nu cred ca sunt pb. Cred ca se aplica si la varsta asta teoria ca bebelusii alaptati exclusiv fac caca rar pt ca asimileaza aproape in totalitate laptele, nu au ce elimina. Cat timp consistenta e normala, nu e constipatie. Sa ne zici cum a luat in greutate, sunt sigura ca merge bine.
Iulia vai, cat v-ati mai chinuit amandoua! Noi am scapat rpd, de pe la 2 luni n-a mai plans, insa pana atunci plangea aproape in continuu cat era treaz... si dormea putin.
Ultima oara a fost editat de anca90 (2015-09-16 16:47:23)
© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului
anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|