homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Tratament Myo-Sun - nelamuriri


#1 2016-05-14 16:15:10

Agnes13
Membru
Inregistrat: 2016-05-14
Mesaje: 1

Tratament Myo-Sun - nelamuriri

Dupa cativa ani de contraceptive, am luat decizia sa renunt. Doar ca pana sa am urmatorul ciclu menstrual m-am trezit cu un mare chist si asa am aflat de ovarele mele polichistice/micropolichistice...(?!?!). Medicul mi-a zis sa reiau contraceptivele si ca acel chist va disparea...ceea ce s-a si intamplat. Doar ca, m-am intors la el, dorind sa renunt la contraceptive si dansul mi-a dat Utrogestan de 100mg, pe care sa-l incep in a 16-a zis dupa ciclu, timp de 9 zile..etc. Ceea ce am si facut,,,in ultimul an. Ce m-a deranjat la acest tratament au fost scurgerile maronii dinainte de ciclul menstrual, care incepeau cam in a 3-4-a zi de Utrogestan,,,si se uneau cu ciclul si uite-asa ciclul meu tinea 2 sapt smile.
M-am dus la alt medic saptamana trecuta, care mi-a zis ca utrogestanul nu era pt suferinta mea si mi-a spus sa iau Myo-sun 3 luni, dupa care sa vin la control.
Problema este urmatoarea: Sunt in a treia zi de Myo-sun si inca din prima zi am o durere maxima de ovare (mai mult cel drept - asemanatoare cu durerea de cand aveam chistul sau cand mai raceam), plus balonare, ditamai burta. La farmacie mi s-a spus ca e normal, ca imi stimuleaza ovulatia si ca se va regla (ca nu sunt racita) si mi s-au dat alte pliculete de Flamexin (la 6 ore, pentru inflamare, durere). Sunt in a doua zi de Flamexin si a treia de Myo-sun...durerile sunt la fel, balonarea la fel..

Este normal ce se intampla? Se regleaza ceva? Ma duc la alt medic? 
Mentionez ca nu doresc sa raman insarcinata, pur si simplu voiam sa scap de scurgerea maronie. smile si eventual sa nu ma trezesc iar cu chisturi si alte dureri si probleme..

Astept cu nerabdare un raspuns smile

Offline

 #2 2016-05-16 13:37:14

camysh
Moderator
Inregistrat: 2007-12-08
Mesaje: 37775

Re: Tratament Myo-Sun - nelamuriri

Mai bine mergi inapoi la medicul ce ti-a prescris myo-sun, poate are o alta alternativa de tratament..

Offline

 

#3 2017-07-18 09:07:00

Madaa21
Membru
Inregistrat: 2017-07-18
Mesaje: 1

Re: Tratament Myo-Sun - nelamuriri

Buna, nu am avut menstruatia niciodata regulata, aveam si pauze de cateva luni, endocrinologul mi-a dat duphaston acum 3 ani. Am luat timp de 3 luni dar tot neregulata a fost. La sfarsitul lui 2015 am ramas insarcinata si am facut o intrerupere de sarcina, dupa la control a iesti mici foliculi la ovarul stang. Ginecologul mi-a recomandat Logest, am luat 6 luni dupa care am oprit, la urmatorul control nu s-au mai vazut acei foliculi. Menstuatia a venit o perioada regulat dupa care la inceputul acestui an o luna aveam menstruatie, o luna nu, mentionez ca de la inceputul lui 2016 pana acuma m-am ingrasat 10 kg.. acum 3 luni am fost la control din care a iesit Sindorm ovar polichistic, la ovarul stang. Medicul mi-a recomandat sa incerc sa scad in greutate iar daca menstruatia este tot neregulata sa iau Myo-sun Plus 1x 2 pliculete/zi. De 3 luni de cand am fost la control nu am mai avut menstruatie, sa incep sa iau Myo-sun plus de acum ? Sa consult si alt medic ? Se remediaza situatia ? Pe viitor imi dores foarte mult sa am copii..

Offline

 

#4 2017-07-18 09:37:25

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21
Mesaje: 129811

Re: Tratament Myo-Sun - nelamuriri

sindromul de ovar polichistic se confirma numai cu analize hormonale, mergi eventual la un endocrinolog sau la un ginecolog care sa stie de asa ceva, ca sa stii despre ce e vorba
myo-sun te poate ajuta sa ovulezi in cazul in care nu ai ovulatie, dar cum spuneam, mai bine sa ai un diagnostic clar

Online

 

 Acum   

Footer-ul board-ului© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.