homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Rezultate analize sange pregatire sarcina


#1 2016-07-12 09:16:56

dania0985
New member
Inregistrat: 2014-01-01
Mesaje: 17

Rezultate analize sange pregatire sarcina

Buna,

Am solicitat medicului ginecolog sa imi recomande analizele pe care ar trebui sa le fac pentru a ma pregati de sarcina. Acestea sunt:

Imunologie si serologie
Profil TORCH
Toxoplasma gondii - Anticorpi IgM 0.277
< 0.8 : Negativ
0.8 - 1 : Echivoc - se recomanda repetarea recoltarii dupa 2-3 saptamani;
>=1 : Pozitiv
Index Virusul rubeolei - Anticorpi IgM 0.28
< 0.8 : Negativ
0.8 - 1 : Echivoc - se recomanda repetarea recoltarii dupa 1 saptamana;
>=1 : Pozitiv Index
Citomegalovirus - Anticorpi IgM 0.31
=1 : Pozitiv Un rezultat pozitiv este sugestiv pentru infectia recenta dar instituirea masurilor clinice nu trebuie sa se faca pe baza unei singure determinari. Rezultatul trebuie confirmat intotdeauna printr-o alta metoda de lucru si corelat cu efectuarea anticorpilor de tip IgG in dinamica.
Index Toxoplasma gondii - Anticorpi IgG  281.8 UI/mL
=1 si =30: Pozitiv
HSV1 IgG 3.07
=0.6 si < 1.0: Echivoc
>=1: Pozitiv In cazul obtinerii unui rezultat echivoc se recomanda repetarea recoltarii peste 2-3 saptamani.
Index HSV2 IgG . 0.09
=0.51 si < 1.0: Echivoc
>=1: Pozitiv In cazul obtinerii unui rezultat echivoc se recomanda repetarea recoltarii peste 2-3 saptamani
Index Virusul rubeolei - Anticorpi IgG 500 UI/mL
=10: Pozitiv
HSV1 IgM 0.06
=0.8-1.1: Echivoc
>=1.1: Pozitiv 0.04 Index
HSV2 IgM
=0.8-1.1: Echivoc
>=1.1: Pozitiv
Index Citomegalovirus - Anticorpi IgG 500 U/mL

Din pacate am incercat sa copiez si valorile de referinta, dar nu apar cum trebuie de fiecare data. Am bolduit valorile in afara referintelor. Mai exact: IGG pentru Toxoplasmoza Gondii (am locuit la ai mei pana acum 9 ani si aveau pisici si in acest moment am caine), Rubeola, Citomegalovirus si HSV1 (Virus Herpes Simplex). Anticorpii IGM sunt negativi.

Din ceea ce am inteles am avut infectii in trecut si acum nu mai am (IGG pozitiv si IGM negativ). Doctora mea este in concediu. ce parere aveti despre rezultatele obtinute?

De asemenea, mai trebuie sa fac antigenul Chlamidya si Ureaplasma si Microplasma. Doar ca in urma examenului Papanicolau mi-a iesit o inflamatie si am urmat tratament cu ovule 10 zile (ultima zi a fost in 04.07.2016). Cand ar trebui sa fac recoltarea pentru analizele mentionate?

Multumesc frumos.

Offline

 



#2 2016-07-12 10:03:33

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21
Mesaje: 124801

Re: Rezultate analize sange pregatire sarcina

da, IGG pozitiv inseamna ca ai imunitate la ele, ceea ce e foarte bine, fiindca nu risti sa le faci in timpul sarcinii
la o saptamana - 10 zile dupa terminarea tratamentului poti recolta

Online

 

#3 2016-07-12 13:20:54

dania0985
New member
Inregistrat: 2014-01-01
Mesaje: 17

Re: Rezultate analize sange pregatire sarcina

Multumesc frumos pentru raspuns. smile

Offline

 

#4 2016-10-29 16:23:18

alina_ele
New member
Inregistrat: 2011-09-02
Mesaje: 48

Re: Rezultate analize sange pregatire sarcina

Buna fetelor,

Imi doresc sa devin o viitoare mamica, drept pentru care din august anul acesta ne-am apucat de treaba.
In acest moment nu locuiesc in tara si este destul de greu sa reusesc sa imi fac programari la medic.
Am repetat analizele luna aceasta in ziua CD4. Daca ma puteti ajuta cu interpretarea lor as fi foarte bucuroasa.


