Buna ziua,
In urma cu 3 luni am inceput sa imi fac analizele la sange si cele ginecologice cu dorinta de a face un copil. Toate au iesit bine, inclusiv analizele hormonale, examenul de secretie si ecografia trasvaginala. Mai putin PapaNicolau, care nu arata prea bine. Diagnostic ASC-US cu recomandare colposcopie si genotipare HPV. Negativ la candida, tricomonas si restul. Am facut colposcopia unde s-a vazut clar o rana pe col in jurul orei 17-18 a acelor de ceasornic. Diagnostic LSIL. Mentionez ca am sangerat la toate recoltarile de secretie (examen secretie, PAP,etc). Doctorul mi-a recomandat sa iau 35 de zile ovule Cervugid, dupa care sa repetam PAP si colposcopie. Dupa o luna si ceva de ovule, perioada care am crezut ca nu se mai termina, am revenit pentru colposcopie. De data aceasta, pe langa faptul ca nu a fost nicio modificare a ranii anterioare, a mai descoperit o mica rana si in partea stanga a colului (ora 9), care sangera usor.
Am repetat si PAP-ul si acum astept rezultatul. Astazi am facut si genotiparea HPV, in doua saptamani voi avea rezultatul. Domnul doctor mi-a recomandat ERAD, dupa ce avem rezultatele la PAP si HPV, pentru a opri raspandirea celulelor modificate. Nu stiu ce sa fac...Imi da o stare de incredere si confort doctorul la care am fost, insa e tanar si probabil are mai putina experienta decat altii. Mi-am facut o programare la clinica MICOMI peste 2 saptamani, la dna dr. Elena Popa. Voi face si acolo o colposcopie.
Intrebarea mea este...Cat de tare sa ma ingrijorez? Pentru ca ma gandesc la ce e mai rau...Care sunt sansele sa fie un inceput de cancer de col? Daca am HPV cu risc crescut, se poate trata? Imi doresc foarte mult un copil, dar am citit ca ERAD-ul poate provoca infertilitate. Va rog sa ma ajutati cu un sfat. Multumesc!