Eritrocite 3,41 interval 3,9-5,15
Hemoglobina 11,00 interval 12-15,4
Hematocrite 33,4 interval 35,5-45
MCV 97,9 interval 80-99
MCH 32,3 interval 27-33,5
MCHC 32,9 interval 31,5-36
RDW 12,2 interval 11,5-15
Leucocite 4,87 interval 3,9-10,2

Formula lecocitara microscopica
Segmente 1800 interval 1700-7200
Eozinifile 0,00 interval 20-500
Bazofile 0,00 interval 0-200
Limfocite 2820 interval 1100-4500
Monocite 240 interval 100-900
Trombocite 288 interval 150-370
MPV 10,2 interval 8,5-11,5
Viteza de sedimentare 1h 38 interval <20

Feritina 18 interval 15-150

-TSH 2,43 mUl/L interval 0,27-4,2
-T3 libre 3,4 pg/mL interval 2,0-4,4
-T4 libre 14,3 pg/mL interval 9,3-17
MAK 24 interval <34
TAK 17,4 interval <115
TRAK <30 interval 0-1,75
-LH 5,9 IU/L cu f. foliculara 2,4-12,6; f.ovul 14-95,6; f luteala 1-11,4; f. postm
7,7-58,5;
-FSH 5,8 mIU/mL cu f. foliculara 3,5-12,5; f.ovul 4,7-21,5; f.luteala 1,7-7,7; f. postm
25,8-134,8;
-Prolactina 46,3 ug/L 4,8-23,3(in august a fost 26,7)
Macroprolactina 13% (scrie ca daca este <50% este din cauza ca prolactina este monomera in forma activa)
-Progesteron 0,331 ug/L cu f.foliculara 0,057-0,823; f.ovul 0,121-12,0; f.luteala 1,7-7,7;
Trimestrul I 11-44,3
Trimestrul II 25,4-83,3
Trimestrul III 58,7-214
-Estradiol 47,2 pg/mL cu f.foliculara 12,4-233; f.ovul 41,0-398; f.luteala 22,3-341;
Trimestrul I 154-3243
F.postm <138
Testosteron 0,405 interval 0,084-0,481
ACTH (plasma EDTA) 28,61 interval 7,2-63,3
Cortizol, dimineata 509,6 interval 133-537

Cam astea ar fi, din ce observ eu unele nu sunt in limite dar nu stiu sa le corelez. Poate ma ajutati voi.

Multumesc si pupici

Pupici

Ultima oara a fost editat de alina_ele (2016-10-29 16:24:02)

Offline

 

#5 2016-10-31 13:32:46

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21
Mesaje: 124801

Re: Rezultate analize sange pregatire sarcina

din ce ma pricep eu esti putin anemica (dar nimic ingrijorator), analizele hormonale sunt ok in general mai putin prolactina, mergi la medic si vezi ce se poate face ca sa o mai scazi

Online

 

 Publicitate


loading...

#6 2016-11-02 12:13:06

alina_ele
New member
Inregistrat: 2011-09-02
Mesaje: 48

Re: Rezultate analize sange pregatire sarcina

Multumesc frumos pentru raspuns.

Pupici si o zi frumoasa sa ai!

Offline

 

#7 2016-11-02 12:28:29

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21
Mesaje: 124801

Re: Rezultate analize sange pregatire sarcina

cu placere  puss

Online

 

 Acum



   

Footer-ul board-ului



© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.